Dinliyorum | Sesli Kitap

4 Beğeni

7 Beğeni

9 Beğeni

5 Beğeni

Mark Twain - No. 44, The Mysterious Stranger

7 Beğeni

Mark Twain - Gizemli Yabancı.

6 Beğeni

Dan Simmons - Song of Kali

5 Beğeni

6 Beğeni

Adam Nevill - Ritüel

5 Beğeni

Yazarı yazım sırasına göre dinliyordum. Dizisi duyurulunca bu kitabını önceliklendirdim.

8 Beğeni

Bunlara ne deniyor üstatlar? Graphic Audio mu? Yoksa bu yapan şirketin adı mı? Bizde karşılığı var mı bu yöntemin? Böyle seslemdirilmişler kitaplar var mı yani Türkçe de?

Her karakteri ayrı kişi seslendiriyor, arkaplan sesleri falan var. Kuş sesi, su sesi vs. Kalabalık mekanda arkada konuşan insan sesleri, sokakta köpek havlıyorsa havlama efekti falan. Baya canlı bi deneyim, bizdeki eski radyo tiyatroları gibi ama daha gelişmiş ve özenilmişi.

Sanki böyle bir sanderson kitabı vardı bir ara elime geçmişti ama spoiler olur diye dinlememiştim, şimdi kitabı baştan sona dinleyince şaşırttı beni baya. Güzel iş :grinning_face_with_smiling_eyes:.

7 Beğeni

Buna en yakın radyo tiyatrosu dinlemiştim. Bu tür bir iş ben hiç görmedim. Umarım en kısa sürede birçok örneği gelir.

4 Beğeni

İngilizce de deneme imkanın oldu mu üstat bunlardan? Değişik bişi valla, takdir ettim baya emek var :grinning_face_with_smiling_eyes:. Sadece efektler değil, seslendirenler karaktere göre, ırkına göre aksan falan da yapıyor. Baya görüntü olmayan film yapmışlar :joy: Şimdiye çoktan sıkılırdım ben, devam ettirdi dünden beri.

Bir tek isimlerde sıkıntı yaşıyorum, isimleri de aksanı ya da kendi telaffuzlarında yapıyorlar. Fantastik evrende karışıyor biraz. Ama seriye önceden tr başladığım için çoğunu tanıyorum o yüzden fazla çorba olmadım.

3 Beğeni

Yok maalesef denemedim. Okumakta sorun yok da dinlemek zorluyor. :slight_smile: Ama bir denerim, ne tavsiye edersin, şu yukarıda paylaştığını mı?

2 Beğeni

Bilmiyorum ki bende ilk defa denedim :grinning_face_with_smiling_eyes:. Normalde bu Destanlar Çağının seriyi beğenmemiştim ben, 3. Kitaptan sonra bıraktım. Haftasonu boşlukta yarım kalmasın diyerekten 4 ünü tekrar bir deneyeyim dedim.

Okurken yine sıkılınca audio suna bakayım dedim Storytel den, bunları buldum. 4. yü bitirdim, 5. Kitaba geçtim.

Normalde bu serinin kurgusu falan çok basit ve zayıf geldi bana, ama İngilizce dinlerken bu basitlik avantaj oldu :joy:. Bir boşlukta bunun ilk kitabı Age of Myth in Graphic Audio versiyonu deneyebilirsin.

Harry Potter ın yeni hazırladıkları, bir sürü ünlü oyuncu cast ettikleri audiobook u da böyle bir şey olacak herhalde.

2 Beğeni

Ben arama yaptığımda Storytel’de ne Age of Death / Myth çıkıyor ne de Michael J. Sullivan. İlginç :thinking:

2 Beğeni

Türkçe içerikler daha çok radyo tiyatrosu şeklinde, sadece diyaloglardan oluşuyor. Kitap okuması şeklinde o kadar detaylı bir versiyona türkçede ben de rastlamadım.

4 Beğeni

Profilim > Ayarlar > Uygulama > Dil Tercihlerine geldikten sonra buradan En de seçmek lazım muhtemelen. Ben ilk kurarken TR + En seçmiştim, ondan çıkıyorlar tahminimce.

Dramatized Adaptation yazıp arayınca bir sürü şey çıktı :grinning_face_with_smiling_eyes: Herhalde terimsel karşılığı bu. Martha Wells in murderbot ile Peter Brett in iblis serisi dikkatimi çekenler oldu.

@SED bunlara da bakayım bi nasıl yapmış bizimkiler.

2 Beğeni

Red Rising serisi de Dramatized olarak olması lazım ilginizi çekebilir :blush:

2 Beğeni

Doğru, ben kaldırmıştım onu. Ekleyinc geldi. :slight_smile:

2 Beğeni