Dök İçini Rahatla

MacGyver tüyosu:

5 Beğeni

Lastikçi tanesine 150 veriyim demese uğraşmak istemiyorum da, işte. Ama mantığın çok doğru. :+1:
@isos81 hadi dedi içimdeki Polyanna, bir umut. :smiley:
@Abraxas iyiymiş bu,aklımda olsun teşekkürler. Gerçi piyasada 50 kuruş da kalmayacak hurdacılar yüzünden. :sweat_smile:

4 Beğeni

En küçük kardeşim 2. sınıfa gidiyor. Okula başladığı günden itibaren hocası aşırı hiperaktif olmasından dert yanıyordu. Neyse zorlamasıyla ilaç tedavisine başladık. İçemiyor tabi, zorla bir şekilde yemeğine koyup yediriyoruz. Annem sabah 7’den akşam 7’ye kadar evde de yok, çalışıyor. Bu iş bana ve kız kardeşime kalıyor. Gerçekten insanı canından bezdirecek bir çocuk, bunun farkındayım, ama öğretmenin tutumu beni çileden çıkarıyor. Annem ilkokul mezunu, bir öğretmen ya da memur olsa ona göre ilgi ve alaka verecek bir öğretmen. Fakat her seferinde benim canım annemi ezmesi beni artık çileden çıkardı. Ki ben Kpss’ye hazırlanıyorum, her şeye onun için kol kanat geriyorum, ama insanların yaptığı şeye bak. Annemin her seferinde alttan alıp üzülen taraf olmasından bıktım. Ya, nasıl insanlar, çocuklarımızla ilgileniyor anlamıyorum. Bugünkü olayı ise şu oldu.
"Kaan okulda eksi almıştır. Bunu telafisi için tüm sınıfa kek, kurabiye getirmesi gerekiyormuş. Neyse annem işten yorgun argın geldi. Çocuğun ödevini yaptırdı. Gece yarısına kadar kurabiyeyi de yaptı. Sabah aynı rutinde okula gönderdik. Annem, öğretmeni rejim yapıyor yemiyor diye çocukları için de ayrı olarak gönderdi. En azından çocuklarına götürsün bu kadın diye. Sonra annem mesaj atıyor. Mesajında şunu yazıyor: ‘Hocam kusura bakmayın biz getiremedik, Kaanla yolladık, diye.’ Gelen cevap: ‘Kusura bakarım (!)’ Bu mu yani? Sen kadının tüm gününü zehir et ve pişkin pişkin üste çık. Gerçekten vicdan, merhamet sahibi olmayan hiç kimse bu işi yapmasın. Hayır yani durumun etik dışı ya etiği geç insanlık dışı olduğunu gören bir biz miyiz? Ne yapmalı yani? Karşısına çıkıp “İnsanları stres topu gibi kullanmayın rica ederim” demek istiyorum. Hayır bunu bir defa değil hep yaptı. Çocuğu sınıf içinde rencide edecek gibi video çekmeler. Annemi en ufak şey de darlaması. O çocuk ilacı içiyor zaten uyuşuyor. Daha ne yapmalı. Suçu hep kendimiz de mi aramalı? Var mı yani bu insanlarda insanlık duygusu. Yazık, çok yazık.

23 Beğeni

Bu suçtur… Böyle ceza olmaz.

9 Beğeni

Öncelikle, umarım sadece öğretmen zorlamasıyla kardeşinize bir ilaç vermiyorsunuzdur. Doktor kontrolünde ve reçetesiyle verin.

Konunun uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla bu bir suç. Rızası alınmadan, anne baba onayı olmadan videosu çekilemez. Ben sizin yerinizde olsam öğretmenle ve müdürle konuşurum, kardeşimi rencide edecek herhangi bir davranışlarında hukuki yollara başvuracağımı ve bu işin peşini bırakmayacağımı söylerim.
Varsa whatsapp yazışmalarını da avukata/savcıya bildireceğimi söylerim.

7 Beğeni

Zaten çocuğa eksi puan vermiş, daha kek, kurabiye getirmek sorumluluğu yüklemek ne demek anlamadım. Rencide edip videoya çekmesi zaten en son nokta. Bence kesinlikle müdürle konuşulması gerek, öğretmenin davranışları normal ya da kabuledilebilir değil.

6 Beğeni

Kadını anlamıyorum çok anlamaya çalıştım ama olmadı. Bu gibi insanlar yüzünden kendi mesleğimden soğudum.

@Everfever Tamamen doktor kontrolünde veriyoruz. Aşırı hassas bir yapısı var bunu baskılamak için ataerkil yapıya dönüp erkekleşiyor. Fakat ben teke tek büyük bir adammış gibi onunla konuşuyorum. Ruh haline iyi gelecek şeylere yönlendirmek için elimden geleni yapıyorum. Fakat bunu her seferinde çevredeki insanlar tahrip ediyor. Ben en başından sınıfını değiştirmek gerektiğini anneme defalarca anlattım. Annem ise ‘Hayır öğretmeni çok iyi olmaz’. Zaten okulun başlangıcında bu öğretmeni seçmek isterlerse ek olarak bin lira ödenmesi gerekiyordu. Biz ödemedik tamamen kurra ile denk geldi sonra. Bana kalsa ben yapacağım ama annemi ikna edemedim. Bunun bir suç olduğunu kaç defa dile getirdim. O da bana ‘Kadın boşanma süreci atlattı. Psikologa gidiyormuş. Yapma kızım’ dedi. Bana kalsa ben bir dk durmam.

@Lalo Sınıflarının bir kuralı varmış. Haftanın yıldızı ve en düşük puan alanı diye. Ben yemiyorum zaten sınıfa ikram ettiriyorum diyor daha bir de. Yaptığı tüm şeyleri normal kabul etmiyorum. Kesinlikle dengesiz. Kardeşime ve annemin çabasına üzülüyorum.

2 Beğeni

Annelerimizde sıklıkla var olan bir duygu, öğretmeni daima haklı görmek. Hiçkimse, ne öğretmen ne de müdür, kardeşinizden daha mühim olamaz sizin için. Öğretmenin psikologa gitmesi kardeşinizde psikolojik travmalar yaratmasına ehliyet veremez. Öyle bir dünya artık kalmadı. Öğretmenin suç işlemesine boyun eğmek zorunda değilsiniz. Çok büyük derdi varsa, tayin istesin, izin alsın, ne yaparsa yapsın, ufacık çocuktan hıncını çıkaramaz.

3 Beğeni

Arkadaşımın kedisine FİP tanısı kondu. :((

7 Beğeni

İnşallah iyileşir çok zor bir süreç. :frowning:

3 Beğeni

Konuya dan diye dalacağım ama burada bir çocuğun psikolojisi, hayatı ve travma yaratacak bir durum söz konusu. Zamanında yaşadığı benzer psikolojik sorunları olan bir ögretmenin sınıfındaydım ben de. Üstelik bir de özel derse yollamışlardı. İnan tir tir titriyordum. Yediğim dayağın ve edildiğim tehditin haddi hesabı yok. Şeytanla bir eve hapsedilmiş gibiydim resmen. Kadın hâlâ gözlerimin önünde. Değil annem devlet bile karşıma dikilse çıkıp şikayet ederdim. Bazı öğretmenler kendi hayatlarında yaşadıklarının bedelini çocuklara ödeterek hınçlarını çıkartıyorlar fakat çocuk bunu yaşamak zorunda değil. Peki, kardeşinin böyle olmasında okuldaki öğretmenin payı niçin düşünülmüyor. İçinde biriken öfke nasıl çıksın dışarı? Her şey bir yana böyle bir eğitimciyi ben kabul etmiyorum ve sırf iyi diye çocuklara yaptığı psikolojik şiddetin bedelini ödememesi anlamsız. En iyi öğretmen konusuna da hiç katılmıyorum. Belki de bu öğretmen yüzünden kardeşin matematiği çok iyi bilen bir serseri olacak. Ne anlamı var? Kesinlikle şikayet edilmeli. Zamanında kardeşimin de okulunda benzer sorunlar oldu. Annem de aynı şekilde aman kızım, etme kızım filan dedi. Özellikle 1000 km yol yaparak veli toplantısına katılıp öğretmeni şikayet ettim. Öğretmen soruşturmadan sonra görevden alındı. Biz sadece buz dağının görünen kısmını biliyormuşuz. Öğretmenler çocuk psikolojisi eğitimi de alıyor ve inan bana bazı kötü niyetli olanları bunu çok iyi kullanarak çocuğa zarar veriyor. Bunu en basit şöyle anlatayım.

Bir gün okuldan aradılar. Kardeşim yaralanmış bir şekilde. Neyse hastaneye filan götürdük bir dizi operasyon geçirdi. Kör olmaktan milimle kurtulmuş. Gittiğimizde gözünün altından bir parçalanma olmuştu. Biraz zorladık. Koşarken oldu, oynuyorduk diye bir şey söyledi. Biraz zorladım ama sonuç alamadım. Ne zaman ki o öğretmen gitti çocuk korkunun baskısı üstünden kalkınca aslında öğretmeninin koşup yaramazlık yapıyor diye kafasından tutup kapıya çarpmasıyla kapının kolunu tutan çivinin gözüne girdiğini ve tehdit edildiği için konuşamadığını itiraf etti.

Belki uç bir örnek ama bilemezsiniz. Biz de bilmiyorduk.

Ben dayak yiyordum ve morarmasın diye de buz koyuyordu öğretmen. Ha ama matematiği çok iyi öğrendim.

Şikayet etmelisiniz. Bu konuda ısrarcıyım. Ben hırçınlığında öğretmenin de payı olduğunu düşünüyorum. Zorbalık resmen bu.

Şu an yakınımda olmaman büyük şanssızlık. Muhtemelen bunu duyduğum anda okulda müdürle görüşüyor olurdum ve ortalığı ayağa kaldırmıştım. Sen de hayretle izlerdin.

15 Beğeni

Bence ne olursa olsun kesinlikle şikayette bulunmanız gerekiyor. Öğretmen olarak ne kadar donanımlı olursa olsun bu davranışlarıyla kardeşinizi tam tersi yönde etkileyecektir. Müdürle konuşabilirsiniz ama öğretmenin okulda belli bir ağırlığı varsa işe yaramayabilir, direkt CİMER’e şikayet edilebilir diye düşünüyorum.

@Agape
Çok geçmiş olsun, başınızdan geçenlere çok üzüldüm. Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Öğretmenler çok acımasız olabiliyor, karşılarında asla susmamalı. Sonuçta bu insanların elinden çıkacak yeni nesil, çocukları bu şekilde zehirlemelerine göz yumulmamalı.

6 Beğeni

Bir kadının eski kocasına duyduğu öfke, erkeklere duyduğu nefreti bir erkek çocuğundan çıkartmasının haklı bir tarafı yok. Yarın bu erkek düşmanı kadının büyüttüğü bu hiperaktif çocuğun kadın düşmanı olmasına sebep verebilecek çok vahim bir durum var ortada.

Ben çok dayak yedim ama bu öğretmenimden sonra ortalığı ayağa kaldırmayı da öğrendim. Şiddetin hiçbir türlüsünü kabul edemem. Eğitimde olmaz. Hayır.

8 Beğeni

Ne kadar korkunç, ne biçim insanlar bunlar… Öğrencilere yaşattıkları travmadan başka bir şey değil. Herkes öğretmen olmamalı. Yazık, gerçekten. Diyecek bir şey bulamıyorum.

@_Ged kesinlikle şikayet edin, psikolojik sorunları varsa bile böyle davranamaz. Böylelerine öğretmen filan da demem ben. Daha insanlıktan nasiplenememişler.

6 Beğeni

Bunun için bir avukatla görüşün mutlaka. Hiç olmadı direkt savcıya gidip durumu anlatabilirsiniz. Hiç kimsenin, bir çocuğu rencide edecek davranışlarda bulunma hakkı zaten yok. Bunu bir de video çekerek gerçekleştiriyorsa bu eylem suç oluşturur. Bu çirkin davranışlara ve hatta suça katlanmak zorunda değilsiniz. Tüm bunlar kardeşinizin travma yaşanmasına ve belki de kişiliğinin buna bağlı olarak olumsuz şekillenmesine neden olabilir.

12 Beğeni

Teşekkür ederim ama ölümcül bir hastalık. :frowning:

1 Beğeni

Biliyorum. O yüzden zor bir süreç demiştim. :frowning:

1 Beğeni

Üzüldüm ve aynı mesleği paylaştığım birini davranışlarından utandım. Öğretmenlik sevhi işidir, özveri işidir, böyle bakarsanız dünyanın en zor mesleğidir. İşiniz zor, kolay değil. Ama sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elden.

1 Beğeni

Sanırım, iyice okumadan ve alttaki yazılar değerlendirilmeden verilen bir cevap olmuş benimki. Kangren bir yaraya yara bandı yapıştırın önerisi gibi. Ama bende usulüne uygun şikayet edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Özür dilerim. Uzun bir ara vermenin zamanı gelmiş. İyi akşamlar

Yo sizlik hiçbir şey yok. Sabahtan beri konuyu indirip kaldırıyorum. İnsan bilemiyor, iyi insanlara denk gelmek önemli. Teşekkür ederim. Ben elimden geldiğince bu konuda bir şey yapmaya çalışacağım.

@Blackheart @Agape @Kitsune @ilydious geri dönüşleriniz için teker teker teşekkür ederim.

5 Beğeni