OKB bundan mıdır? Bilemem… Ben bunun uzmanı değilim. Bana konulan teşhis OKB değil Depresyondu direk. Ben sadece bana iyi gelen şeyler değil başka şeylerden de stres oluyordum ama 2 ay oldu doktorumla… Pamuk şeker gibi olduk.
Olaylara bakış açılarım filan da baya değişti. Başta saçmalık geliyor ama baya güçlenip çıkıyorsun süreçten. Şimdi eskiye dönmesem diye stresim var
Sağ olun ancak bu varoluşsal ikilemin üstesinden gelmek için kendimi daha fazla tanımam, insanlık hakkında daha derin bir kavrayışa sahip olmam gerektiğini hissediyorum.
Bakın daha bundan birkaç sene önce yapıcı ilgimi kendimden başkasına çevirmezken şimdi toplumsal sorunları çözmek, toplumu kendi doğrularımla şekillendirmek için kollarımı sıvamak istiyorum. Bu geçen süreci inceleyince değişimin farkındalığa dayalı anlayıştan ve anlayışla gelişen çözüm üretme becerimden kaynaklandığını görüyorum.
Hop bir ordayım bir burda…
Uzun süredir sınav kaynaklı depresyon ve stres yaşıyordum. Bu cuma 48 saatin 36sını ders çalışıp geçtim üniversitedeki son sınavımı. 5.5 yıl sonra ilk defa bu kadar huzurlu hissediyorum. Şimdi intern oldum ama artık en azından tus dışında sınavım kalmadı. Herkese iyi günler dilerim.
Uzun yıllardır psikolojik sorunlarla boğuşuyorum. OKB, sosyal fobi, kaygı bozukluğu vs. 10 yıldır ilaç tedavisi, 8 yıldır psikoterapi görüyorum. Çok yoruldum, çok yıprandım. Çok zorlanıyorım ama bunların üstesinden gelmem gerekiyor. Sevdiğim insanlar var. Yaşanması gereken bir hayat var.
Hayallerim var, gerçekleştiremiyorum. Korkularım ve kaygılarım beni bir kapana sıkıştırmış durumda ve öğrendim ki o kapanı ben inşa etmişim. Korkularımı da üreten benim kaygılarımı da… Kapan ise beni sözde koruyor.
Yolda neşeyle yürüyen insanlara imrenerek bakıyorum. Yoruldum… Nasıl böyle mutlular? Hayret ediyorum.
Mazur görün beni. Arkadaşlarımdan uzaklaştım. İçimi dökebileceğim bir burası kaldı.
Yolda mutlu gördüğünüz insanların yarısından çoğu büyük ihtimalle yapmacık mutlular. Kimin ne sorunu var bilemiyoruz işte. Sadece çoğu şey gizlenmiş durumda. Sizin sorununuz nedir bilmediğimden pek bir tavsiye de veremiyorum. Hayatın tadını çıkarmaya bakın. 10 Trilyon borcunuz da olsa canınızı alacak değiller ya.
OKB, sosyal fobi, kaygı bozukluğu. Bir gidip bir gelen depresyon.
O kısımları elbette okudum ama bunlara neyin yol açtığını bilemiyorum.
Babayla kurulan sağlıksız özdeşim ve sağlıksız bir ailede büyümek. Sebepler bunlar.
Aile içi sorunlar terkedilmesi gereken en zorlarından gibi geliyor bana. Kafaya takma desem de benim gibi kestirip atmanı söyleyenler mutlaka olmuştur. En iyisi aynı sorunları atlatmış insanlarla iletişime geçmek galiba.
Teşekkür ederim.
Herkesin derdi kendine özgü oluyor. Başka bir OKB’li beni anlamayabilir. Ben de onu anlamayabilirim.
Valla herkesin derdi aynen kendine has…
Can sıkan tek birşey var, forumun maşallahi var…
Bir forumda kitabımın konusunu açtım. Direkt uyduruk demeler, 50 TL çok o kitaba demeler, Victor Hugolarla Kafkalarla karşılaştırmalar… İnsanlar çok ilginç gerçekten. Kitap çıkarmışım, heyecanımı paylaşayım dedim. Merakın varsa al, yoksa alma. Ne drama yapıyorsun? İnsanlarda hem cahillik hem özgüven yan yana gelince cidden sinir hoplatıyor.
Alexa bunlar olacak. Ne ilk nede sonsun.
Sen yoluna devam et. Bazen karşıyıda anlaman lazım.
Şöyle düşün, binlerce güzel manzara, mekan goruyorsun, çıtan çok yükseliyor. Bu bende gezilerde çok olur. Sonra bir gün seni bir kasabada bir dağa götürüyorlar manzarayi gören telefona sarılıyor, sen içinden bu ne lan diyorsun.
Bence Hugo ile King ile ne biliyim Tolkien ile çekilmiş çıta ise sınırın bu sınırda b.ktan olmak kötü olmaz.
Birde deneyip , kitap cikaramamış olmanın verdiği saldırganlık ile de yuzleseceksin malum.
Sana cevap verdim sanıyordum ( Migren tuttu iki gündür) imzalı kargo bana pahalıya geliyor o yüzden normal kitap yurdu geçeceğim…
Sen yılma, takma devam et
Insanların birçoğu hassas, kibar, nazik değil. Gerçek böyle maalesef. Kendinizi bir şekilde korumayı öğrenmek gerek uzaklaşmakla olmuyor. Kelin ilacı olsa misali fazla bir şey diyemem ama hayattan kopamıyorsunuz sonuçta. Güçlü olmaya çalışın.
Yok karşıyı anlayacak bir şey yok gerçekten. Mesajları görseniz hani art niyet bariz ortada.
Çamur at izi kalsın misali. Zaten beni savunanlar da oldu. Ben de kendimi savundum iyiyim.
50 TL’yi çok görüyor. Hal bu ki kitabın liste fiyatı 69.5 TL. Ben kendi telifimden düştüm.
Bu arada bu kullandığım dil size değil yanlış anlamayın. Sizin mesajınıza teşekkür ederim
İmzalı göndermek isterdim ama gerçekten elimde değil. Kargolar uçmuş ve benim de maddi durumum pek yeterli değil.
Gardrops’tan satabilirsin. Kargo 80-90 TL civarı bir şey çıkıyor.
“Victor Hugolarla Kafkalarla karşılaştırmalar…”
Şunu okuyunca güldüm hocam mazur görün
Bunu da istemiyormuşum, sadece istediğimi zannediyormuşum.
Toplumdan hiç olmadığım kadar uzaklaştım. Durduğum yer rahat, burada hiçbir şey için sorumluluk hissetmiyorum.
X gündemini son üç dört gündür takip edip oruçlu oruçlu stres seviyemi yükselttim. Sonuç: Makarnayla beyni yanmış bir nesle ve hayatında tatile gitmemiş, keyif yapmamış, ayda bir yarım kilo kıyma aldığında iyi yaşadığını zanneden emekliye laf anlatılmaz.