“Rüşvetçi politikacıları, düzenbazları, hırsızları ve hainleri seçen halk, kurban değil suç ortağıdır.”
-George Orwell
“Rüşvetçi politikacıları, düzenbazları, hırsızları ve hainleri seçen halk, kurban değil suç ortağıdır.”
-George Orwell
Bir tane mobil uygulamam vardı. Ordan kazandığım parayla okul ihtiyaçlarımı karşılıyordum. Ama geçen günlerde birisinin şikayeti üzerine uygulamam kaldırıldı ve ben tekrardan yükledim. Bütün emeklerim boşa gitti. Bütün yorumlar indirmeler hepsi gitti.
Yeni bir dizi, film ve kitaba başlayamıyorum. Eski izlediğiklerimi sürekli tekrar tekrar izliyorum.
İzlediğim serilerin de son sezon son bölümlerini izlemekten kaçınıyorum. Sizde de böyle oluyor mu hiç?
Her şey için böyle değil ama Nisan ayı geldi mi Your Lie in April 2 günümü çalar
Ben hala Prison Break’ın son 3 bölümünü izlemedim. Tüm sezonları 1 haftada bitirmiştim halbuki. Bu olay olalı 5 sene falan oluyor. Fringe dizisinde de böyle olmuştu ama 1-2 ay sürmüştü izlemem son bölümleri ama Prison Break neden böyle oldu bilmiyorum. Sadece bu iki örnek var benim. Dizi, film ve kitapta anormal bir gelişme yok.
Şu askerlik bitse de gitsem…
O kadar emek verdiğin,umutlandığın veya tüm kalbinle istediğin bir şeyin gerçekleşmemesi insanı çok yıpratıyor, başka güç alacak bir şeyin olmaması daha da kötü.
En yıpratıcı şeydir çok büyük umutlar beslediğin, emek verdiğin bir şeyin boşa çıkması. İnsan yıllarca etkisinden çıkamayabiliyor. Ama inan ki aradan belli bir zaman geçtikten sonra (günler, haftalar, belki de yıllar) iyi ki olmamış diyor insan. Sabır.
Her yerde böyle mi bilmiyorum ama kargo iade süreci iyice işkenceye dönmeye başladı. Bugün her kargo firmasının önünde uzun kuyruklar vardı.
Korona süreci malum saçlar alışık olmadığı kadar uzadı. Geçen hafta berberlerin çalışacağı açıklanınca pazartesi saat dokuzdaki ilk randevuyu aldım. Bu berber sekiz yıldır aralıksız gittiğim işinden memnun olduğum, dünya görüşü dar ve bana ters olsa da konuşmalarımızda bazen önemsemediğim bazen kendimce doğruyu anlatmaya çalıştığım biri. Bu arada randevuyla da çalışmıyordu bugüne kadar. Neyse randevuya bir saat kala “Abi biraz eğlen sen Bi laftan anlamaz arkadaş var işi kısa haber vericem Bn sana yarım saat sarkar senin iş” diye mesaj atmış. Açıkçası kendimi kötü hissettirdi. Mesele yarım saatten öte karşılaştığım tavırdı. Bir an randevuyu iptal edip berberi de değiştirmeyi düşündüm.Üstelik alternatifler de sınırlı. Fakat bu sıkıntılı zamanda vazgeçtim. Küçük bir tepki verdim, haklısın falan yazdı ama durum hala tuhaftı.
İnsanların kişiliğinin, karakterinin bir çok şeyin önünde olduğunu düşünüyorum. İnsanlara bir şeyleri anlatmanın ve onları değiştirmenin çok zor olduğunu da.
Bugün saat iki gibi sürat kargoya gittim, kargo alımı yapmadıklarını belirttiler. Sanırım bir kota koymuşlar. Şöyle bir içeri baktım, adım atacak yer yok, öyle paket dolu içerisi.
Bütün kargolar yanyana burada, hepsinin önünde uzun kuyruklar var.
Niye kötü hissettiğinizi anlamadım doğrusu Muhtemelen randevu mandevu dinlemeyen, inatçı bir müşterisi zorla araya kaynamıştır. Berberiniz de 8 yıllık tanışıklığınıza istinaden size mesaj atıp durumu kendince izah etmiş. Oraya gidip şu virüslü ortamda, sıranızı kapmış bir yabancıyla aynı mekânda yarım saat beklemek, aynı havayı solumak zorunda kalmaktan kurtarmış sizi aslında.
Artık herkes her şeyi kargoyla alıyor. Müthiş bir yoğunluk var. Biz sadece kitap vs sipariş ediyoruz ama AVM’ler ve mağazalar kapalı olduğundan elbisedir, elektroniktir, ayakkabıdır, beklenmedik ihtiyaçlardır, şudur budur her şey internetten alınıyor artık. Kargoculara sabırlar dilerim.
Randevulaşmak sözleşmektir. Nasıl ben sözümde durmaya hazırsam aynı saygıyı görmek isterim doğrusu. Ben aynı davranışı elzem bir durum olmadıkça yapmam. Zaten randevunun işlevi budur. Bu durumu diğer müşterisine de yansıtsa bence daha karakterli bir duruş olurdu.
İlaçlara birkaç ay ara vermek sağlığımı aşırı olumsuz etkiledi. İşin kötü yanı döndükten sonra bile rahatlayamadım. Sanırım bunların bağımlısı oldum. Rahatsız bir kafayla yaşamak çok zorluyor. Eski kilomun iki katına çıktım neredeyse ve buna neden olan şeyleri istesem de bırakamıyorum.
İki dakika arkadaşa soğutucuyu vermeye gittim, kör olayım bir saniye rahat edemedim. Biri beddua mı etti, bilmeden bir şeyhin dervişin kabrine saygısızlık mı yaptım nedir anlamadım ki. Ne yapayım illa E-5’e mi çıkayım, sarhoş masalarına meze mi olayım. Beni çılgın şeyler yapmaya zorlamayın.
Bizde de bugün oldu bu. N’oldu son durum sizde?
Uzun uzadıya kişisel birşeyler yazacaktım ama sanırım genelleme de yapabilirim… yaşanmışlıkların içeriği ne kadar farklı olursa olsun, genellikle sorunumuz şu/ydu; “kendi yolumuzda yürümeye çok geç başladık”. Hayatımın özeleştirisi budur.
Müşteri hizmetlerini arayıp ek paket aldım. Hemen açıldı sonrasında.
Bizim paket değişmiş, şimdi baktım. 100gb kotalı olmuş. Değiştirebilirsek değiştireceğiz, zira geçen ay 700gb kullanmışız
Akiramenaide! Tatakai!