S. King - Korku Ağı.
Dizisi gelmeden önce dinleyeyim diye düşündüm. Okuyan herkes tarafından bolca beğeni alan, övülen bir kitap olduğu için yüksek beklentiyle başladım. Şimdilik beklenen o etkiyi yaratmadı bende ama kitabın başlarında olduğum için böyledir belki de, ilerleyen bölümlerde daha da ilgi çekici hale gelecektir diye teselli ediyorum kendimi ![]()
Türkçe kitap dinlediniz mi hiç? Rusça ile kıyaslarsanız nasıl fark var arada?
Rusça fonetik olarak biraz gırtlaktan, böyle biraz sert gelir bana. Kitap seslendirmesinde nasıl oluyor acaba?
Türkçe dinlemedim hiç,ama genel insanların konuşmalarına göre söyleyeceğim. Rus dili hakkında eşim de sizin dediğinizi söyler hep. Çok dinleyemez, sert, kaba bir dil olduğunu diyor,sevmiyor, ama ben alışdım. Yine Türkçeye kıyasla çok sert, konuşma tarzları da öyle,sözleri baltayla kesiyorlar sanki. Ama bir Alman dili kadar değil.
Ama seslendirmeler farklı. Mesela, bu Sahte Bellek seslendirenin sesi bayağı yumuşaktı, kadın seslerini de çok güzel, ayırdedici şekilde yorumluyordu. Bundan önceki Yenilmez kitabında seslendiricinin sesi bayağı sert,kalındı, ama kitabın o hüzünlü atmosferine de çok uyuyordu.
Bir de zevk meselesi var. Ben genel olarak temiz ve kalın sesleri severim. Bir az tiz sesli şarkıcıları bile dinleyemiyorum. Kitap dinlerken de erkek seslendiricileri tercih ediyorum.
Sahte Bellek linki )