Delta Özel Serisi (Yapı Kredi Yayınları)

Daha önce basılmış, yayınlanmış farklı nüshalardan, kitaplardan, dergi, gazetelerden vs. kontrol ederek yeniden basılması anlamında kullanılıyor.

5 Beğeni

Hım… Ben de sanıyorum ki adamın/kadının biri çıkıyor sayfaların arasında ve “Efendim, Tevfik Fikret burada şöyle böyle diyerek şöyle böyle etmiştir.” diyor. :sweat_smile:

Eleştiri kelimesinin böyle bir anlamı mı varmış? İlginç. Bunu biraz kurcalamalıyım.

3 Beğeni

Tenkitli baskı diyen de var. :slight_smile:

2 Beğeni

Simdi bakarken ben de tenkit sözcüğüne denk geldim fakat anlam olarak yine de bildiğimiz eleştiriden öteye gidemiyor. Yani bana biraz doğru bir kullanım gibi gelmedi en azından ortaya koyulan eserle sözlük anlamı arasında bağdaştıramadım nedense.

Ekleme: @alper o zaman bundan şunu mu anlamalıyım: Bir metnin yıllar içinde düzenlenerek yayınlanmış bütün versiyonlarını içeren bir baskı mıdır bu?

Bunu şu sebeple soruyorum: Nazım Hikmet Ran okurken aynı şiirin birden fazla versiyonu vardı. Doğru mu anladım?

1 Beğeni

2022 için bir yayın bülteni var mı YKY’nin? Şöyle bir bakındım ama bir şey bulamadım. Başka Delta basacaklar mı bu sene acaba? Tekrar baskı bekleyenler de çok gerçi.

2 Beğeni

Tevfik Fikret Delta çıktı

2 Beğeni

Örnegin bir öykü - şiir dergide veya kitabında yayınlanmış yazar sonra bunu dergide yeniden yayınlarken ya da kitabına alırken bazı kelimeleri değiştirmiş olabiliyor.

Bu durumda genelde yazarın sağlığında yayınlanan son durumu kabul edip onu metin içinde önceki baskılarda olanı da dipnotta belirtiyorlar.

2 Beğeni

Ötüken baskıları öyle.

3 Beğeni

Seçme baskılarda maalesef hiç Delta gözükmüyor. Gülten Akın-2, Necatigil-2 gelmesini umut ediyorum. Fikret ise normalde 2021 listesinde vardı. En büyük isteğim, hayalim ise, Nazım Hikmet ve Yaşar Kemal’in diğer eserlerinin Delta yapılması.

4 Beğeni

Dağın öte yüzü üçlemesi ne de güzel olur,ne de yakışır Delta’ya…

3 Beğeni

Kesinlikle… Bir Ada Hikayesi mesela… Bu Diyar Baştanbaşa…

4 Beğeni

Editör müdahaleli baskı. :). Editör yorumlu baskı da diyebiliriz.

1 Beğeni

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/gunluk-1887-1925-1-cilt.aspx

4 Beğeni

Vayyy deltaya dahil olmuş. Kaç cilt çıkacak aceba. Baskı hızı genelde yavaş oluyor.

1 Beğeni

Fransızca olarak iki cilt basılmış. Bizim baskıda da ilk cilt aynı tarihleri kapsadığı için bizde de iki cilt şeklinde basılacaktır.

2 Beğeni

Güzel olmuş sanki.

3 Beğeni

YKY’nin 2023 yayın bülteni ne zaman çıkar acaba? Delta serisinde bir hareket olacak mı bakalım.

2 Beğeni

Şimdilik bir tek, yılın ilk çeyreğinde Andre Gide Günlük 2 cilt gelecek diye biliyorum.

Bir de minik bir dedikodu olarak 2023’de Haldun Taner yeni baskıları olacak denildiği için benim aklıma acaba…? diye geldi ama Haldun Taner konusunda bir bilgi edinemedim.

2 Beğeni

Andre Gide 2. Cilt yakındır artık umarım :slight_smile:

2 Beğeni