Dök İçini Rahatla

“Neden o delikte saklandığını biliyor musun Blithe?”

Bu aralar çok daralıyorum. Kendimi sık sık yalnız hissediyorum. Zaten hep yalnızdım. Yine de “bu kadar yalnız mıydım acaba?” diye düşünüyorum hep. Belki de sorun böylesine kötü bir zamanımın yalnızlıkla buluşmuş olmasıdır. Belki de yalnız olduğumun farkına varmıyordum eskiden. Bir şeyleri çözmeye bu kadar çalışmadığım içindi belki de. Kafamı dağıtmak için sevdiğim aktiviteleri yapıyorum, sık sık insanlarla konuşmaya çalışıyorum. Sanırım geçmişi aşırı takıyorum. Bunun da bir faydası yok. Fakat bu düşüncemin temel sebebi bana öyle geliyor ki gelecekte de mutlu olamayacağımı düşünüyor olmam. Psikolojik rahatsızlığım da tüm bu durumlara pek yardımcı olmuyor tabii. Ülkenin yapısı da el vermiyor bazı durumlara malum. İster istemez herkes (çoğunlukla) kendi derdinde, hayat mücadelesi veriyor. Dolayısıyla kimse de dönüp detaylı bir şekilde zaman ayıramıyor diğer insanlara. İşte böyle. Biraz ben de içimi dökeyim istedim.

4 Beğeni

Eğer herşey kötü giderse ne yapacağım bilmiyorum.
Gittim el ülkesinde iş buldum diyelim. Çocukları falanda götürdük alıştırdık neyse.
Yine aklımın gönlümün köşesinde buralar olacak. Sevdiğim insanlar olacak. Milyonlarca hiç tanımadığım ama aynı şeyleri hissettiğim insanları hatırlayacağım.
Yani kuşu kafesten çıkarmak kolay da, kafes kuşun gönlünden nasıl çıkacak.

12 Beğeni

O değilde seçimi yine mevcut iktidar kazanırsa gün geçtikçe dahada azalan alım gücüyle ne yapacağız bilemiyorum. Sadece ekonomi değil ülkede milli güvenlik sorunu olan mülteciler ki kontrolsüz şekilde gelmeye devam ediyorlar ve gelmekle kalmayıp inanılmaz bir derecede çoğalıyorlar bu 10 sene sonra felakete neden olacak hadi kültürlü, eğitimli insanlar olsalar neyse diyeceğim de bu da yanlış bunlar direkt ortaçağda kalmış kişiler. Çevreye, doğaya saygı yok bizimde yok ama bunlar bizdende beter, kadınlara olan bakış açılarını biliyoruz, kadınlarımıza olan bakış açılarını biliyoruz neler neler anlat anlat bitmez. Hak hukuk adalette kalmadı ki bunu ben geçmiş yıllarda hep söylemiştim çeşitli sosyal mecralarda. Demiştim ki bunlar şeriatı mevcut olan hukuk sistemini kötüleştirerek getirecekler diye ki öyle de yapıyorlar yarın bir gün şayet kazanırlarsa bakın eyy milletim bu hukuk sistemiyle yol yürüyemiyoruz o yüzden Şeriatı bu ülkeye getireceğiz diyecekler bu hayalperestliğe girmiyor. Yani ne eğitim kaldı ne sınır güvenliği kaldı ne adalet kaldı hiçbir şey kalmadı bu ülkede. Gençlerin hayatlarını bitirdiler 12 sene boyunca okula gidip geldiler sonuç ne hiçbir şey yıllar boyunca İngilizce gördüler ama çoğumuz İngilizce bilmiyoruz, bu 12 sene eğitim öğretim hayatından sonra ne oldu? Meslek Lisesine gidenler hariç hiçbirimizin elinde meslek olmadı gençlerin tek çaresi Üniversiteye gitmek ama gittiklerinde ne oluyor lise düzeyinde eğitim. Koca insan olup ailesine yük olup bir şekilde mezun olunuyor sonrasında işsiz kalınıyor. 16 senelik eğitim hayatı sonrası bir hiç. KPSS kasıyorsun torpilliler yüzünden bir yere atanamıyorsun, özel sektörde tecrübeli eleman istiyor istemeyende çok kötü şartlarda asgari ücrete çalıştırıyorlar peki ne için çalışıyorlar karınlarını duyurabilmek için bırak ev, arabayı kirada bile oturamayıp ailesinin yanında yaşamaya devam ediyorlar. Aile aile aile diyip dururlar millet aile kuramıyor göbek bağını ailesinden ayıramıyor hala aile en az üç çocuk…
Üniversite öğrenciler ne yapacak bilemiyorum zaten gelecekleri pek aydınlık değil ama yine de tüm imkansızlıklara rağmen bir şekilde okuyorlar ama bundan bir iki sene sonra çoğu kişi ya üniversiteyi bırakacak ya da bölümünü bırakıp yaşadığı yerdeki üniversitede hangi bölüm gelirse ona yatay geçiş yapıcak. Sonra orda burda sürenecek. Yani bunların hepsi gerçekleşek ekonomi böyle yönetilmeye devam edilirse bunu ekonomistler diyor.
Hadi ekonomiyi geçtim adamlar ülkeyi yıkacak ya zaten anayasanın ilk dört maddesi değiştirilince ülke yıkılmış oluyor. Terör örgütü Hizbullah mecliste. Hizbullah’tan dahada tehlikeli Sadat var adamların direkt planları belli başkent İstanbul, resmî dil Arapça ülke İsmi Asrika ( Yanlış olabilir) yani çok tehlikeli bir yapılanma direkt parelel ordu. O genç Afgan Pakistanlılarıda eğitiliyorlardır diye düşünüyorum zaten gelenlerin yaklaşık 1 milyon 2 milyonu ciddi bir şekilde silah eğimi olan kimseler TSK’nın asker sayısı ne kadar 500.000 civarı. Afganistan’daki Taliban lideri Akıncılarımız Türkiye’yi yerleştirdik inşallah Türkiye’de bizim safımızıa katılacak mı öyle bir şey demişti. Bana en çok koyan şeyse bu ülkenin savaşarak değil de yobazlar yüzünden savaşsız kaybedeceğimiz.

1 Beğeni

Muharrem İnce’nin “Adam Kazandı” dediği gün tatmıştım ilk büyük siyasi hayal kırıklığımı, yaptığı mitinglerdeki coşkulu konuşmalarıyla o dönem bize bir ruh vermişti, bizi en tepeye kadar çıkardı ve oradan beton zemine fırlattı.

Daha sonra hiç bir seçimde büyük hayal kırıklığı veya sevinç yaşamadım. İmamoğlu’nun belediyeyi kazanacağı çarşı pazar dolaşırken insanlarla girdiği diyaloglardan belliydi. Öyle de oldu.
İmamoğlu KK’nın aksine hikayesi ve yeteneği olan bir insan, talihi de yanında olursa bence önü çok açık. O sırada İstanbul’daydım. Halen de İzmir İstanbul arasında gidip geliyorum işim nedeniyle.

Fakat doğduğum, büyüdüğüm yer, memleketim İzmir. Şehrimin belediye başkanı Tunç Soyer’in bu şehri daha yaşanılabilir kılmak için ne yaptığını çok düşünüyorum ve bir cevap bulamıyorum.

Körfezin kokusu, gitgide artan ve büyük problem haline gelen İstanbul’u aratmayacak bir noktaya doğru ilerleyen Anadolu Caddesi başta olmak üzere trafik, kültürel anlamdaki kuraklık, inşaatı durdurulan Mavişehir’deki opera binası ve kültür kompleksi saymakla bitmez bu şehrin sorunları çünkü sorunları çözmeye çalışan bir yapı asla göremiyorsunuz.

Ulusal siyasette de her şey aynı, bir koltuk kaptıktan sonra gerisi kolay, kaybetsen dahi kazanıyorsun. %1 dahi oyun olup olmadığı belirsiz ama 15 vekilin var. Çünkü sen birisinin adaylığını meşrulaştırmasını sağladın.

Düşünsenize oy sayısı yüzlerle ifade edilebilecek Demokrat partinin şu an 3 millet vekili var. Herhalde Gültekin Onay birkaç yıl önce bunu rüyasında görse gece bir yerlerimi açık unutmuşum herhalde derdi. İçinde bulunduğumuz ekonomik buhranın temel sebeplerinden biri olan özelleştirme politikalarının fikir babalarından ve uygulayıcısı olan kişi şu an muhalefette ve baş tacı. Çok ilginç değil mi? Selin Sayek Böke gibi CHP’nin ana omurgası olan kişiler taban tabana zıt bir ekonomi vizyonuna sahipken Ali Babacan KK’nın prensi ve 14 vekilin sahibi.
Eskiden de RTE’nin prensiydi, kazananlar hep onlar.

Modern bir Osmanlıcılık ideolojisine sahip olan ve gördüğü gündüz düşleri yüzünden milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmamıza sebep olan RTE ile beraber diğer sorumlu kişi olan Davutgüloğlu yine kazananlar arasında kendisinin 10 vekili bulunuyor. Peki oy oranı kaç? Onu sormayın…

Gerçekten sıradan insanlar bunların farkında değil mi zannediyorsunuz parti yöneticileri? Öyle mi? Akp ve ittifakı ne kadar samimiyetsizse aynı samimiyetsizliğin sizde de olduğunun farkında değil mi sıradan insanlar? Üstelik sizde güç de yok. Temel çürük olunca binanın ayakta durması mümkün değildir.

Bu ülkede siyaset böyle bir şey, kaybeden de her zaman kazanıyor. Kaybeden sadece vatandaş. Muhalif veya iktidar destekçisi aslında ikisi de kaybeden.

Muhalefet diyoruz ama bakmayın hepsinin kendilerine ait imparatorlukları var. 13 yıl Chp yi yönetmek yarı tanrısal bir güç. En büyük emlak rantının olduğu ilçeleri yönetmek, korkunç bir güç. Türkiye’nin en büyük holdingi olan belediyeyi yönetmek muazzam bir güç.

Chp muhalif falan değil, muazzam bir gücün ve zenginliğin üstünde oturan bir yapı.

Bunların hiç birisi bizi kurtaramaz biz kendimizi kurtaracağız. “Adam kazandı” olayından bu yana bu zihniyetteyim. Kendimize yatırım yapacağız ve çok çalışıp kendimizi kurtaracağız.

Artık YouTube başta olmak üzere sosyal mecralardan siyasi içerikleri takipten çıkarma ve kendime, mesleğime, geleceğime odaklanma vakti. Bu ülke ve siyaset gençliğimi öğüttü, geleceğimi öğütmesine izin vermeyeceğim.

Bu ülkede olurum veya olmam gerçekten hiç önemli değil, hayatımın geri kalanını kaliteli bir şekilde yaşamak için elimden geleni yapacağım.

9 Beğeni

Biraz daha düşününce -tek bir konu haricinde- bu seçimlerden oldukça memnun olduğumu fark ettim. Sanıyorum önümüzdeki 5 sene içerisinde iktidar seçmeni soğan ekmek yemenin aslında güzel bir şey olmadığının, muhalefet seçmeni de neden içerisinden kazanan bir aday çıkamadığının farkına varacaktır. Tahminim o ki önümüzdeki 5 sene, halkı bu soruların cevaplarını bulmak zorunda bırakacaktır.

Beni korkutan tek konu da şudur: Erdoğan hem cumhurbaşkanlığıyla hem de Meclis üstünlüğüyle yasal düzenlemeler yapıp 3. dönem cumhurbaşkanlığı yapmak isteyebilir mi? Ülkede halk da dahil olmak üzere dengeyi sağlayıp “orada dur” diyebilecek bir mekanizma kalmış mıdır?

1 Beğeni

Gerekçelerinize katılıyorum ben de her ne kadar sonuçtan memnun olmasam da. Neticede ülkemizde hem muhalefet gruplarından hem iktidar seçmenleri arasında bizim bu forumda da bahsettiğimiz birçok demokrasiyle ilişkili değeri önemsemeyen seçmen var. Bunun yanında özellikle meclis seçimlerinde bunun net şekilde tescillendiğini düşündüğüm için de endişeleniyorum. Bu seçimin sonucu ne olursa olsun zaten uzun vadede bu değerlerin halkın söylemine dahil olabilmesi çok uzun zamanlar alacaktı, yine alacak ancak tehlikede. O yüzden umarım gerekçelerinizde haklı çıkarsınız ve bir toparlanma yaşayabiliriz.

Maalesef böyle bir ihtimal var. Epey de güçlü bir ihtimal bence. ‘‘Lider’’ partileri başı çekenin yitirilmesinden dolayı alabilecekleri hasarları, dağılma tehlikesini engellemek için ellerinden geleni yapacaklardır. Meclis çoğunluğundan böyle bir karar çıkarsa da buna ‘‘dur’’ diyebilecek bir mekanizmamız yok elimizde sanırım. Bakalım, göreceğiz.

1 Beğeni

İnsanca yaşama isteğimiz kaybolurken cehaletin zaferi kutlandı.

2 Beğeni

Meclis 360 vekilin oyu ile erken secim karari alirsa 2 dönem CB yapan kisi 3. Donem icin aday olabiliyor. Dolayisi ile gayet mümkün

2 Beğeni

TRT kürdi 'nin milletçiler için ne gibi bir sorun olabilir. Faşistler için dediğin doğru.

TRT Kurdinin habur sınır kapısında güllerle karşılanan eli kanlı teröristler ve ailelerine her seçim öncesi akepe propogandası yapsın diye kurulan bir araç olduğunun bilincinde dahi olmayan, eliyle bozkurt yapınca milliyetçi olduğunu sanan ümmetçi vahhabiler ve bunlarla birebir aynı zihniyetteki, siyaset bilgisi can çekiştiği için önüne gelene faşist yakıştırması yapmaktan başka çaresi kalmayan tatlı su solcuları için siyasi iktidarın devlet olanakları ile belli bir topluluğun etnik kimliğine dayalı propoganda yürütmesi bir sorun teşkil etmeyebilir. Pek önemli değil onların ne düşündüğü.

7 Beğeni

Üç bin yıllık inzivamın ardından hayatımı normalleştirme, ülke gündeminden uzaklaşma adına birisiyle buluşacağım yarın. Gönül işlerine aşırı uzak biri olduğumdan gerginliğim tavan yaptı. Karşımdaki kişinin beni pek de beğenmediğini ve laf olsun diye görüşmek istediğini düşünüyorum. Muhtemelen yarın, canını yaktığım bütün erkekler ve kadınlar adına beni reddedecek.

Ama açıkçası utanma duygumu kaybedeli bayağı bi’ oldu. Çok üzüleceğimi de zannetmiyorum. En fazla, değişiklik oldu bee, derim gibi. Kafam dağılsın yeterli. :confused:

5 Beğeni

Kişisel günlük tutuyorum böyle zamanlarda, tavsiye olunur

1 Beğeni

Yine keyfim çok bozuldu anlık olarak. Bazı olaylar beni tetikliyor ve birden bire keyfim -100 oluyor. Tüm dünyam altüst oluyor. Bu yüzden gündemden uzak duruyorum elimden geldiğince. Neyse ki artık öğrendiğim bazı teknikler sayesinde keyfimi biraz da olsa düzeltebiliyorum. Bakalım…

1 Beğeni

Son zamanlarda çok aynı döngüde olduğumu, yeni birşeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Ve bir müddet düşündükten sonra manzara fotoğrafları çekmeye karar verdim. Manzara fotoğrafçılığı için yaklaşık 10 bin Tl bütçe belirledim. Bütçem biraz daha artabilir. En uygun f/p için önereceğiniz bir kamera var mıdır?

Son birkaç yıldır bayağı bir yarım kitap birikti, kurgu olsun, kurgu dışı olsun.
Eritmek istiyorum ama araya mesafe girdi bir kere, diğer türlü de aklım takılıyor yarım işlere.

4 Beğeni

Bugün birisi beni savcılığa şikayet etmiş. :grinning: Bana bişey olacağı yok tabi. Onun için kötü koz verdi elime. Bakalım neler olacak

Bu düğünlerde silah sıkmak ne daha anlamış değilim. Neden karşısı alınmıyor,onu hiç anlamış değilim. Terbiyesizlik, sorumsuzluk. Bunların hiç mi düşünme kabiliyetleri yok. Silah sıkınca zarardan başka ne oluyor yani. Bir büyükleri, akrabaları, akıllı arkadaşları yok mu yani yapma, olmaz diyen. Bir de yapma,olmaz, yasak demesi gereken kesimin bazılarının kendilerinin öncülük etmeleri… Yetkim olsa ömürlük hapse atardım bunların hepsini.

14 Beğeni

Türk toplumunun toksik özelliklerinden sadece biri bu. Zaten Osmanlı döneminde bazı kaynaklara bakınca anlaşılıyor ki Anadolu halkı inanılmaz cahil, geri kalmış kimselermiş hatta Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Yaban adlı eserinde bu çok güzel bir şekilde anlatılır keza Ahmet Haşim’in Anadolu hakkındaki mektubu…
Köyden kente göç olduğundan dolayı bu cahil halkın torunları kentlere geldi sonucunda da köy adetlerini şehirdede uygulama çabası.

1 Beğeni

Türkiye Türkleri dışındaki Türk toplumlarında var mı çok emin değilim ama sanki Türk olmakla değil de Ortadoğulu olmakla alakalı gibi. Bu gelenek - alışkanlık daha çok Ortadoğu toplumlarında var gibi.

7 Beğeni

Sesini başka şekilde çıkarma imkanı olmayan (eğitimsizlik, cehalet, dogmatik düşüncelere körü körüne bağlılık, varoş kültür gibi nedenlerle) insanların “Bakın, ben varım.” deme şekli.

@Prenscukas Durum doğrudan Türk toplumuyla ilişkilendirilemez. Ortadoğu’dan kutlamalarda silah kullanımıyla ilgili bazı örnekler. 🔥🔥Pathan wedding firing 😎🔥🔥 - YouTube
Saudis Keep Traditional Gun-Jumping Dance Alive - YouTube

2 Beğeni