Sırf senin için PC ye girdim. Tabi benzer hikayeler vardır ama KPSS ve Kurum sınavları benim dönüm noktam ve uzmanlık alanım. Kendim 2 kere 2 ayrı banka kazandım. Ve kpss artı kurum sınavı ile bunu yaptım. Ayrıca kazanıp gitmediğim bir banka daha var. Ayrıca sayısız sınavdan da elendim. Mülakatlar da keza öyle.
Bir kadın arkadaşım - resim öğretmeni- vardı. Benden matematik için yardım istedi. Şimdi kota var mı bilmiyorum o 7. denemede kazandı. Son iki sınavına birlikte hazırlandık. Resim için sadece 2 mat neti istiyordu. 7. deneme de oldu ve Mardine öretmen gitti. Şimdi Ankarada.
Bende bilen bilir Ankara’da Onaon Cafe vardır. Bir yıl Murat Dersanesi… Bir yıl dersanede bir yılda o barda sabah 8 )arkadaşım barı açıyordu) akşam 9-10 ders çalıştım.
Şimdi durum çok karanlık değil. Gerçi ben bankaya girdiğimde 24 yaşındaydım ama senin anlattıklarına bakınca sorunu tespit edebiliyorum.
Ana kural çok istisna değilsen 2 KPSS bu işin rutini. Atananların çoğu en az 2 KPSS dönemi geçirir. Öğretmen tayfasında bu 4-5 seviyesine çıkabilir.
Senin anlattığın tabloda araya çok fazla boşluk giriyor. Bir kere 1. KPSS de atanırım diye evde yatmışsın. Sonra bir Askerlik olmuş. Kafa bir polisliğe gitmiş. Ben bu hikayeden şunu anlıyorum hatam varsa düzelt. senin asla 10-12 ay kadar kesintisiz oturup non stop bir ders çalışman olmamış.
Ayrıca hedefin babam bir şey der mi işe girsem mi, asker, polis mi olsam ile de bölünmüş. Bu adamı bitirir.
Yani bunca emekle dediğin kısmı bir tekrar değerlendir. Ben burada bar hikayeme tekrar bağlayacağım. O arkadaş benden yardım isteyince biz kendisi ile barda çalışmaya başladık. Yerimiz bile hep belliydi. Ben sigara dumanı bangır bangır metal müzik ile soru çözmeye alıştım. Bir yıl kesintisiz böyleydi. Bir kız arkadaşım yoktu. Ama mekan full bizimle özellikle de arkadaşımla konuşmak isteyenlerle doluydu. Kaldırmadım kafamı. Biz o ortamda soru çözüyorduk akşama kadar. Buda irademi arttırdı. Yani bende konsantrasyon üst düzeydedir.
Her kitap iki kere bitti. Ben o zaman "Aşağıdakilerden hangisi " lafından sonra gelen ilk kelime ile cevaba giderdim direk. Çoğunlukla daha şık okumadan aşağda böyle bir şık olmalı moduna girerdim. Çok ağladığım kafamı duvarlara vurduğum geceler oldu. Babamdan acaba artık özel sektör mü denesen lafını duydum bizzat.
Şimdi kıyaslamayı buna göre yap. Ne emek harcadın. Mesela senden daha azıyla kazananlardan kaç kişi sayarsın? Ben bugün 38 yaşındayım KPSS değil ama hala bir çok sınava yardırıyorum bu süreçte 2. üniversite de bitti ve hala ısrarla bazı şeylere göz atıyorum.
Bu şekilde gitmen gerekiyor devlet alanında biraz . Şanslıysan benim yaptığımın biraz daha azını, affedersin malsan yaptığımın 2 -3 katını yapman gerekiyor. Yaparsan olur. Bu defa affetme ne mallar var inan bir görsen…
Ayrıca bu ülkede seçim meçim beleşe adam alma hiç bitmez. Bu gözler ne çaycı ne şoför geliipte masa başı iş sahibi olanlarda gördü.
Tüm süreçte yapacağın en büyük hata ve kötülük kendini kandırman olur.
Biraz nefeslen ve düşün. Geç değil… Ayrıca bir işte çalışırken de KPSS ye girip atanan milyonlarca adam var. KPSS kazanmak önce ne istediğini bilip sonra bu özveriyi vermekle olur.