Devler - Adrian Tchaikovsky Okuma Etkinliği

Kaç gün kalmış diye başlığa geldim, daha 7 günüm varmış :smile: En kötü 1 ocakta başlarım diye ümit ediyorum :sweat_smile: .

3 Beğeni

Atı alan üsküdarı geçti geçecek. :joy:

3 Beğeni

Ya ben biliyordum böyle olacağımı :joy: Araya sıkıştırabilir miyim dedim ama bir türlü o aralığı yakalayamadım. Çekiliş olmasa hiç söz vermeyecektim bile etkinlik için ama artık Katılıyor butonu mause dan bir kere çıktı, geri dönüş yok :joy: .

5 Beğeni

İnceleme için ellerine sağlık. :heart: Seneye bol bol göreceğimiz bir yazar olacak umarım.
@Vordue Başlasan bitireceksin zaten aynı gün, ha gayret. :smiley:

3 Beğeni

Benim gibi ortalama hızda okuyorsan aşağı yukarı 2 saatte bitirirsin. Ha gayret başaracaksın :laughing:

Benim bugün direksiyon sınavım var. Toteminizi, duanızı esirgemeyin dostlar :slight_smile:

3 Beğeni

Bol şans, stres yapma yeter :+1: .

1 Ocak boşluğunu hedef koydum Devler için :smile: .

2 Beğeni

Valla pek izleneceğini sanmıyorum ama etkinliğe çeşitlilik gelsin diye çektim yükledim öyle.

Güzel bir etkinlik oldu/oluyor ama.

4 Beğeni

Kitabı bende bitirdim. Beğendim ama sanki eksik birşeyler varmış gibi geldi.

Böyle 2. tekil gibi farklı açılardan anlatılan kitaplara hemen alışamıyorum. Ancak kitabın sonunda Minith konuşunca taşlar yerine oturuyor. Ama böyle bir akış için buna gerek var mıydı bilemedim.
Yukarıda @MelihAntepli yazmış. Aslında kitabın temelinde bir sınıfsal ayrım var. Yazarın diğer kitaplarını okumadım, böyle eleştiriler yapıyor mu bilmiyorum buradaki hadiseyi çok sevdim ben. Aslında insanlık günümüzde hep paraya göre ayrılmış durumda. Türkiyede bile paran varsa eğitimde, sağlıkta hatta adalette öndesin. Burada da benzer bir durum var.
Geçenlerde İthaki paylaşmıştı galiba. Ütopyaları okuyorsan güzel, yaşıyorsan değil. :slight_smile:
Gerçi Marx’a çok laf attık ama hakikaten paraya dayalı bu sınıfsal ayrımların da kalkması lazım.

Kitaba tam puan vermememin sebebi, yazarın yetenekli olduğu belli olan dünya kurma konusunda cesaretsiz olmasıydı. Şöyle 50-100 sayfa daha uzatıp daha zengin bir evren anlatabilirdi.

Kitabı öneren ve etkinlik yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

8 Beğeni

Çaykovski’nin kitaplarındaki temalar şunlardır: “insan bürokrasisinin zaafları ve insan perspektifinin ötesini görmede yaşadığımız zorluk” ve “birbirimize yaptığımız korkunç şeyler ve hükümetleri ve saldırganlık savaşlarını topyekün hale getiren sefaletin iğrenç değirmenlerindeki kurban katılımcıların inatçı direnişi.” Eleştirmenler, uzaylı medeniyetlerinin “kesin” tasviri ve “inanç, yapay zeka, miras, keşif, yabancılık ve çok daha fazlası hakkındaki büyük temalar” konusundaki yaklaşımı hakkında olumlu yorumlarda bulundular. Tchaikovsky, Jon Sutton ile British Psychological Society için yaptığı bir röportajda, “İnsanın zaman algısı, insan olmanın en büyük sınırlamalarından biridir” ve bu eksikliğin iklim değişikliği gibi birçok güncel sorunun arkasında yattığını söylüyor.

Wikiden. Adam zooliji ve psikoloji okumaya başlayıp bırakıyor. Örümcekleri çok seviyor mesela. :smiley:

6 Beğeni

Vallahi eleştirmenler benim söylediklerimin tam tersini söylemişler. Buradan çıkan sonuç ben bilimkurgudan anlamıyorum :slight_smile:

2 Beğeni

:spider:

1 Beğeni

Kitapta aklıma takılan konu devlet insanları yemiyorlar mı? Bana sanki yiyorlar gibi bir izlenim verdi.

1 Beğeni

Devler aslında normal insan ve hayvansal et yiyorlar. Ekonomik insanlar yani dev olmayanlar ise vejeteryanlar hocam. Genetik olarak oynandıkları için hayvansal et vs yiyemiyorlar. İnsan yeme diye bir şey hiç hatırlamıyorum.

Yok hocam, kitaplarında genelde işlediği temaları bunlar sadece, Devler daha farklı bir yerde.

@Epichan Düzenli olmasa da insan yiyorlar arada, değişiklik olarak sanırım. Torquell’in babasını da yediler mesela. Av hayvanı gibi gören kesim de yiyordur muhtemelen.

5 Beğeni

Ben o kısmı atlamışım ya. Yiyorlar mıydı gerçekten :face_vomiting:

Yeme yok yahu

Valla anlamadım. Gözden kaçırmış da olabiliriz :thinking:

1 Beğeni

Ara ara yiyorlar üstat. Torquell’in pederi de indirdiler mideye.

5 Beğeni

@MelihAntepli Leziz Kadavralar’ı okuma sakın :face_with_hand_over_mouth:

4 Beğeni

@Pyrewrath @isos81 @MelihAntepli

Bak yahu, ben o niyetle düşünmemiştim. Gerçi okuduğum akşam rakıyı fazla kaçırmıştım, ondan demek detaylara çok dikkat edemedik :slight_smile:

5 Beğeni