Muharrem İnce’nin “Adam Kazandı” dediği gün tatmıştım ilk büyük siyasi hayal kırıklığımı, yaptığı mitinglerdeki coşkulu konuşmalarıyla o dönem bize bir ruh vermişti, bizi en tepeye kadar çıkardı ve oradan beton zemine fırlattı.
Daha sonra hiç bir seçimde büyük hayal kırıklığı veya sevinç yaşamadım. İmamoğlu’nun belediyeyi kazanacağı çarşı pazar dolaşırken insanlarla girdiği diyaloglardan belliydi. Öyle de oldu.
İmamoğlu KK’nın aksine hikayesi ve yeteneği olan bir insan, talihi de yanında olursa bence önü çok açık. O sırada İstanbul’daydım. Halen de İzmir İstanbul arasında gidip geliyorum işim nedeniyle.
Fakat doğduğum, büyüdüğüm yer, memleketim İzmir. Şehrimin belediye başkanı Tunç Soyer’in bu şehri daha yaşanılabilir kılmak için ne yaptığını çok düşünüyorum ve bir cevap bulamıyorum.
Körfezin kokusu, gitgide artan ve büyük problem haline gelen İstanbul’u aratmayacak bir noktaya doğru ilerleyen Anadolu Caddesi başta olmak üzere trafik, kültürel anlamdaki kuraklık, inşaatı durdurulan Mavişehir’deki opera binası ve kültür kompleksi saymakla bitmez bu şehrin sorunları çünkü sorunları çözmeye çalışan bir yapı asla göremiyorsunuz.
Ulusal siyasette de her şey aynı, bir koltuk kaptıktan sonra gerisi kolay, kaybetsen dahi kazanıyorsun. %1 dahi oyun olup olmadığı belirsiz ama 15 vekilin var. Çünkü sen birisinin adaylığını meşrulaştırmasını sağladın.
Düşünsenize oy sayısı yüzlerle ifade edilebilecek Demokrat partinin şu an 3 millet vekili var. Herhalde Gültekin Onay birkaç yıl önce bunu rüyasında görse gece bir yerlerimi açık unutmuşum herhalde derdi. İçinde bulunduğumuz ekonomik buhranın temel sebeplerinden biri olan özelleştirme politikalarının fikir babalarından ve uygulayıcısı olan kişi şu an muhalefette ve baş tacı. Çok ilginç değil mi? Selin Sayek Böke gibi CHP’nin ana omurgası olan kişiler taban tabana zıt bir ekonomi vizyonuna sahipken Ali Babacan KK’nın prensi ve 14 vekilin sahibi.
Eskiden de RTE’nin prensiydi, kazananlar hep onlar.
Modern bir Osmanlıcılık ideolojisine sahip olan ve gördüğü gündüz düşleri yüzünden milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmamıza sebep olan RTE ile beraber diğer sorumlu kişi olan Davutgüloğlu yine kazananlar arasında kendisinin 10 vekili bulunuyor. Peki oy oranı kaç? Onu sormayın…
Gerçekten sıradan insanlar bunların farkında değil mi zannediyorsunuz parti yöneticileri? Öyle mi? Akp ve ittifakı ne kadar samimiyetsizse aynı samimiyetsizliğin sizde de olduğunun farkında değil mi sıradan insanlar? Üstelik sizde güç de yok. Temel çürük olunca binanın ayakta durması mümkün değildir.
Bu ülkede siyaset böyle bir şey, kaybeden de her zaman kazanıyor. Kaybeden sadece vatandaş. Muhalif veya iktidar destekçisi aslında ikisi de kaybeden.
Muhalefet diyoruz ama bakmayın hepsinin kendilerine ait imparatorlukları var. 13 yıl Chp yi yönetmek yarı tanrısal bir güç. En büyük emlak rantının olduğu ilçeleri yönetmek, korkunç bir güç. Türkiye’nin en büyük holdingi olan belediyeyi yönetmek muazzam bir güç.
Chp muhalif falan değil, muazzam bir gücün ve zenginliğin üstünde oturan bir yapı.
Bunların hiç birisi bizi kurtaramaz biz kendimizi kurtaracağız. “Adam kazandı” olayından bu yana bu zihniyetteyim. Kendimize yatırım yapacağız ve çok çalışıp kendimizi kurtaracağız.
Artık YouTube başta olmak üzere sosyal mecralardan siyasi içerikleri takipten çıkarma ve kendime, mesleğime, geleceğime odaklanma vakti. Bu ülke ve siyaset gençliğimi öğüttü, geleceğimi öğütmesine izin vermeyeceğim.
Bu ülkede olurum veya olmam gerçekten hiç önemli değil, hayatımın geri kalanını kaliteli bir şekilde yaşamak için elimden geleni yapacağım.