Dök İçini Rahatla

İyi insanlar zaten dengesiz olur xd

Benim ablam özel bir okulda çalışıyor. Geçen gün öğrencilerden çirkin ördek yavrusu hikâyesini duymuş ve bugüne dek hep eksik bildiğini farketmiş bana anlatıyordu. Çirkin dedikleri ördek yavrusu aslında bir kuğu ve ördeklerin içinde sıradışı durduğu için ördekler ona çirkin diyor. Oysaki güzelliği ile bilinen bir kuğu.

Forumun olayı da bu. Forumda kendimizi daha iyi hissetmemizin sebebi bu. Buradaki çoğu arkadaş insan ilişkilerinde başarısız olunca sorunu kendinde aramaya meylediyor. Sadece yanlış ortamda bulunmanın kurbanı. Liseye başlayınca fark etmiştim ben de. Mahalle arkadaşları, ortaokul arkadaşları bunlar hep ortaya karışık sosyokültürel değerlerle donatılmış ortamlar. Bir bitki nasıl doğru toprakta, doğru mevsimde, doğru ışıkta meyve veriyorsa insan da aynı şekilde mutluluk üretir.

Bizim ülkenin çoğunluğu, sorunu kendinde aramayı akıl edemeyecek kadar çiğ özgüvenle taşan insanlarla dolu. Etrafınız böyle sahte özgüvenlerle kuşatılınca karşınızdaki insanın kendinden emin oluşuna tav olup sorunu kendimizde aramaya meylediyoruz. Bunun doğrusu insan kendini tanımalı kuğu mu ördek mi bilmeli, soruna da ona göre yaklaşmalı. Doğru teşhis doğru tedavi. Kendin için doğru yerde doğru insanlarla olmadığını önceden bir mesajda da belirtmiştin. Durumun değişmesine sevindim.

Mental açıdan çok dengesiz bir insanımdır ayrıca. Bu mesaji görünce şaşırdım o yüzden. Howl nickini seçme sebebim de bu. Gidip gelmeleriyle meşhur xd

@Srbs ben iyi biri değilim ki. Allah’ın bir lutfuyum xd

9 Beğeni

Hayat herşeye rağmen güzel, klişelere çok bağlanma. Ama seninle detaylı bir muhabbet sözüm var. Söyle müsait sakin bir kafa ile rahatsız edeceğim seni. :joy:

2 Beğeni

KPSS sınav ücretlerine bu sene zam gelmemiş. ‘‘Geçen sene zam yapmıştık zaten. Bu sene yapmayalım.’’ demişler! :cactus: :cactus: :cactus:

4 Beğeni

@Howl Forum üyeleri alıngan mı? diye bir anket başlatmış ( Anket Teknesi - Howl tarafından #1065 ) anketi görünce içimi dökesim geldi çünkü bu aralar çok alınganım.

Hatta o kadar alınganım ki alınma eşiğim bile kalmadı diyebilirim. Her şeye ama her şeye alınabiliyorum. Ülke gündeminden dünyadaki makro sorunlara, izlediğim dizinin sansürlenmesinden, istediğim kitabın yayımlanmamasına kadar her ama her şeye inanılmaz bozuluyorum. Sanki her şey ben üzüleyim, ponçik kalbim kırılsın diye kasıtlı yapılıyor gibi hissediyorum. Bugün mesela 4-5 haftadır oturduğum kurstaki sıra sevmediğim sıralardan biriyle değiştirilmişti “Ben diğer model sırayı seviyordum” diye ağlayacaktım neredeyse. Gerçekten çok mantıksız şeylere incir çekirdeğini bile doldurmayacak kadar küçük olaylara alınıyorum. Toplum içinde (burası da dahil) bir sürü şey söylemek istiyorum ama “Biri bişey der canım sıkılır” diye düşünüp kendimi engelliyorum. Yanımdakilere de işkence oldum resmen bu durumdan en kısa sürede kurtulmalıyım. :pleading_face:

11 Beğeni

Aynı sorundan ben de muzdariptim. Alıngan olmak sorun değil de, bu sebeple hayatımdaki güzel şeyleri de yıkıp mahvettim. Alınganlık ben de agresifliği de beraberinde getiriyordu, hemen kendime saldırı olarak algılayıp karşı atağa geçebiliyordum. Ya da küsüp ilişkimi koparıyordum. Sonrasında ise çok pişman oluyordum.(Bazılarından hala büyük pişmanlık duyuyorum, aklıma geldikçe kalbim sıkışıyor.) Artık saldırma kısmını kestim, alınsam da içime atıyorum.

6 Beğeni

Yazmış olduğunuz şeyler bir süredir benim de içimi dökmek istediğim bir konuya değindi. Burası dahil olmak üzere hiç bir ortamda düşüncelerimi rahat bir şekilde ifade edemiyorum. Örneğin etrafımda ilgi alanım olan bir konu konuşulsa bile hiçbir şey söyleyemeden öyle sus pus oturuyorum. Neden peki? Bir konuda yanlış söylersem bana kötü bir şey söylerler veya saçmalarsam gülerler diye diye kendimi değersizleştirdim. Şimdi de açılmak istiyorum ama açılamıyorum hep aynı korku var içimde.

Alınma konusunda sizinle tamamen aynıydım. Bir kuş kanat çırpsa bile alınırdım bunu aşmak için yıllardır mücadele ediyorum. Çok bunaldığım bir gün AŞIRI ALINGANLIKTAN KURTULMAK İÇİN 9 YÖNTEM - YouTube bu videoya denk geldim. Beni biraz rahatlattı , bazen saçmaladığımın farkına vardım, sonra tabiki de alınganlık yapmaya devam ettim :sweat_smile: Ama artık yersiz mi alındım yoksa gerçekten bir sebebi mi var kısmını anlamaya başladım.

Aslında siz de en önemli kısım olan farkındalık kısmını halletmişsiniz. Bazen zorlayıcı olsa da yapılabilir asla yalnız değilsiniz.

6 Beğeni

@michiko video önerin için teşekkürler. Beyhan Budak’ın kitaplarına çok denk gelmiştim ama sanırım isim seçimlerinden yazarı, sanki konunun uzmanı olmayan, sağdan soldan aforizma aşırmış “kişisel gelişim koçu” tayfadan sanıp incelememiştim bile. Kısacası video iyi geldi hatta @Askeladd sana da izlemeni öneriyorum. Alınganlığın saldırı kısmını çözmüşsün ama içe atmak da iyi değil malum.

Bir de 2 günümü dert dinlemeye ayırdım bu da bana iyi geldi. Kendi alınganlığım hala büyük bir problem ama etrafımdaki insanların iflas ettim, aldatıldım, ailem boşanıyor gibi daha büyük sorunlarını dinleyince kendi derdimi unutmuş oldum bir nebze. Teşekkürler herkese :blue_heart:

3 Beğeni

Artık basket sahalarınında mafyası çıkmış gibi. Kimsin kimlerdensin bilinecek, özellikle Moda’da.

1 Beğeni

Geçen hafta bugün yorgan artı battaniye ile yatıştan, atlet ile 4 kere soğuk suda duşa…

Bu nasıl hızlı bir yaza geçiş. Temmuz Ağustos süründürür. @istanbul

3 Beğeni

Yüzyıl geçmiş üstünden ama baya yol katetmişiz.

5 Beğeni

Araç kullanırken sinyal vermeyenlere deli oluyorum. Sinyali geçtim bazı andavallar dururken, bekleme yaparken dörtlü flaşör yakmayı bile kendine zul görüyor.
En sonunda bugün dayanamadım, sinyal ve dörtlü yakmayan birisine sinyal kolu ile ne yapacağımı gayet açık ve net bir biçimde ifade ettim.
Hayır kibarca sordum da “senin sinyal kolun yok mu?” diye.
“Benim sinyalim falan yok.” diyince dayanamadım artık.
Yani bir başkasına bunları söylemeyi doğru bulmuyorum ama artık dayanamadım.

Kuralsızlığı kural olarak benimseyen, bırakın başkasını kendisine bile saygısı olmayan hayvanlarla yaşamak bazen çok zor oluyor.

8 Beğeni

Sinyal kolun bir tarafına mı kaçtı diye sormak daha makbul olurmuş sanki. Gerçekten sinir bozucu.

4 Beğeni

Benzer bir biçimde yapabileceğim şeyi ifade ettim, sinyalini kullanmazsa yapmak zorunda kalacağım şeyi yaparsam ne olacağını da açıkladığım için anlamış olmasını umuyorum. :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Türkiye’deki insanları ben genel olarak seviyorum, aslında biz unuttuk ama genelde iyi niyetli bir halkız. Sorunumuz konuşması gereken insanların çoğunlukla susması sonucu berbat insanların seslerini çok fazla duymaya başlamamız.

6 Beğeni

Bunların bir de sinyal veren türleri var: Tam döneceği sırada sinyal verengiller! Bir sorun olduğunda da ‘‘sinyal verdik ya!’’ şeklinde ses çıkarıyorlar genelde. :slight_smile:

1 Beğeni

Aç sefil gezip rakı-bira alıyormuşsunuz. Aldırtmam! Aile yapısını bozan şeyler izliyormuşsunuz. İzletmem. Parkta yoga yapıyormuşsunuz. Yaptırtmam. Tasvip etmediğimiz şekilde giyiniyormuşsunuz. Giydirtmem! Gece müzik çalacakmış. Çaldırtmam! Dolarda kalıp enflasyondan korunacakmışsınız. Korundurtmam! Bizden başka düşünüyormuşsunuz. Düşündürtmem! Politikalarımızı eleştirecek objektif medya istiyormuşsunuz. İstetmem! İnsan gibi çalışayım insan gibi kazanayım insan gibi hissedeyim diyormuşsunuz. Dedirtmem! Tüm maaş kiraya, faturaya, mutfağa, krediye gidiyor, bir kitap bir sinema bileti bile alamıyoruz, bir hobi edinemiyoruz. Edindirtmem!

Bunlardan çok daha başka bir şeye rahatsız oluyorum. tüm bunları yaparken yok insan sağlığı için, yok toplumsal huzur, yok ülke bekası, yok ekonomik kalkınma diye bir şekilde yedirebildiler. Yani gün gelir devran değişir ama o semer orada bizim sırtımız da burada.

14 Beğeni

Haftaiçi biraz daha uyuyayım diyerek sürekli alarmı ertelemem, haftasonu geç uyanma hayalleri kurup, haftaiçi alarm kurduğum saate, alarmsız şekilde aniden uyanmam ve tekrar uyuyamamam :face_exhaling: :expressionless:

2 Beğeni

Rakı bira ve sigara gelir kaleminde ciddi bir yer tutuyor. En son devletin elde ettiği gelirin yüzde 12 sini oluşturuyordu. Gelir, mtv,emlak ve kurumlardan sonra 5. Sırada.

Bu para direk bütçeye gidiyor. Orada da diyanete maaş cami vs…

Namaz bu parayla…sözde kabul…
Cami bu parayla…
Sözde helal…
Yurtdışındaki gibi her cami imamı maaşını kendi cemaatinden alsa da bir gorsek kim imanlı kim alkolik

4 Beğeni

Ben neden vergi veriyoruz onu da anlamıyorum. Vergiler yol, su, elektrik, sağlık olarak geri dönecekti sözde ama devletin sunduğu her hizmet de paralı olmaya başladı zaten. Vergiler nerede diye sorsan zaten direkt vatan hainisin. Tuhaf bir darboğaz valla insan boğuluyor.

2 Beğeni

ÖTV nin yüzde 12 sini oluşturuyordur , çok az aslında topladıkları vergi genel oraninda. Cezalandırma amacıyla bu kadar yüksek tutuyorlar vergi oranını.