Dök İçini Rahatla

Yine geleceğe dair planlar elimde patladı galiba, ne zaman düze çıkacak gibi olsam hep bi’ engel çıkıyor. Sanırım Çarşamba günü fetöcü oluyorum.

IMG_20200222_122005

3 Beğeni

Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun. Maalesef çok nadir baktığım bir başlık olduğundan görmedim. Çok özür dilerim.

Yazdığım bilim kurgu/distopya kitabının yarısına gelmişken hep kitabın kötü olduğunu düşünüp yazmayı bırakma düşüncesi geliyor ve son anlarda kendimi bu düşünceden kurtarıyorum.
Bunu buraya bu yüzden yazıyorum,bu fikir her aklıma geldiğinde bu cümleye bakıp bu düşünceden kendimi kurtarmak için …

Unutma, bir şeyin yapılamaz olduğunu düşünerek uyursan, başkasının o şeyi yaparken çıkardığı gürültüyle uyanırsın.
-Konfüçyüs-

3 Beğeni

This afternoon, burn down the house. Tomorrow, pour critical water upon the simmering coals. Time enough to think and cut and rewrite tomorrow. But today-explode-fly-apart-disintegrate!

Yani diyor ki: Bugün bu evi yak, yık, kül et. Ertesi gün üstüne bir bardak su dök ve düşünmeye başla. Ama bugün yok et bu evi.
Kim diyor: Ray Bradbury.
Ne demek istiyor: Bugün ne geliyorsa bi’ yaz, zaten sonraki taslaklar sana işkence olacak; bari bugün ne geliyorsa yaz ki ortaya bir şey çıkabilsin.
:+1: :+1: :+1:

2 Beğeni

Berraktı umutlarımız
çekingendi hırslarımız
insanlığa ne oldu

Ara sıra, özellikle etrafımdaki insanların baskılarından dolayı sanki hiçbir acım yokmuş gibi davranarak etrafıma biraz uyum sağlayabiliyorum. Ama bugün olduğu gibi tüm varlığıma işlemiş, bir süre yadsınmalarına rağmen o gerçekler ortaya çıkıyor ve hiçbirini reddedemez hale geliyorum. Hayatımı insanları sevmek üzerine kurmaya çalıştım hep çünkü insanın yarası da devası da insan, insan insanla yaşıyor. Uzun süredir ise içimde tomurcuklanan bir insanlardan uzaklaşma isteği var, gördüğüm bütün çirkin hareketler bunu tetikliyor. Çoğu zaman incelediğimde etrafımdaki insanlar en büyük zararı kendilerine veriyorlar. Nefrete teslim oluyorlar ve bu yolun sonunun nereye varacağını bile düşünmüyorlar. Bunun; yetiştiriliş, genler ve düşüncelerin ne kadar üzerine gidildiği gibi birçok nedeni olduğunun farkındayım ve hiç kimseden de aynı olmasını ya da kusursuz olmasını beklemem. Ama bugünkü gibi anlar geldiğinde etrafımdaki insanları düşünürken hiçbirinin yüzünü bile görmeyi istemiyor olmamı engelleyebilmem için bana biraz umut vermelerini isterdim. Özellikle okul kurumundan iğreniyorum. Belki öyle bir şansım olsa yüzlerini bile görmek istemeyeceğim bir sürü insanla aynı ortamda bulunmama neden olup bunu bir de sanki kendi geleceğimi kurtarıyormuşum ve bunun başka hiçbir yolu yokmuş gibi göstermesi insanlığa sığmıyor. Sevdiğim insanlar var ama her gün gördüğüm iğrençliklere sadece onlar için katlanmaya devam etmek çok zor. Birkaç hayalim var ve bugüne kadar da onlarla gelebildim sanırım. Çürümeden, bir zamanlar çocukluğun güzelliğini taşıyan zihnim artık hiçbir sevgi izinin kalmadığı bir yer haline gelmeden uzaklaşmalıyım her şeyden, nefretten. Artık elim kolum öyle bağlı ki buraya yazmaktan başka bir çarem bile yok.

5 Beğeni

Muhtemelen kötü olacak. İnsan ilk seferinde muazzam bir şey ortaya çıkaramıyor çoğu zaman. Sonrasında üzerinde durup kötü olduğunu düşündüğünüz yerleri daha iyi alternatifleriyle değiştirebilirsiniz. Kendi görüşünüz yeterli olmazsa, başka gözlerden yardım da alabilirsiniz.

İyi yazabilmek için belirli aşamalardan geçmek lazım. Hiç yazmazsanız kendinizi ve hikayenizi geliştiremezsiniz.

Nasıl bir sene oluyor anlamadım. Savaş, virüs ve deprem tehlikesi hiç bitmiyor. Allah sabır versin hepimize.

8 Beğeni

Daha 2 ay bitti. 10 ay daha var. 10 ay daha ne olacak acaba?

1 Beğeni

2019 benim için yeteri kadar kötüydü, 2020 daha kötü olamaz diye düşünüyordum…

1 Beğeni

Eğitim yüzünden her sabah Küçükçekmece’den Şişli’ye gidiyorum. 2 saat yol gitmekten çok sıkıldım. Tek iyi yanı yol boyunca kitap okuyabilmek.

3 Beğeni

Keske fizigimize Allahin rusu teorik fizikci Sergey girmese.

Elementary os beni bezdirdi. Bu gün gemileri yakıp Linuxun mint sürümüne geçtim. Elementary os her ne kadar sanatsal ve hoş dursa da stabil bir sürüm değil. Şuan linux mintin görünümünü elementary os e çevirmeye çalışıyorum.

@Mustafaizmirli Abim n’oldu? Bir dur, bir sakinleş. O profil fotoğrafındaki mutlu adama bir bak. Üzülme.

Abicim, ne olacaksa istediğin gibi olsun. Olmazsa da zor günler geçmez değil. Dağ gibisin sen dağ. Sonuçlardan ve ne atlattığından bahsetmeyi unutma lütfen. Dikkat et kendine.

2 Beğeni

Sakinim sakinim zaten sakin sakin son bir haftadır oturup duruyorum, başka bir şey gelmez ki elimden. Çare yok, bakalım yarın belli olacak buradan paylaşırım yine.

Herkesin bir derdi var diyorlar ya işte benimkisi de vuku buluyor. Zor zamanlar. Sorduğun için teşekkür ederim @Kehribar kardeşim.

4 Beğeni

Mesele neyse gönlünce olsun abi, umarım huzur verici bir sonuç olur.

1 Beğeni

Çok teşekkürler @Voldemort , inşallah güzel olur. Durup durup hayırlısı diyorum… Herkesin zor zamanlarının sonu mutlu olur inşallah.

3 Beğeni

:no_mouth:

6 Beğeni

Sevgili Concerta aşkım yapamıyorum sensiz. Kafamın içi dolu hep nedensiz.
İsterdim isterdim olsun biraz sensiz
Kalalım başbaşa ve oturalım sessiz

Sensiz geçen 1 haftam oldu bana major depresyon ühü ühü ): Ne yapıcam ben böyle sevgilimin bağımlısı oldum ve ona şiir yazdım.

1 Beğeni

Böyle demekle fitili ateşlemişsiniz demek ki. 2020 için dibe ulaştık ama işlemlere sondaj ile devam edilecek gibi bir durum var ortada.

2 Beğeni

Aman diyim öyle demeyin. Gün doğmadan neler doğar. Senenin bitmesine koca 10 ay var. Bizi ne sürprizler bekliyor kim bilir? Tabi bu her sürprizin iyi olacağı anlamına gelmiyor…

1 Beğeni

Dünyanın kargaşa dolu bir cehennem olmadığını gösteren, “her şey boş!” demenin ne kadar karamsar ve basit olduğunu hatırlatan bir tablo benim için. Sanat hayata anlam katmanın en temel yolu. İnsanlarda, avlarının resmini mağaraya çizmeye iten o dürtü olmasaydı şimdi bizi diğer hayvanlardan ayıran fark bu kadar büyük olur muydu? İçimizdeki boşluğa sebep olan anlam arayışımız bizi insan yapan şey. Bir amaçla, bir sebeple doğmuş olsaydık programlanmış bir robottan pek farkımız kalmazdı. Bize her şeyin boş gelmesi, henüz kendi yolumuzu yaratamamış ya da keşfedememiş olmamızdan.

Dün gece yazılan mesajlar silinmiş, ama siz ne için dediğimi biliyorsunuz. Aslında onun da pek önemi yok. Birileri belki bir şeyler hisseder diye atmıştım bu tabloyu. Kısacası bu resim beni ölmekten alıkoyan birkaç şeyden biri sadece.

5 Beğeni