Dök İçini Rahatla

Geçmiş ve bir daha gelmeyecek, gelemeyecek durumda olsun. En kısa zamanda sağlınıza kavuşmanızı dilerim.

1 Beğeni

@sultiderler @Korgi @DragonRebornRand @_Ged @Tobizume @silence

Çok teşekkür ediyorum, güzel dilekleriniz ve moral dolu yorumlarınız için. Yüzümde bir tebessüm oluşturan herkese çok teşekkür ederim. Daha mutlu ve sağlıklı günler sizlerin olsun. Elimden geldiğince burada olup kim neler okumuş diye bakmadan da etmeyeceğim. :pray: :heavy_heart_exclamation:

@MelihAntepli çok teşekkür ederim :blush:

@azizhayri çok teşekkür ederim. :blush:

8 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Umuyorum ki yine güzel haberlerle geleceksin buraya. Moralini hiç bozma, canını sıkma.

1 Beğeni

Zor günler geçiriyorsunuz, kolay değil. Bir gün bu günleti geride bıraktığınız bir gün yaşadıklarınıza gülüp geçeceğinize inanıyorum. Moralinizi yüksek tutun…iyi akşamlar

1 Beğeni

Bahsettiğiniz durumun daha vahimini deprem sonrası köyde geçirdiğim süre boyunca mağruz kaldım ve gözlemleme şansım kaldı.Kadınlar özellikle sosyalleşmek adına sürekli toplanıp dedikodu yapıp

Sabahtan akşama konuşuyorlardı fakat asıl tehlike dedikodudan güç almaları.Müge Anlı’daki olayların çıkış yeri resmen köyde kim ne yapmış evde ne olmuş…

1 Beğeni

Senin bahsettiğin köyü teyzeler @kuklacini Beklenen tipik davranış zaten dedikodu yapmaları olurdu herhalde. Ben ünv bitirmiş meslek sahibi kadın kesiminden bahsediyorum. Benim çevredeki kesim öyle.

Hani şu ideal kadın! harika eş, mükemmel anne, bakımlı kadın, işinde başarılı kadın!!!

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Üni. okumak sosyo-kültürel seviyeyi yükseltmiyor, bende bir ara okulda çalışmıştım öğretmenler odasında astroloji falan konuşup kahve falı bakıyorlardı, Schopenhauer’un kadınlar hakkında söyledikleri yanlış olsa da bazıları bizimki gibi gelişmemiş toplumlarda hala çoğu kadına uyuyor.

Haklısınız, ne yazık ki bende benzer kadın gruplarına maruz kaldım. Uyum problemi yaşıyorum.

İşin şu tarafı da var, ünvi mezunu cahilden bol bir şey yok ülkede. Ama köylü teyzeden kültürlü olmasını beklemezin. Şaşkırtmaz sizi kültür seviyesi. Aksine üretimde rol oynayan baş tacıdır o kadınlar bence.

Ama ünv okuyandan belli bir seviyede olmasını beklersin. Genel kanı bu yöndedir %30 doğruluk payıyla. Sokak başı recebin açtığı ünv bu durumu ciddi düşürdüğü gerçeğini inkar etmeyeceğim.

Toplum genel olarak geri kaldığı için, erkeklerin de farklı şekillerde kalitesiz tutumları var. Ben de uyum sağlayamadığım için münzevi oldum zaten :slight_smile:

Gelişmiş toplumlarda kadın-erkek davranışları birbirine daha çok benzeyip androjen kimlikli insanların sayısı artıyor. Bizde birbirine benzemiyorlar ama iki grup da sıkıntılı bence. Yine de kadınlara özgü bir tık eksra bir şey olabilir, Le Guin de kadınların zihinsel olarak tembel olduğu söylemişti.

Ursulaya birçok görüş açısından katılmam, karakterlerini de pek sevmem açıkcası. Kadınlar hakkında yaptığı bazı çıkarımlar doğru olabilir. Burada kadınların zihinsel tembelliğine hiç katılmıyorum. İnsanlar arasında ilişkileri olasılıklar üzerinden yürüyüp sonuça varma konusunda Holmes’e taş çıkarırlar.

Tembellikten ziyade kadınların düşünme dünyaları farklı konular üzerine kurulu. Onu genişletmeyi de pek sevmiyorlar ya da genişletmesi gerektiğini bilmiyorlar. (Bunu farkında olan açısından evet burada tembellik varç) Hele evlenmiş, kapitalist sistemin yarattığı çalışan mükemmel kadın tipolojisinde onca makyaj, moda, mutlu tablo çizmesi gereken aile ilişkilerinin altından kalkma mecburiyeti olan kadın modelini baya iyi taklit ediyorlar. Bunlar zihinsel tembellik değil, bir savaş gerektirir sayın @Munzevi

Şahsi olarak önerdiğim çözüm ise; Önce kadınların tüm bu modern toplumsal sözde kurallardan bağımsızlşaması gerek. Bırakın mükemmel eş olmayıverin, makyajsız çıkın, toplumun güzellik anlayışına uymak için saçlarınızla saatlerçe ilgilenmenize gerek yok. Bunları aştıktan sonra belki okuyan bir kitleye erişebiliriz.

3 Beğeni

Çok geçmiş olsun, umarım tez zamanda iyileşirsiniz.

1 Beğeni

Geçmiş olsun hocam, çok üzüldüm. İnşallah kısa zamanda atlatır sağlığınıza kavuşursunuz yine.

1 Beğeni

@alper @nefarrias_bredd Çok teşekkür ederim, sağlık ve mutlu günler dilerim sizlere de. :blush:

@taurenim teşekkür ederiim, ben de sizi seviyorum :blush: :heavy_heart_exclamation:

4 Beğeni

Çok gemiş olsun. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşup her zamankinden iyi olursun. Seviliyorsun. :heavy_heart_exclamation:

1 Beğeni

Berbat bir hafta geçiriyorum. Vizelerin online olması nedeniyle evde duvar ve bilgisayarla bütünleşmiş bir haldeyim. Az uyuyorum, oruçluyum ve bugün çok salakça bir hata yaptım. Şimdi bilgisayara yeni bir eklenti indirmek gerekiyor bazı sınavlar için. Maalesef bilgisayarımda farklı bir işletim sistemi olduğu için o sınavlara okuldaki bilgisayarlardan girmem gerekiyor. Gece 2 3 e kadar çalıştığım derse girmek için bugün okula gidecektim ama uyuyakalmışım. Önemsiz bir ders olsa da hatta bu sınav dersin not ortalamasına sadece %20 katkı sağlayacak olsa da kendimi çok kötü hissediyorum şu an :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Ne kadar önemsiz deseniz de can sıkıcı olmuştur sizin için muhakkak. Ramazan’da uyku düzeni çok hızlı değişebiliyor, dikkatli olmak lazım. Geçmiş olsun, finalde yüksek almaya bakın :pray:

1 Beğeni

Sen git kendini geliştir, alanının önde gelen şirketlerinde çalış, eğitimler al. Sonra allahın andavallısı gelsin senin fikrini alıp üzerine neden fikrini çaldığını sorunca yorumladığını söylesin!

2 Beğeni

Ben yine kilo almışım .Kola bağımlılığından acilen kurtulmam gerekiyor.

3 Beğeni

Yeni mezunken “tecrübeniz yok” denip işe almazlardı. Bizde tecrübe edinmek için düşük maaşlara çalıştık ki ileriki yaşlarda zorluk çekmeyelim. Yaş kırk oldu şimdide “sizin tecrübenize uygun maaşı karşılayamayiz” diyorlar.

11 Beğeni