Ne bu sitede ne de internette kafa dengi, üretken, hafif çılgın, mizahı güçlü birini bulamıyorum, buraya yazarak rahatlamak istedim
Arkadaşlar ikinci el kitap satışı yaparken kitabın fiyatını kitabın mağazadaki sıfır fiyatının altında tutmak sizi keriz veya sıfır fiyatına yakın tutmanız da sizi akıllı yapmaz, doğrusu budur çünkü. Ayrıca hiç okumadığınız kitaplarınız için sıfır demeyin lütfen okunmamış veya sıfır gibi yazabilirsiniz, sıfır kitap alacak olsaydım zaten ikinci el kitap satış sitesinde işim nedir gider kitap sitesinden alırım. Yani kısacası 2. eli zaten çoğunlukla maddi durumu çok iyi olmayan veya çok para harcamak istemeyen insanlar talip oluyor bu yüzden uçuk fiyatlarınız komik duruyor.
İşte bu nedenle Zebroma, Nadir vb baskısı olan hiç bir kitabı almadım/alamadım.
Bakıyorum fiyat aynı ya da 1-2 TL az. Kargo parası da ödeyeceğim hatta daha pahalı olacak. Bu durumda 2. el kitabı ben neden alayım. İnternet kitap satış sitelerinde dünya kadar kampanya oluyor, bekler daha uyguna oralardan alırım.
Baskısı bulunmayan kitaplar için demiyorum bunu.
Buradan 2 sefer gayet uygun kitap aldım. Onun haricinde dediğiniz gibi Kitap satış sitelerinin üstünde ikinci el kitap satılmaya çalışılıyor. O yüzden başlıklara bile bakmıyorum.
Hele son dönemde baskısı olmayan kitaplarda daha beteri Nadir kitabın uçuk sahaflarından bile pahalı fiyata kitaplar bizim forumda dönüyor.
O kadar haklısın ki, (özellikle üretken ve hafif çılgın bölümünde) bu yüzden arkadaşlarımdan da uzaklaştım/ soğudum. Kızlar evlenme moduna girmiş 40 yıllık evli gibi davranıyorlar, erkekler ise gösteriş yapma çabasında 0 üretkenlik vakit öldürüyorlar. En basitinden örnek vereyim çimenlerde 4-5 saat oturmak bana çok vakit kaybı geliyor. Benim isteğim ise “aşağı in senle çiğdem kola yapalım bir saat yürüyelim bisiklet sürelim“ türden bir arkadaşlık. Samimiyetten uzak ilişkiler beni çok yoruyor ve yalnız hissettiriyor. İyice yalnız kaldık çünkü insanlar mizahımızdan anlamıyor belirli kalıplara girmeye çalışıyorlar.
Bugün annemler sokakta yavru bir kedi bulmuş , kedinin annesini aramışlar bulamamışlar daha sonra eve getirmişler. Yemek felan verip temizlemişler. Kedi şu an bizde fakat dışarı da bırakamıyoruz çok küçük olduğu için. Apartmanda oturuyoruz bu yüzden kedi köpek vb. hayvanların bakımı zor oluyor o sebeple sahiplendirmek istiyoruz. Nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olabilir misiniz ?
Hesabınız varsa Twitter’a koyun kedi sahiplendirme hesapları olur onları etiketleyin. Tanıdıklarınıza sorabilirsiniz, eğer üniversite okuyorsanız veya şehrinizde üniversite varsa facebook grupları olur onlara yazabilir/ okuyan birine yazdırabilirsiniz. Örneğin Bilkent ve Ödtü’nün çok büyük (en az 10 bin kişilik) Facebook grupları var ve düzenli olarak kedi sahiplendiriliyor oradan.
Varsa instagram hesabınızdan hikaye olarak paylaşın. Kedi sahibi tanıdıklarınız varsa onlara sorun bazen 2. bir kedi almak isteyen çıkabilir veya bir tanıdıkları kedi arıyor olabilir. En olmadı civarda güvenilir bir veteriner kliniği vardır onların çevresi geniştir onlara danışabilirsiniz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim instagramdan birkaç sayfaya mesaj attık. Diğer önerilerinizi de dikkate alacağım saygılar.
Paranızı biriktirin, kuruş kuruş lazım oluyor benden denesi. Bu siteye girdiğimden beri aşırı kitap alışverişi yapıyordum ama %90ının gereksiz oldugunu anladım, onun için sadece istiplemek almayın, onun için bu geçinmesi aşırı zor olan ülkede paranızı cebinizde tutun derim.
Neden dershaneye kayıt olmayı düşünmüyorsun diyorlar. Ben birisi anlatınca odaklanamıyorum, o yüzden verimsiz oluyor ders dinlemek diyorum. Kendini mi kandırıyorsun, buralara kadar nasıl geldin o zaman diyip kahkaha atıyor. Büyüyle geldim anasını satıyım. Perihan teyze beynime bilgi sokma büyüsü yaptı. Öğrenme biçimimin nasıl olduğunu da başkalarına soracaktım galiba. Özür dilerim siz beni istatistiklerinize bi sayı olarak sokabilin diye 13 bin lira vermediğim için.
Bu ülkedeki şu dershane illeti tez zamanda biter inşallah. Aslında çoktan bitmesi gerekirdi ama devam ediyor ne yazık ki. Lise sınavına gireceğim zaman gitmek istemiştim ama babam göndermemişti. Hem gereksiz bir para olarak görüyordu hem de kendisi devletin dışında işleyem eğitim kurumlarını tutmuyor. İyi ki de tutmuyormuş orası ayrı. Kısacası her zaman sadece okula gittim ve çalıştım. Dershaneye giden arkadaşlarımdan daha iyi notlar aldım falan. Hiçbir şey belli olmuyor. Siz kendi bildiğiniz gibi çalışmaya devam edin.
Dershane mantığı temelde yanlış geliyor bana da. Dershaneye gitmeyenin yapamadığı bir sınav varsa, ya sınavı yanlış yapıyorsunuz ya da okul eğitimlerini. Ama devletin de çok kaymağını yediği bir müessese olduğunu düşünüyorum. Özellikle yukarıda bahsettiğim yorumdaki Tus dershaneleri olayı. Lisede çok çok az etkili olabilir dershane ama tus için gitmesen bile herhangi bir dershanenin yayınını takip etmeden barajı geçmen imkansız.
Hadi kolay gelsin…
takip takip. hadi koç göster kendini
ALES sınavını hazırlayanları tokatlamak istiyorum.
Matematik soruları paragraf halindeydi.!!
YDS kısa 80 soru 180 dakika, ALES uzun 100 soru 150 dakika. Anlamak güç.
Daha bu yeni alesi oturtamadılar, eski formatta uzundu ama daha kolay yetişiyordu. Böyle sıkıntı, gelecek yıllarda toparlanır inşallah.
yeni ALES demek:grinning:
Yarın askerlik yerim açıklanıyor yine yeni getirilen askerlik sistemine dahilim
edit: Edirne çıktı be.
Bir tokat da benden.
Altın Kitaplar’ın yayın politikası beni benden alıyor.
Özellikle Stephen King, zamanında 300-400 sayfa bastığı kitapları şimdi 800-900-1000 sayfa basması ve tam metin diye söylemesi yok mu? Muhtemel önümüzdeki senelerde de okurun karşısına “GENİŞLETİLMİŞ METİN” diye çıkacaklardır.
Okurun aklıyla dalga geçmek de böyle olur!
Tamam anladık Stephen King gözünüzde “$€£” ama azıcık okura saygı yahu ne diyeyim, sinir oldum gece gece…
Yalniz yanlış bilmiyorsam King kitaplarının pek çoğunda ki çıkarmaları ve sonradan genişletilmiş baskı olanları yazar ve oradaki yayınevi yapmış. Kara Kule 1. Kitabın önsözünde kendisi bahsediyordu maliyet nedeniyle Mahşer ve O kitabında bölümlerin çıkarıldığından. Sonra gözden geçirilirken eklemeler yaptığından.
Ha Altın Kitaplar bunu kullanıyor mu? Dibine kadar kullanıyor işine geldiğinde.