Dök İçini Rahatla

Magnezyum harika bir çözüm. :smiley: Stresi azalttığını ve daha iyi uyuttuğunu okumuştum. Psikolojik mı bilmiyorum ama bana çok iyi geliyor.

2 Beğeni

Normalde uyku hapı kullanıyorum ama bir aydır gidip yazdıramadım bir türlü. Magnezyumu duymamıştım daha önce. Bir de onu deneyeyim. Teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Tabi doktora danışmak gerekir. Belki buna ihtiyacınız yoktur. Zararlı olabilir.

2 Beğeni

Haklısınız. Zaten değerlerim normal. Psikolojik bir durum benimki.

1 Beğeni

Derslerle ilgili hafıza tekniklerini sevmiyorum. Her yerde çok fazla çıkıyor karşıma. Konuyu özümseyerek anlamaya çalışmak bence daha etkili. Hafıza teknikleri daha fazla ezbere ittiği için tahmin edildiği kadar kalıcı değil bence. Mesela bir savaşın sonuçları şifreleniyor ama ben o şifreyi hatırlamazsam sınav anında tamamen boşa gidecek. Ya da hikayeleştirmeye çok başvuruluyor, düz ezberlemek o hikâyeyi hatırlamaktan kolay bence.

5 Beğeni

Hafıza teknikleriyle ezberleyince kendime ve edindiğim bilgiye saygısızlık yapmışım gibi hissediyorum ben de. Hep diyoruz ‘bu sistem ezber sistemi’ diye. Evet doğru, öyle görünüyor. Ama öğrenciler de fazla zorluyormuş gibime geliyor. Bilginin değerinin farkında değil çoğu.

2 Beğeni

Gerçekten öyle, insanlar en kısa sürede ezberlemeye odaklanıyor ama iki gün sonra unutacaksan anlamı yok. Bana da çok rahatsız edici geliyor.

2 Beğeni

Yapamadığım şeyler için değil de yapmadığım şeyler için pişmanım.

2 Beğeni

Cehennemi yaşamaktan korkmadım, geride bıraktıklarıma cehennemi yaşatmaktan korktum.

1 Beğeni

Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza.

6 Beğeni

Tam üstüne denk geldi :slight_smile:

3 Beğeni

Uzuuuuun bir süre siz deyin şu kadar, ben diyeyim “bekle o kadar” Türk fantastik kitapları okumayacağım. Neredeyse “lanetli ve şerli” kusacağım…

İçini dökse de rahatlamayanlarda bugün kendimin de olmasının verdiği o buruk ama başı da dikimsi edayla gidiyorum…

İlk işim son düzlüğü de bitirip kendimi sokağa atmak olacak. İki insan göreyim.

images (7)

20 Beğeni

Bazen diyorum derdimi …

7 Beğeni

İşlerimi bitirir bitirmez kitaplığımı tekrar düzenlemem gerekiyor, kitaplık düzenlemek tekrar eski arkadaşlarını ziyaret etmek gibi.

4 Beğeni

Izledikten sonra çok kötü ve kendimi çok aciz hissettim ama şimdi okuduğum bir haberde hemen arkadaş ile ilgilenilmiş. Iş ayarlandığı ve ihtiyaçları karşılandığı söyleniyor. Bu gece mutlu uyutur beni. Umarım pirim yapmak için insanlar bu arkadaşı kullanmazlar ve gerçekten hak ettiği dua ettiği sıcak mutlu yaşama kavuşur.

3 Beğeni

Yaramaz kuşlarla uğraşıyorum. Kaşla göz arasında oyuncağı paylaşmak istemeyen Limon, Pamuk’ un kafasına ısırdı. Hemen koşunca kaçıştılar ama azıcık kanamış kafası. :confused: Pamuk yine de bir şey olmamış gibi yanına gitti. Oyuncağı da sakladım, Limon arayıp duruyor şimdi. :slight_smile:

5 Beğeni

Geçmiş olsun. Benim muhabbet kuşları da kavga etmişti bir kere. Biri diğerinin ayak parmaklarını kırmıştı :confused: O da sakladı bizden, fark ettirmedi yaralandığını. Biraz ürkekti. İş işten geçince anladık anca… Veteriner kesmek zorunda kalmıştı.

Niye anlattım şimdi bunu? Kuşların ufak tefek yaralarını ihmal etmeyin, tentürdiyot sürün mutlaka. Çok kavga ediyorlarsa da ayırın bir süre.

3 Beğeni

Kötü olmuş, üzüldüm kuşunuza. Önemli bir şey değil, minicik bir yer sadece, zor fark ediliyor. Önemli olsa ihmal etmem. Bazen kavga ediyorlar da ciddi olmuyordu. Teşekkürler tavsiyeniz için.

2 Beğeni

Cuma akşamına geçmek istiyorum doğrudan. Keşke mümkün olsa. :blush:

3 Beğeni

Belki yazdığınızla alakalı değil ama doğrusu bu aralar ‘ne ara pazartesi oldu ne ara cuma oldu’ anlayamıyorum bile. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki. İpin ucunu tamamen kaçırdım. Bilemiyorum yaşlılıktan heralde.

2 Beğeni