Vesvese derler o düşüncelere. Kafanı dağıtacak birşeyler bul.
Pazartesi kızım için o tarz bir okulla görüşmeye gideceğim. Ben de kötü düşüncelerine ortak oldum dostum, artık yalnız degilsin😊
Bence vesevese değil dostum. Olasılıklara dayalı şüpheler diyelim. Neden diğer okullar gibi özel binaları yok da önüne gelen apartmanın giriş katına çöreklenip ‘‘burası kreş’’ diyorlar diyorum.
Biraz daha ilerleteyim… Neden koca koca binaların altındalar? Binalar zaten Allah’a emanet. Bir deprem olsa mezar gibi… Bu olasılıklara dair şüpheler değil, anksiyete.
3 sene önce sabah gürültuyle uyandım. Freni patlayan kamyon sitenin bahçesinin duvarını kırıp zemin kata dalmıştı. Oluyor böyle şeyler.
Az önce kitap okuyordum salonda, pencerem açıktı. 5-6 el silah sesi geldi üst sokaktan, yaklaşık birkaç dakika sonra bir erkek sesi “öldürdün, öldü o*********” gibi bir laf etti, acayip tırstım yatıyorum ben ortalık sakin gözüküyor, polis sesi, siren sesi de yok. Gerçi yanlış da duymuş olabilirim
evden “öldürdün” kelimesini bir tek ben duymuşum, diğerleri silah sesini duymuş, ama onlar saçmalama havai fişekdir falan dediler. Polisi arasam mı diye düşünüyorum, ama ortalık durgun gibi, galiba kafayı yedim ben, evde sesleri bir tek ben duyduğuma göre…
Sabah erken kalkmaktan, akşam da erken yatmaktan nefret ediyorum. Bir de öğlen şekerlemesi yapanlar beni deli ediyor. Deli gibi uykum olsun yine de öğlen uyuyamıyorum. Sağa dönüyorum olmuyor, sola dönüyorum olmuyor. İki sayfa okuyayım diyorum uyku basıyor. Döngüye girip duruyorum. Bir de ağrıyan başım var.
Benim bu uykuyla ilgili bir sıkıntım var. 3-4 aydır öğlen vakti bir anda uyku basıyor ve uyandığımda bütün vücudumdan su çekilmiş oluyor. Dilimde ve ağzımda yaralar oluşuyor küçük küçük, 3-4 bardak su içiyorum hemen bu sefer de midem bulanıyor. Kendime gelmem için de 1 saat geçmesi gerekiyor. O uyku beni yakalarsa da çok kötü rüyalar görüyorum. Genelde o uykuya geçmeden önce ayaklarım üşümeye başlıyor. Bazen 3-4 gün hiç yaşamıyorum bu durumu bazen ise çok ağırlaşıyor ve kaçamıyorum. Hangi hastalıkla ilişkili olabileceğini de tahmin edemiyorum acaba böyle bir durum yaşayan veya bilgisi olan var mı?
Ailemde diyabet var. O nedenle şeker hastalığı belirtisi gibi göründü bana. Bir kontrol ettirin isterseniz. Uyku ve o susuzluk bizim aileden tanıdık geldi.
Acil şifalar
Ben de şekerinizi ölçtürün diyecektim. Çünkü bende de şeker var ve bu belirtiler vardı başlangıçta. Umarım sizde çıkmaz ama yine de ihmal etmeyin. Ben çok ihmal ettim ve kötü sonuçlarına katlanıyorum
Geçmiş olsun, umarım ciddi bir şey değildir. Arkadaşların dediği gibi bana da şeker gibi geldi ama en iyisi en kısa zamanda doktora görünmek.
@narpal @Blackheart @Firtinakiran Teşekkür ederim dilekleriniz ve yanıtlarınız için.
Defalarca kez farklı uzman hekimlere gittim hepsi de şeker hastalığı olmadığına dair ikna ettiler, yapılan tahlillerden sonra ve benim tamamen kuruntu yaptığıma dair tavırlar takınmıştı. Acaba kullandığım ilacın yan etkisi midir, öyle olsa dahi ilacı bırakamam ki.
Kullandığın ilaç antidepresansa eğer yan etkisi olabilir. Bende de bazen gündüz uyku bastırıyor ve aşırı gerçekçi rüyalar görüyorum. Rüya değil kabus hatta. Hava sıcak olmasına rağmen uykuya dalarken üşüyorum ve üstümü örtüyorum yaz ortasında. Sonra da terden sırılsıklam uyanıyorum.
İlacın yan etkisi olması daha mantıkli. Zamanında benzer durumlar yaşadım. Doktora belirtirsen farklı ilaçlari deneler. Ben de birkaç ilaçtan sonra bünyemi bozmayan birisini bulabildim. Sen de değiştirme talebinde bulun doktora.
İşim, evim, yaşadığım şehir son 15 gün içinde nasıl olduğunu anlayamadığım şekilde değişiyor. Sözleşmeler, kira kontratları derken iyice paranoyaklaştım. Her şeyi doğru okudum mu? Acaba bir pürüz çıkar mı? Evi şurdan tutsam bu metro durağına yürüyerek ulaşır mıyım? …
Kurban bayramını bile şehirler arası yollarda ya da eşya toplayarak geçirdim. İnşallah fırtına dindiğinde hasar tahminimden büyük olmaz.
@annihilator @Agape Kullandığım ilaç antidepresan değil de dopamin geri alımını bloke eden bir etken maddesi var farklı ilaçlarda gördüm ama hiç değiştirmek içimden gelmiyor iyi geldiği için. Yine de dediğiniz gibi hekimle görüşmekte fayda var.
Tam şu saatte sokağın ortasında (belli ki düğün salonundan gelmişler) son ses müzikle sığır sürüsü gibi tepinen ve havai fişek atan şeyler(erkek kadın dolu) Allah sizin hak ettiğinizi versin.
NOT: Hah şimdi polis geldi defolun geldiğiniz yere sinkafsinkafsinkafsinkaf!!!
EK NOT: ''Napıyorsunuz siz diye pencereden bağıran kadına kabadayı gibi bakan … ve tamam boşver uğraşma der gibi o şeyi tutup geri çekmeye çalışanlar …da boğulun. Gece gece tövbe estağfurullah.
Uzun süredir burada değildim. Buraya ilk geldiğim zamanlar iyi değildim ve gittiğimde de iyi olamadım. Adım atmak istedim, attım ve bıraktım. İşin kısası bir öyle bir böyle sürüklenip durdum. Hep kaçtım, kendimden. Düşündüklerimden, yapmam gerekenlerden, hissettiklerimden. Atlatmam gereken bir sınav vardı, hakkıyla çalışmadım. Haliyle yine istediğim gibi gelmedi. Şimdiyse hiç hesapta olmayan bir şehirde hiç hesapta olmayan bir bölümü okumak için hazırlık yapıyorum. Düşünüyorum da hayat insanın karşısına neler çıkarıyor. Bir süre önce ihtimal dahi vermediğin yerlerde, hallerde buluveriyorsun kendini. Zaman konusuna girmiyorum bile. Anlaşılmıyor çünkü kendinden kaçarken ya da başka yerlere bakarken nasıl geçtiği. Sadece şunu diyorum: Zaman beni her daim şaşırtacak. Galiba şu an konudan konuya atlayarak konuşuyorum. Aslında çok şey yazmak istiyorum ama zihnim halen dağınık. Nereden başlayacağım, ne yapacağım kestiremiyorum. Kendimi bir şekilde hallediyorum lakin sevdiğim insanlara da yetişemiyorum. Yanında olmam gerekenlerin zamanında yanlarında olamıyorum, ışık tutamıyorum. Bazen kendimi fazlalık gibi hissediyorum. Bilemiyorum, bilemiyorum, bilemiyorum…
Üniversite kayıtları için yayınladıkları pdf’ler neden bu kadar karışık olmak zorunda ki? Bir yerde internet üzerinden kayıt yapanlardan belge talep etmeyiz yazıyor, diğer yerde okulun açıldığı hafta şu belgeyi getireceksiniz yazıyor. Kafam çorba oldu. Okulu aramam lazım sanırım. Ama herkes de şikayetçi telefonlara bakılmıyor diye. Sırf işleri daha pratik halde bitirelim diye e-devletten kayıt oldum ama tüm bu ‘teknolojiye’ rağmen hala belgedir evraktır…uğraşıyorum.
Belge hala var diye biliyorum. E-devletten çekemedikleri bilgiler de var. Mesela lise diplomasının aslını okula veriyorsunuz, bazı okulların kendi formları var onları doldurmanız bekleniyor. Adınıza bir dosya açıyorlar sonra uzun bir süre saklama zorunlulukları var o dosyayı. Yakınsa okul bir gidip sorun telefonla ulaşamazsınız. Biraz sancılı olabiliyor bazı okullarda kayıt süreci.