İşsiz biri olarak çok tanıdık geldi.
Çok geçmiş olsun. Kelimeler kifayesiz. Buna rağmen hayat enerjinizi korumaya çalışmanız bir nebze süreci kolaylaştırır umarım. Sağlıcakla tekrar aramıza aktif bir şekilde dönmenizi diliyorum. Görüşleriniz ve yazılarınızla buranın özel insanlarındansınız. Çok dikkat edin kendinize tekrardan geçmiş olsun.
@depresifpatates Çok teşekkür ediyorum Öğrendiğim zaman umutsuzluğa kapılmıştım. Bu dönem daha kuvvetli olabildiğimi gördüm, ilk kürü de aldım. Gayet iyiyim. Moral ve motivasyon her şeyin kaynağı, iyi yöne doğru destekliyor.
Teşekkür ederim tekrar bana kıymet verdiğiniz için. İyi ki varsınız. Çok teşekkür ederim
@Srbs Çok teşekkür ediyorum, ileriye dönüp baktığımda kendimi yorgun ve mutsuz görmek istemem. “An”dan başka bir servetimiz yok sanırım
Eğitimli okumuş herkesin inançsız olması gerektiğini savunan zeka yoksunlarından gına geldi.
Sorumluluk alamayan insanlardan uzak duralım
Çok geçmiş olsun. Ben de bu hastalıktan ablam üstünden çok sıkıntı çekmiş biri olarak bişeyler söylemenin zor olduğunu biliyorum. Kendimde hastalıklardan, psikolojik sıkıntılardan muzdarip biri olarak şöyle düşünüyorum. Hayat öyle veya böyle geçiyor. Bari gülerek keyif alarak geçirelim.
Hafta içi 70tl olan bayram şekeri cumartesi 120tl ye çıktı ne hikmetse. Yine hafta içi pantalon için gezerken baktığım fiyatlara eşimle az önce gezerken min 100tl eklendiğini gördüm aynı mağazalarda.
Kimse kusura bakmasın ülkenin bu hale gelmesinin baş sorumlusu bizim kendi “müslüman” ve “şerefli” halkımızdır.
Çok yanlış genelleme yapmışsın, bu kadar kolay insan gruplarını etiketlememek lazım.
Sanıyorum ki ülkemizdeki esas sorunlardan birisi ahlak kavramını yalnızca din alanına indirgeyip durumu bu çarpık anlayış üzerinden değerlendirmek. Burada eleştirim size değil din= ahlak anlayışını pekiştirenleredir.
Ayrıca günümüz Türkiye’sinde -çoğunluğu oluşturan- taban kitleden üst düzey bir ahlak beklemek yanlış olacaktır. Zira ülkemizde bu taban kitleye örnek olacak, onları kendine özendirecek veya eğitecek olan eğitimli, elinde maddi/siyasi güç bulunduran kitle de ahlaksız. Anlaşılacağı üzere iki ucu b**lu değnek.
Ülkenin kaliteli toplum mühendislerine, daha kaliteli eğitim programcılarına ihtiyacı var diyeceğim ama aklıma oy kullanacak yüz binlerce Suriyeli gelince gülüp geçiyorum.
H&M’de 340 liraya satılan sweatshirtleri zamlayıp indirimli satıyoruz diyerek eski fiyatına satışa koymuşlar. Bayram kampanyası.
Cumartesi Amazon’dan kitap alışverişi yapmıştım. O zaman 250 ve üstüne %10 indirim vardı. Bugün 300 üstüne %20 indirim başlamış. Acaba müşteri hizmetleri ile konuşsam promosyonlar arası farkı hediye çeki falan verirler mi? Yoksa bu düşüncem tamamen yanlış ve kurnazca mı olur? Ya da siparişimi iade edip yeniden sipariş mi versem?
Bu indirimi göremedim. Tam olarak nerede gördünüz acaba?
Sabah 9-10 gibi bakmıştım, 2 promosyon görünüyordu. Şimdi kaldırmışlar.
Benim alacağım hiçbir kitap böyle kampanyalara dahil olmuyor, profilime de hiç kod vermiyorlar. Nasıl bir şanssızlıktır bu?
Heh. Uğraşmak istemediğim işim olduğunda ben. Olabilecek son ana kadar bunları yapıp sonra yardıra yardıra işi bitirme çabası…
Ders çalışmak değil de gönlünüzün olmadığı iş diyelim hocam hahahah.
Bugün Starbucks’ta kekolar tarafından tehdit edilip, kavgaya çağrıldım.Masadan kalktım wc ye gidiyorum kapının oraya geldim .Hişşt tırst benzeri sesler duydum beş kişilik keko grubundan biri masanın diğer ucunan ‘‘SEN METALCİ MİSİN !’’ diyor.Erkek olanlar bilir burada amaç soru sormak değil .Mevzu olay çıkarmak.Bir şey demedim yüzümü ekşitip başımı çevirip wc ye girdim pat iki dakika sonra bunlar üç kişi arkamdan gelip:Ne diyon lan sen! Ne dedin ! İşini halleet çık seninle görüşecez! Seni buradan çıkarmam !.Bende bunlara :Kardeşim bir şey demedim diyorum.Adam ben senin kardeşin değilim spamlıyor. Zaten başları var 1.90 civarında slenderman tarzında bir çocuk yirmili yaşlarda diğerleri liseli .Temas yok fakat kekomuz sürekli eline cebine atıp bıçak tutar gibi bir hareket yapıyor.Çıktım baristaya beni tehdit ediyorlar dedim güvenlik geldi .Masaya oturdum adamlar teşkilat arayıp adam çağırıyorlar hani ben adam çağırsam diye.Grupla geliyorsun,bıçak gösteriyorsun üstüne birde arayıp adam çağırma peşinde…Neyse yarım saat sonra arkadaşla kalktık geçtik yanlarından küfür hakaret takip etmediler olay kapandı.Korkmadım değil bu tarz insanların kavgaları genelde üstüne biranda saldırmaları ve bıçak çekmeleri.Bugün piyangodan ben çıktım ben olmasam başka birine kolun mu var diyip sataşacaklardı.
Geçmiş olsun. Bence doğru olanı yapmışsınız. Bu tür sorunlara bulaşmamak en iyisi ama dediğiniz gibi onlar gelip sizi buluyor. Benim merak ettiğim kurum çalışanlarının ve diğer masalardaki müşterilerin tavrı nasıldı. Destek olanlar yok muydu?
Olayın çoğunluğu wc de gerçekleşti dışarıda hakaret etmiştir direk güvenliğe gittim zaten çalışanlardan yana bir sıkıntı olmadı yardımcı oldular.Gittiğimiz Starbucks o saatlerde çoğunluğun gençler ve liselilerin oluşturduğu bir topluluk vardı.Ses çıkaran olsa o gençlere salça olurlardı .Standart Adana kekosu hocam adam dışardan birini çağırmana karşılık kendisi adam çağırıyor.Yalnız olaya tanık olan tek kişi pisuarda olan yaşlı amca yılan gibi sıyrılıp gitti
Tekrar geçmiş olsun…
“Yapmış olacağız”, “söylemiş olacağım”, “yapıyor olacağım” gibi anlam veremediğim kalıplar beni çok rahatsız ediyor.