Dök İçini Rahatla

Çok geçmiş olsun. Bitipte yeniden başlamasına çok üzüldüm. İnşallah bu sefer tamamen biter. Allah şifa versin.

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun, umarım tez zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz.

2 Beğeni

Çok çok geçmiş olsun. Umarım en yakın zamanda iyileşirsiniz.

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Tez zamanda iyileşirsiniz inşallah.

1 Beğeni

Geçmiş olsun. Allah bu ayın vesilesi ile şifa versin inşallah. Güzel haberlerinizi bekliyoruz. :pray:t2:

1 Beğeni

Çatlıyor resmen kafam…Epeydr böyle tutmamıştı. Ekrana bakamam lazım ama ytacak halim de yok

@SherlockHolmes @noronikkirbac @Everfever @W4YNE @Sdk_Blkbs çok teşekkür ediyorum herkese tekrar.
İyi ki varsınız, teşekkür ediyorum tekrar. İyi dilekleriniz çok kıymetli. :pray:

@poppiejean @Pyrewrath çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Forumdaşlar sayesinde hayatımda hissetmediğim bir sürü desteği aldım, daha olumlu ve iyi olacağıma eminim :pray:
@annihilator çok teşekkür ediyorum, güzellikler sizlerle de olsun :pray:

11 Beğeni

Çok geçmiş olsun, inanıyorum ki güzel haberlerinizi okuyacağız

1 Beğeni

Başınız sağ olsun, nur içinde yatsın dedeniz…

@alys İnşallah güzel haberlerinizi de tez zamanda duyarız, çok geçmiş olsun.

1 Beğeni

Cok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Kolaylıklar diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun. :four_leaf_clover:

1 Beğeni

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin dedenize.

Siz yine üstesinden gelerek iyi haberlerle dönersiniz. :heart: Allah şifa versin, yüzünüzden gülücükler eksik olmasın.

3 Beğeni

@_Ged başınız sağolsun, mekanı cennet olsun.
Allah geride kalanlara sabırlar versin.

@alys çok çok geçmiş olsun, acil şifalar. Sanırım biraz daha sabredip biraz daha mücadele gerekiyor umarım ondan sonrası sizin için çok daha güzel günler olacak ve bizler sizin geri dönüşünüzü burada bekliyor olacağız.

1 Beğeni

Çok çok geçmiş olsun. Hayat böyledir zaten planları bozmakta üstüne yoktur, herkese baş etmekte zorlanacağı yükler verir… Ne kadar yorulsak da pes etmek istesek de yine de her şeyin karşısında dimdik dikilmek durumundayız. Eminim siz tüm bu zorlukların karşısında dimdik dikilebilecek ve hatta onları aşabilecek kadar güçlü birisiniz. Çok inançlı biri olmasam da “Allah dağına göre kar verir” diye bir söz var bu sözü çok seviyorum ben, bazen bana güç veriyor. Umarım size de güç verir gülümsemekten asla vazgeçmeyin :smile:

1 Beğeni

@Pyrewrath @annihilator @Korgi çok teşekkür ederim. :pray:

@alys güzel haberinizi alacağımız o günler yakın olsun. Kalbiniz hüzünle kaplanmasın, her şey daha güzel ve iyi olacak. Sizin için tüm güzellikleri çağırıyorum ve istiyorum. Çok dikkat edin kendinize :bouquet:

4 Beğeni

Kanayan yaramıza parmak bastınız sayın @okanakinci . Ben de bu vesileyle dertlerimi anlatmak istiyorum. :pleading_face: Cinsiyet açısından şöyle bir fark tespit ettim. Önce meslekten bahsedeyim. Öğretmenlerin ya da yayın sektöründe çalışanların olduğu çevrede gayet güzel karşılanır hatta çok güzel sohbetlerimiz olurdu hocalarımızla. Ama erkek hocalarla. :astonished: (Akademisyen çevresini kast etmiyorum, özel okul öğretmeni diye düşünebilirsiniz.)

Onun dışında ortamlarda kadınlar arasında o basit sohbet seviyesine asla inemedim. Gördüğüm şeyse şu o oldu: Kadınların konuşacak konuları üç-dört şeyle sınırlıydı: Kocaları, diğer kadınlar, kıyafetler, yemek vb ev işleri. ( kimse alınmasın benim kaç farklı ortamda gördüğüm buydu, her gittikleri yere evde yaptıkları hamur işlerini niye taşıyorlar ve bunun üzerine konuşmaktan zevk alıyorlar hala anlamadım.)

Kadınlar okumayı falan bırak, evlenince hayatlarının ibresi değişiyor. Evlenmeden önce o ibre erkek arkadaşları, koca bulmak veya aşk. (Böyle ibre mi olur dedim. :joy: :joy: )
Ve kadınlar arasındaki sohbetlerden hep uzak kalan çirkin ördek yavrusu olduk.

Belki inanmayacaksınız ama erkeklerle daha kaliteli sohbetler etmek mümkün oldu. Şunu da çok iyi anladım, erkekler daha çok okuyor. Tabii bunun bir sonraki aşaması sizi sokakta gören ya da iki çift laf edip selam veren arkadaşların sevgililerinin çekememezlik bakışlarına, hele bir de tanıyorsanız kıskançlık, alabildiğine dedikodu gibi çirkin davranışlara maruz kalmak oldu.

Bu durum çekilir cins değildi ki, ben de sahneden çekilme karar aldım!!! Belli bir noktadan sonra resmen kendi cinsimden tiksindim. Hele bazı duydukların insanlıktan soğuttu beni.

Sonuç okuyan kadın sevmiyorsa bu toplum, ben de toplumdan bağımsız takılırım.

3 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Allah tez zamanda şifa versin.

1 Beğeni

En güzeli. Bence toplum direkt okuyan insan sevmiyor. “E okudun da ne oldu yeğenim benim aldığım beş kuruş senin aldığın üç kuruş” “E okudun da ne oldu atanamadın, memur olacan memur” gibi gibi daha bir sürü örnek verebilirim. Maddiyat kadar önemli olan bir diğer şey sevdiğin işi yapabilmek bunu yaptığın zaman maddiyatın bir derece önemi kalmıyor bence.

Kadınlar konusunda söylediklerinizin bir kısmına ben de katılıyorum ancak sizin gibi bilinçli kadınlar da var elbette. Onlara da haksızlık etmemek gerekiyor. Aynı şekilde erkeklerde de şöyle bir durum gözledim ben, sürekli araba veyahut siyaset konuları falan dönüyor erkekler arasında. Bu tip ortamları da ben sevmiyorum. Etrafta kitap okuyan ya da kitap okumasa bile belli bir bilince sahip insanları bulmakta zorlanıyorum ben de.

Bireysel olarak iyi (rasyonellik konusunda) olanlarımız olsa da toplum olarak çok geride kaldığımızı düşünüyorum ben. Umarım bir gün koyun olmak yerine insan olmayı öğrenir hatta en azından insan olduğumuzun farkına varırız.

Burada verdiğiniz örnek ünv eğitimini anımsattı bana. Yanılıyorsam başka tabi. Benim kastim ünv eğitimi değil, belli bir meslek edindikten sonra kitap okumayı sürdüren, ilgi alanları doğrultusunda okuyan, yazan insan. Bu işin parayla alakası yoktur. Aksine paranı gidip buraya harcarsın.

Kadınlar konusunda özellikle parantez içinde yazdım, benim çevremde gördüklerim diye. Elbette aksi vardır ama ben denk gelmedim. Hatta akademik camiada bile yalnızca işi olduğu için okuyan kadınlar gördüm. Onun dışında nadiren kadın hakları savunan derneklerde okuyan bir kadın kesimi var. Onlara haksızlık etmeyelim. ( Burada kadınları küçük görüyor sohbet dönmesin, kadın olduğum için benim gördüğüm çevre bunlardan ibaret. Aksine ya bakın bizim muhteşem entelektüel kadın gruplarımız var, burada pantolonlar ve hamur işleri konuşulmuyor derseniz, lütfen beni de biri çağırsın.)

Okumayıp belliri bir bilince sahip olan kadınlar/erkekler neyse gökten vahiyle inmiyorsa zannımca başkalarından duyduklarını tekrarlıyordur.

1 Beğeni

Tabii üniversite eğitimi özelinde yazdım ama bu genel kitap okumaya veyahut okuyup öğrenmeye de örnek verilebilir diye düşünüyorum. Doğru örneği verememişim aslında “bu kadar kitap okumak ne işine yarayacak” gibi bir örnek daha genele vurmanıza yardımcı olabilir.

Hiç emin değilim bu konuda. Açıkçası ben çevremde bırakın kadını okuyan insan bile görmüyorum çok fazla. Ancak orada bir yerlerde okuyan kadınlar olduğuna eminim. Sadece bize denk gelmiyor :slight_smile:

Belirtmek isterim kadınları küçük gördüğünüz ile ilgili bir düşünceye kapılmadım :sweat_smile:

1 Beğeni