Dök İçini Rahatla

Arkadaşlar öğretmenin yaptığı kamera çekimi gibi fiillerin suç olduğunu belirtmiş. Detay

Ayrıca MEB kaç defa bunun yasak olduğunu belirtti, okullara yazı gönderdi. Öğretmeni bu konuda tatlı sert uyarmak gerekebilir. Çünkü öğremen sınıftaki otoritesini kullanarak sınıfta bir ayrımcılık yapıyorsa bu da suçtur.
Belki sınıf değişimi öğretmen değişimi işe yarayabilir, imkan dahilinde.

Malesef toplum olarak farklı olana davranmayı da yaklaşmayı da bilmiyoruz. O konuda size sabır diliyorum.

Ancak burada asıl mesele annenin durumun farkında olmaması. O konuda size iş düşüyor. Çünkü akran zorbalığı ve öğretmen zorbalığı çok kötü şeyler.
Ben sırf öğretmenin tavsiye ettiği ek kitabı alamadığım için sınıfta dışlandığımı azarlandığımı bilirim.

7 Beğeni

Öğretmeni şikayet edin, kesinlikle meslek etiğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunmuş.

@Agape Çok iyi açıklamış. Özellikle küçük yaşlarda anne-baba veya öğretmen gibi öğrenci üzerinde büyük nüfuz sahibi kişilerin hatalı tutumları çocuğun geri kalan hayatıdaki psikolojik durumu üzerinde onarılması çok güç yaralar bırakıyor.

Söylediklerimi yabana atmayın, bunu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık son sınıf öğrencisi olarak söylüyorum; eğer kardeşinizin gelecekte ruh sağlığı açısından sağlıklı bir birey olmasını istiyorsanız önce o öğretmenden uzaklaştırın, sonra da o öğretmen denilen mahlukatın diğer çocukların geleceklerini mahvetmemesi için elinizden geleni yapın.

Whatsapp yazışmaları, videolar gibi kanıtlar varsa daha da etkili olur.

5 Beğeni

Her geçen zaman, yeni bir rahatsızlık, yeni bir sorun türüyor. Yaklaşık 1 senedir otururken dersle ilgilendiğimde tuvaletimin gelmesi sorunu baş gösterdi. Üniversiteye hazırlanan ve sınava girecek, umutlarını buna bağlayacak biri için daha büyük nasıl bir yıkım olabilir? İşin tuhaf yanı yatakta uzanıp çalışırken sorun olmuyor. İrritabl Bağırsak Sendromu ile alakalı sanırım.

Hep böyle egzantrik şeyler beni bulur zaten.

2 Beğeni

Daha kötüsü var; başıma geldi. Ne olduğunu bahsetmeyeceğim. Çünkü bu durumlar psikolojik şimdi bu rahatsızlıktan bahsettiğimde benzer bir an geldiğinde siz de benzer bir durumu yaşayabilirsiniz. Kimsenin bu durumu yaşamasını istemem.

1 Beğeni

CYBRSEC 4PI protokolüne hakim birileri var mıdır?
@isos81
@alper
@Leingrad

Bir konuda danışmam gerekiyor…

Ben bilmiyorum bu protokolü ama pzt iş yerine bi sorarım bilen var mı diye.

Biz bir aileyiz mottosu olan kurumların yaptığı mobbingi ve haksızlığı hiçbir kurum yapmıyordur. Her şeyin içinden gelmesini bekliyorlar. Ver parasını yapalım yahu, iç-dış yıkama yağlama yapana hiç iş yükü olmuyor nedense.

6 Beğeni

2500 dolara aldığım yatırımlık NFT’ler şu an 50 dolar. Sağlık olsun diyelim yine de. :slight_smile:

8 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Her ne kadar zor olsa da umarım NFT’nizin değeri mint fiyatına tekrar çıkar da zararınızı minimize edebilirsiniz. 2500 dolar hiç de az bir miktar değil. :confused: Ben de bundan üç dört ay önce 0.5 Solana değerinde iki adet NFT almıştım. İlk başta proje çok güzel gidiyordu, yol haritaları güzeldi. Discord kanalları da çok aktifti. Mint zamanı geldi geçti fakat markette NFT’lerin fiyatı bir türlü artmıyordu. Bize durmadan marketin floor fiyatını süpüreceklerini, NFT’lerimizi holdlamamızı, metaverse evrenine girdiğimizde bu NFT’ler ile harikalar yaratacağımızı söylüyorlardı. Tabi bu boş lafların hepsi fasa fiso çıktı. Söylemlerden de anlaşılabileceği gibi projenin sahibi, bu projede kullanılacak paranın yarısını alıp kaçtı. Daha sonra projede çalışan diğer elemanlar açıklama felan yaptı. Tabi bu sıralarda markette NFT satın alan kimse çıkmıyordu normal olarak. Ben de elimden cüzi bir miktar karşılığında bu NFT’leri çıkarmak zorunda kaldım, zarara girdim. Bu piyasada işler bence çoğunlukla şansa bakıyor. Dolandırıcılar “Yok şöyle proje yaptık, yok böyle metaverse projesi yaptık” diye ortalıkta cirit atarken NFT alıcıları da ihtiyatı elden bırakmamalı.

2 Beğeni

Rug Pull olmuş, geçmiş olsun. Aklıma Warspace (wax platformundaki bir P2E oyunu) geldi, o da süper hype ile çıktı. Herifler bir ton NFT sattı. Sonra oyunu çıkarmadılar ve herkesin elinde patladı maalesef.

Benimki kardan zarar olduğu için çok dert etmedim yoksa az para değil.

NFT ve genel olarak Play-to-Earn blokzincir işi zero-sum olduğundan, ne kadar erken girersen o kadar iyi oluyor. Ama bu erken girişler de rug pull’lara yol açabiliyor. Umarım zararını çıkartırsın en kısa sürede.

2 Beğeni

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Diye bağırmak geçti içimden bu konu altına. Tabiki bu ben değilim. :brain: :eyes:

2 Beğeni

Siz de artık dışarıda, sokakta kimsenin gülmediğini hatta gülümsemediğini bile gözlemliyor musunuz?

Bir buçuk senelik karantina ve ekonomik kriz gerçekten neşeli olarak nitelendirilen Türk halkını bu derece değiştirdi mi?

2 Beğeni

Son 1 senedir falan özellikle hissediyorum ben de bunu. Ruhum çekiliyor. Herkes inanılmaz zor zamanlardan geçtiğini çok net belli ediyor. Trafikte ödüm kopuyor birilerine çatacağım diye. Sokakta insanların yüzüne gülümsediğimde yadırgayan bile çıkıyor. Bu beni çok yoran bir şey, herkese ulaşmak isteyen bir yapım var ama herkes son zamanlarda ulaşılamaz bir yapıya bürünmüş vaziyetteler. Toplumun ruhsal çöküşünün ağırlığını sırtımda hissediyorum.

5 Beğeni

Dün 3-5 parça kıyafet sipariş etmiştim, bugün gıdaya gelecek olan zamlar sızdırılınca canım sıkıldı. “Acaba almasa mıydım?” diye düşünüyorum. Ki sürekli “şunu almasam şu kadar kitap alırım onun yerine” diye hesap yapa yapa pejmürde dolanıyordum, yani keyfi değil ihtiyaç alışverişiydi. Sinirlerim bozuldu.

5 Beğeni

Bunun sonu yok. Asla ve asla yetişemezsin. Ben bıraktım bu düşünceyi. Evde bu sefer bir sürü şey bozuluyor, gereksiz yığılma oluyor. Şu süreçte en karlı yatırım ruh sağlımı korumak

1 Beğeni

Şubat’ta sigaraya 1100 TL vermişim. Hayatımda ilk defa sigaraya bir ay içinde 1000 TL üstü verdim. Şaka gibi ya…

1 Beğeni

Her şeye üst üste zam gelince içimi bir korku kapladı ve içimden: Umarım vekilimiz olsun diye seçerek gönderdiğimiz yüce efendilerimizin yemek yedikleri lokantalarında fiyatlar artmamıştır. Artmışsa eğer valla hakkımı helal etmem. !

5 Beğeni

Ben: Zamanla her şey düzelir.
Zaman:

f26193ab-2c59-4a13-b55c-4ef36eedc8b3_text

10 Beğeni

4 Beğeni

“Ülkelerin duyguları olmaz, çıkarları olur.” diyerek söze başlıyorum.

Ülkelerin başlıca hazinesi vatandaştır. Bir ülkenin vatandaşı ne kadar eğitimli, kültürlü ve ahlaklıysa ülke de o kadar gelişmiş olur. Bu nedenle sosyal devlet anlayışını benimsemiş ülkeler yatırımlarını insanlarına yaparlar.

Dolayısıyla halihazırda vatandaşını donatmış Batı ülkeleri, sosyo-kültürel düzeyi düşük Arapları ülkesine alıp bir de onları yetiştirmek için para, zaman ve emek harcamayı mantıklı bulmaz. Çünkü zaten kendisini kafir olarak gören bir dine mensup, cahil ve yobaz insanların görüşlerini değiştirip bir de onları göç edilen ülkenin kültürüyle yoğurmak çok zor ve verimsiz bir uğraştır. İşte bundan ötürü Batı, fakir müslümanları kendisi almak yerine parasını ödeyerek Türkiye’de tutmayı tercih ediyor.

Peki neden Batı Ukrayna vatandaşlarını kabul ediyor? 1. Ortak düşmanları Rusya var. 2. Ukrayna vatandaşları Avrupa’ya benzer eğitime, kültüre ve inanca sahip. 3. Bugün Ukrayna düşerse sıra Avrupa ülkelerine gelecek, ister istemez yardım etmek zorundalar. 4. Göç eden Ukraynalılar’ın çoğunluğu kadın ve çocuk.

Ekleme: Savaş destekçisi, göçmen karşıtıyım.

Göçmen konusunda ülkemizde, iki yüzünün dört yanağı Batılı meslektaşlarından daha çok öpülmeyi hakeden birisi var, öpmeye başkayacaksan ondan başla.

3 Beğeni