Bu da ayrı bir dert. Allah hepimize sabır versin. Kütüphane memurlarını olaya müdahale etmiyorlar diye Cimer’e şikayet ettim, olaya bak bir de adıma soyadıma ulaşmışlar hemen (mükemmel bürokrasi) ben suçlu oldum yine :d Potansiyel bir seri katil ruhuyla yaşamak çok zor.
Bunu yaşamayan bilemez, evet doğru söylüyorsunuz. İnsanlar keşke bir parça daha anlayışlı olabilse.
Ben bu rahatsızlık durumunun algıda seçicilik yüzünden olduğunu sanıyorum. Diğer insanların dikkatini çekmiyor ama ufak da olsa ses, hassas olan bizleri etkiliyor.
Ben, bu bakış açısının yanlış olduğunu düşünüyorum. O nedenle bir kaç kelime etmek istedim.
Hepimiz bir şekilde dünyaya geldik ve bir süre sonra öleceğiz. Bazı pişmanlıklarımız olabileceği gibi, elimizde olmadan yaşadığımız ya da bulunduğumuz şartlar nedeniyle yaşanmasına sebep olduğumuz olaylar olabilir. Ben, bunlara kafa yormanın ya da altında anlam aramanın, bize bir faydası olmadığı gibi geçmişe kafa yorduğumuz için o anı yaşamamızı olumsuz etkilediğine inanıyorum. Bu nedenle yaşanmasına engel olamayacağımız olaylara yönelik her düşüncenin zararlı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki sevdiğimiz birinin kaybı çok üzücü bir olaydır ama bir noktadan sonra kabullenip önümüze bakabilmemiz gerekiyor. Tanımadığımız ve kendi kendine ölmeye karar vermiş biri ise, yaşamamıza devam edebilmek için aşırı anlam yüklemeden bakıp geçebilmemiz gereken bir olay malesef. Keşke sonrasında bedenine bakabilseydiniz. Bu, ne kadar zor bile olsa durumu görüp kabullenebilmenize katkı sağlardı. Görmemiş olmak detayları hayal gücüne bırakmak oluyor ve hayal gücü eksik parçaları genelde olabilecek en dehşet verici şekilde tamamlıyor.
Yani kısaca, eğer yük taşıyacaksak ellerimizin nasır tutması bize fayda sağlar. Süreç rahatsız edici de olsa sonrası için dayanma gücümüzü arttırır. Tabii ki bunlar sadece benim kişisel görüşüm, katılmak ya da ciddiye almak zorunda değilsiniz. Sadece belirtmek istedim.
Haklısınız, bu dedikleriniz mantığın sesi ve doğru olan da o sesi dinlemek. Ama ben hayatımda ilk kez bir intihara tanık oldum. Haberlerde okumakla orada bulunmak çok farklıymış. Atlarken durduramamanın verdiği çaresizlikle ağlayan insanların arasındayken o çaresizliği ve üzüntüyü hissetmemek çok zor.
Yine de dediğiniz gibi, bu his ve düşünce insana zarar veriyor. Bu yüzden ne kadar zor olsa da kabullenmek, yüzleşmek ve hayata devam etmek gerek.
Bu yıl sinav yili olduģu için neredeyse hiç kitap okumamış ben sınava 1 hafta kala 2 adet kitap almış bulunmaktayım. Sınava girdikten sonra güzelce kitaba gömülüp bütün yaz evde kitap okuyacaktım ancak ne yazıki bu hevesim çok kötü bıçimde kursağımda kaldı.
Niden tanrim niden… niden ben
Bunun için heves mi kırılır, başıma çok geldi, kitap değişime gider dogrusu gelir. Daha öncelerden yazdım bana kitap diye Bebek ıslak mendil geldi bir keresinde, güldük, şakalaştık geri yolladık, onlarda kitabı yolladı.
Sizin ki benimkinden daha kötüymüş. Gerçi ben olsam gulüşme sakalasma yerlerini öfke patlamasına bırakırdım. Bilerek ıslak mendil gönderdikleri belli aksi taktirde kör olmaları lazım .
Kayınpederim kitaplarımdan birini almış biraz okumuş, kaldığı yeri de fotoğraftaki gibi işaretleyip kitabı açık bir şekilde bırakıp gitmiş.
Suikast tavsiyelerinize açığım
Etme büyüğündür. Bir kitap gelir, bin kitap gelir.
Hediye et kayınpederine, hem stresten kurtul hem de kaldığı yerden okumaya devam etsin.
Ben geri çeviremeyeceğim birisi okumak için kitap isteyince hediye ediyorum. Kitap benden çıkınca stres olmuyor
Savaş ilan et. Şaka şaka. Bence kızma çünkü o olmasaydı eşin olmazdı. O yüzden bence bunu görmezden gelebilirsin.
En mantıklı çözüm bence de. Hem giden kitap yerine yeni bir kitap alırsınız
Olmaz. Okusun daha 1 ay burada
Kitap verme huyum yoktur.
Tam hangi kitap olduğunu soracaktım ki yakın zamanda aldığım Konstantin Paleologos kitabı olduğunu farkettim.
Kazıklı voyvadanın yöntemlerini öneriyorum. O kesmeze Çin iskenceside uygulayabilirsin.
Ya her şeye diyorum ki olur insanlık halidir ama sabahın 4’ünde penceremin önünde akıllara ziyan seçim bayrağını asmak için feryat figan konuşmak, ağaca çarparak ağacın eve haşırt diye girmesinin mantığını anlayabilen varsa beri gelsin. Sinirim tepemden fışkırdı. Bağırıp kızınca da “haklısınız” oluyor. E, haklıyım da kardeşim günler torbaya mı girdi? Kadın zaten zor uyuyor. Uyanınca bütün gece bağırıyor. Zaten tamamen aklı gitti hepten ürktükten sonra haklı olsam ne olmasam ne. Pes! Hayır ağaçtaki hayvanlar da korkudan bağırmaya başladı. Bir parti bayrağı için sabah sabah sinir krizi geçirmek zorunda mıyız hepimiz? Elim ayağım titriyor hâlâ. Saatler torbaya mı girdi anlamıyorum ki!
Ağaç eve nasıl girer ? Hayal bile edemedim? Hayırdır ne oldu öyle gece gece ? Çok geçmiş olsun.
Ya zaten çok yakın ağaç. Dalları filan sürtüyor. Hatta bazen kesiyorum mecburen cam zor açılıyor. Ağaca çarpınca da haliyle… Çok saçma bir durumdu gerçekten.
Ama güzel bir hava katıyordur eve. Bakın evimiz doğanın içinde…
Beton doğa Kalan tek ağaç caddede zaten ona da gelen geçen çarpıyor.