Akademik olur mu bilmiyorum ama mesleğim gereği konuyla ilgili okuduklarım genelde akademik geliyor.
•Yaşam Boyu Gelişim (Santrock)
•Yetişkinlik ve Yaşlılık (Bacanlı)
Psikoloji ile ilgili daha edebi yönü olan bir seri önerebilirim.
•Tüfek, Mikrop ve Çelik (Diamond)
Başka insanlarla anlaşabilmek ya da insanları anlamlandırabilmek için psikolojik altyapısı olan kitaplar önerebilirim.
•Geçimsizler (Göka, Beyazyüz)
•Ruhun Aynası Ennegram’a (Palmer)
•Görüntünün Ortasındaki Karanlık (Breger)
Basımları var mı yok mu incelemeye fırsatım olmadı. Çoğunu kütüphaneden okumuştum. Siz de o şekilde ulaşabilirsiniz belki. Umarım faydalı bir cevap olmuştur.
Hayattan bıktıysan amfimi ve kulaklığımı yollayayım sana biraz dinle kendine gelirsin. Kristal gibi yemin ediyorum. Bak geçen hafta intiharı düşünüyordum nereden nereye düşün yani.
İşsizlik okulu uzatmaktan daha fena dediler, inanmadım. Şimdi fenalardayım. ://
İşten çıkarılacağını bile bile işe gelmek de bir o kadar fena
Beş martta işe girdim. On bir martta ilk vaka açıklandı. Şantiye durduruldu, altı günde işsiz kaldım. :// Kimyacılar için de hayat zor demek. :((
Kitap alırken sepetin bu toplam tutarı hep umduğumdan çok çok fazla oluyor.
Kitap 1: 24 TL
Kitap 2: 19 TL
Kitap 3: 16 TL
Kitap 4: 32 TL
Kitap 5: 21 TL
Toplam Tutar : 276 TL
Şeklinde bir algı operasyonuna maruz kalıyorum. “Niye bu kadar çok uttu ya?” diye her seferinde “Acaba yanlışlıkla aynı kitaptan 2-3 tane mi attım sepete” diye kontrol ediyorum.
Bu ay ki öykü seçkisi için yazanlar var mı? Ben niyetleniyordum ama daha başlayamadım. Sizler ne haldesiniz?
Ben de niyetlendim ama güzel bir ana fikir üretemediğim için bir şey yazamadım henüz.
Aynen. İlham bekliyorum teşrif ederse kendileri bir zahmet. Çok meşgul galiba Yok hep son dakikaya kalıyorum sonra düzenleme yapamıyorum. Öyle şeyler işte…
Kafam çatlıyor…
Migren…
Bi profenid tablet…
Oh oh ne güzel…
Foruma daha az giriyorum sanırım yeni arkadaşlarla frekanslarımız pek uyuşmuyor ve eski arkadaşların da pek uğramadığını görüyorum. Genel bir bezginlik mi var ne?
Zamanın ne göstereceğo belli olmuyor işte. 10 yıllık üye bile ani bir kararla bırakabiliyor forumu.
@anon6571210 Bu ayın konusi nedir acaba öğrenebilor miyim sizden? Belki ben de kalem oynatabilirim. (Hep bötle diyip hiç bir şey yapmıyorum ama bakalım bu sefer olacak mı?)
Konusu “Araf” gönderme süresi ne kadardı bakıp bir dönmem lazım. (25 Temmuz son gün) @SJack
Biraz sabır, belli dönemlerde ben de öyle hissediyorum. Bazen o halde olmak rahatlatıyor insanı. Diğer yandan hayat devam ediyor. Ne diye yaşadığımızı çözsem ona göre hareket edeceğim. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Belki hayatı anlamaya çalışmakta hayatımızın bir parçasıdır.
Bir haftadır falan kitap namına hiçbir şey açıp okumadım orada burada dergi gazete o kadar
Delidolu’nun ödüllü bilgi yarışmasında dünkü soruyu kaçırdım. Şimdi yurt adresime kargo gönderdiğimi farkettim. Gün mükemmel başladı.
Off karantina dönemi başladığından beri yapıyorum ben bu hatayı Allah’tan sipariş iptal diye bir şey var da farkedip iptal edebiliyorum artık.
Ben kargoya verildiğinde farkettim. Arkadaşlara aldırıcam artık.
Uyuyamıyorum. Bir işim olduğu için mi değil. Dönüp duruyorum. Bu ara çok sık olmaya başladı.
Bu ara ben de ayniyim. Artik gına geldi. Gece 5 6 7 8 artik kac kere olursa. Kalk, dön, cam aç, cam kapa, efenim çiş, su, yastik düzelt, sonra bir daha ve bir daha…