Oy kullandığım okulda sandıklar doldu, oy atamıyor insanlar. Her iş mi bu kadar basiretsiz yapılır.
İşte bu yüzden bizleri istedikleri gibi yöneteceğini düşünenler, oylamaya severek isteyerek gidiyorlar. Bu yüzden kendilerini diğerlerinden üstün görüyorlar, diğerlerini istedikleri gibi yöneteceklerini, kendi fikirlerini empoze edebileceklerini düşünüyorlar. Ama bilmeleri gereken şey ben varım, değerliyim, hayatım ve fikirlerim değerli. Bütün bunların dikkate alınmasını, önemsenmesini istiyorum. Bu durumun gerçekleşmesi içinde oy veriyorum. Sadece beş yılda bir seçimlerde değil; İzlediğim film hakkında İMDB’ye girip oy veriyorum, GR da okuduğum kitap hakkında yorum yapmaya yapamıyorsam da puan vermeye çalışıyorum.
Hocam yorumunuzu ve örneğinizi anlıyorum ve katılıyorum bununla birlikte dahil olduğum oy vermeyenler grubu içinde bile vermediğim oyumun sonuç üzerindeki zerre kadar olan etkisi bana yaptığım oy atma işini oldukça değersiz gösteriyor.
Özellikle belirtiyorum: Bu yazdığım mesajlar yalnızca bana tanımlanmış tek bir oy için geçerli. Konuyu tartışma başlığı yerine buraya açmamın sebebi de o zaten; tek bir oyun okyanus içerisindeki tek bir damla kadar önemsiz olması.
@azizhayri Biz kimiz hocam?
Ben toplumsal konularda yorum yaparım, tartışırım, hatta inanmazsınız insanları nereye ne için oy kullanmaları gerektiği yönünde ikna etmeye bile çalışırım (bu konu ayrı, burada içimi döküyorum) ama kendimi tek bir oya, okyanus içerisindeki tek bir damlaya indirgemeyi asla kabul edemiyorum.
Öyleyiz ama, eğer dünya yani insanlık bir okyanussa bizler sekiz bilmem kaç milyar damladan oluşan okyanusta bir damlayız…
Bu millet gerçekten de iyi olan hiçbir şeyi hak etmiyor. Biz de kurunun yanında yanıp gidiyoruz.
Akıl önemli bir şeydir.
Deprem bölgesindekiler o kadar çile çektiler, binlerce insan öldü. Kimisi donarak, kimisi açlık çekerek kimisi de bina yıkılır yıkılmaz bilincini kaybederek vefat etti. O bölgedeki birçok kişi şüphesiz yakınlarını kaybettiler, evlerini kaybettiler ve şu anda eğer o bölgeyi terketmemişlerse köyde veya bahçe evleri vs yoksa hepsi ya çadırda ya konteynırda yaşıyor. Tüm olaylar çerçevesinde olaya yaklaşınca insan hayret ediyor. Deprem bölgesine çok şaşırdım açıkçası. Yani birde bu MHP’ye oy verenler var bu kişiler o partiye nasıl oy verebiliyor anlamıyorum ben böyle bir cahillik görmedim. Sözde milliyetçi olan insanlar Hüdaparla yanyana olup meclise girmelerine sebep oldu. Şimdi mecliste terörist var P*K gibi de değil ha bunlar tehlikeli bir yapılanma şakaya gelmez. İşin tuhaf yanı da kadınlarımız. Yani mesela Yeniden Refah Partisinde seçim aracında milletvekili adayı olan bir kadının görselini karalamışlar ve kadınlar gidip bunlara oy veriyor şaka gibi akıl sır ermez millet bizi … gülüyor. Daha anlatacak çooook şey var Türkiye’nin en büyük sorunu EĞİTİM gibi, adalet gibi, ekonomi gibi, adil vergilendirme gibi… konuş konuş akşama kadar bitmez bu yakınmalar. Ben sadece Atatürk ve Silah arkadaşlarına ve Yemen Savaşında İngilizler tarafından şehit düşmüş kendi atama üzülüyorum. Bu milletin bu halini görseler hepsi kahrolurdu bu millet her şeyi hak ediyor, toplum hak ettiği gibi yönetilir. Bunlar daha iyi günlerimiz. Seçim ikinci tura kalırsa ki kaldı gibi artık bence ben bu tablodan sonra kazanmama ihtimalini kazanma ihtimalinden daha çok buluyorum. Her neyse geleceğimizi, umudumuzu her şeyimizi elimizden aldılar ve daha fazlasını almaya devam edecekler. Son olarak iktidara geldikten sonra ekonomiyi o kadar kötü yönettiler ki ellerinde uyguladıkları politika sayesinde onca para geçti ama sanayiye, eğitime yatırım yapacaklarına inşaata yatırım yaptılar sonrasında sıkıntılar baş gösterdi ilk başta fabrikaları, kamu kuruluşlarını sonra toprakları sattılar. MHRS mi E - Nabız mı onu bile adamlar Katar’a satmış. İran’da bizim bu yaşadığımız ekonomik sorunları yaşadılar en sonunda adamlar tarihi eserlerini satıyorlar Türkiye’de yakında Ayasofya’yı, Topkapı’yı satarsa şaşırmam.
Sen ne anlatırsa anlat bunlar görmez, Ali Yeşildağ videolarını her akp ile paylaştım. Adamlar lgbt deşyip propaganda yaptı en yakınlar gay çıktı. Çaldılar dedi yeşildağ bunlar inkar edip gidip oy verdiler.
Deprem bölgesinde donarak öldü akrabaları, kahvaltılık istediler bizden, elimizde olan olmayanı gönderdin, (helal etmiyorum) yine gidip oy verdiler.
Kadınlara diyecek bir şeyim yok. Hayatı kendini erkeklere beğendirmek için harcayan bir kesimle kocam sever de döver de zihniyetinde hayatının en büyük değişilkiğini salona alınan yeni perdelerden ibaret sanan bir kesime hüdaparın anlattım. Gidip oy verdiler.
Zorlamayalım. Hak ediyorlar!!!
Dün geceden beri canım aşırı sıkkın ama bana öyle geliyor ki söylenecek pek fazla bir şey kalmadı hocalarım. X olsaydı y olsaydı demek bence vakit kaybı biraz da, nitekim halamın tekerlekleri olsaydı bisiklet olurdu o da. Depremzedelere ya da başka herhangi bir gruba sövmek bir şeyleri insanların başına kakmaya çalışmak falan da çok makul değil gibi; herkes olanı gördü, seçimini yaptı. “Oyları değişir belki” diye insani yardım yapılmaz zaten kimseye.
Bu noktadan sonra -bilmediğimiz panteonlardan ilahi bir müdahale olmadıkça- istikamet çok net gibi, bence boş tartışmaları bırakıp duruma göre pozisyon almak lazım. Artık bu sizin için ne demekse.
Bu forumu siyasi olarak kullanmıyorum yazacaklarım içimde kalan ve söylemek istediklerim.Her seçim sonrası Aziz Nesin sözü atıp bu millete müstehak demek yok.Aday seçimini eleştirenlere malum partili ,adayın vaatlerini eleştirenlere malum partili ve kendi partisinden soktuğu ne kadar kabile reisi adam varsa eleştirenlere malum partili dediler şimdi bunları diyenler susacak ve evet biz aptalız diyecek. Her yarışta ikinci olduk ama birinciyi eleştirdik bizi ikinciyi eleştirenleri suçladık diyecek. Hep söylüyorum bu ülkenin yüzde onluk örselenen mantıklı düşünen güzel vatandaşları var.Gerisi boş bunların içine aydın ,sanat sepet tayfa ,gerici ve yobazları dahil.
İçimizde de depremzede arkadaşlarımız ve aileleri olduğunu düşünerek o bölgedeki insanlar için özellikle genelleme yaparak kırıcı konuşmamakta fayda olduğunu düşünüyorum. (siyasi bir görüşüm ve particiliğim yoktur)
Yardım yaparken ihtiyaç sahiplerinin siyasi görüşü vs. aklınıza geliyorsa hiç yardım yapmayın.
En sevmediğim şeylerden birisi yapılan iyiliğin başına kakılması. Bunu yaşamamak için de ilkelerimden birisi kimseye muhtaç olmadan yaşamak.
Birisine iyilik yapınca onu satın aldığını, sahip olduğunu düşünmek korkunç bir şey.
Karşılık bekliyorsanız hiçbir şey yapmayın bence ya.
MHP’nin adı milliyetçi kendi milliyetçi bir parti değil, ümmetçi bir parti. Haliyle destekçileri de öyle. Milliyetçilikle, Ülkücülükle, Türkçülük ile uzaktan yakından ilgileri alakaları yok. Andımızı, Oslo heyetini, imralı mektubunu, TRT Kurdiyi falan hepsini geçtim Türk vatandaşlığını para karşılığı satan, Türkiyeye 10 milyon çapulcu suriyeliyi dolduran kişiyi şakşaklayan insanlara her şeyi diyebilirsiniz ama Milliyetçi Türkçü falan kesinlikle diyemezsiniz. Milliyetçiliğe Türkçülüğe hakarettir…
Hocam zaten Türkçülükle uzaktan yakından ilgileri yok. Onlar eskiden ülkücüydü, Bahçeli’den sonra o kavramın bile içi boşaltıldı, dediğiniz gibi ümmetçi-ülkücü bir güruh haline geldi. Kavramların farklarını bilmeden arada Türkçü falan diyorlar ancak Türkçülük böyle bir şey değil, siz de bilirsiniz.
İşin aslı daha öncesinde yaşandı bu dönüşüm. Erişilmez, eleştrilemez bir konumdaki Alparaslan Türkeş zamanında başladı bu dönüşüm. O zamana kadar Türkçülük daha öndeydi ama sonradan islam dini öğretileri daha ağır basmaya başladı MHP’de. Yani bu benim şahsi düşüncem.
Evet, aynen öyle. Yanılmıyorsam Türkeş, Arvasi’nin etkisiyle bu yola girdi. Türkçülük ülküsü yerine Türk-islam ülküsü benimsendi büyük kitlelerce. Bahçeli’den sonra da yavaş yavaş ümmetçi etkiler başladı. Ama tabii Türkçülük ülküsü değişmedi, sadece buna gönül verenler azınlıkta kaldı. Yani günümüzdeki ülkücü-ümmetçi akım, Türkçülüğü temsil etmiyor.
Ülkücüler Türkçüleri CKMP MHP olduğunda kovmuştu zaten.
Evet, onların deyimiyle Allah, Tanrıyı kovmuştu.