Adam öyle bir sigara içiyor ki gerçekten insanın canı çekiyor. Resmen ters kamu spotu
Bende redmi serisini öneririm kesinlikle. Fiyat performansta bir numaradır. Redmi 7 almayı cok istiyordum. Trendyolda 1200 tl sadece. Benim telefonumdan ucuz ama benimkini katlıyor.
Bugün başka veterinere götürdük ve kuşun durumu tahminimizden daha kötüymüş. Kırıklar nadir de olsa kanamaya sebep olurmuş. Malesef vücuduna yayılmış, bugün ayağı da aksamaya başladı. Göğsünde de bir şeyler varmış tümör gibi. Biz almadan önce hastaymış demek, doğru uçamıyordu da zaten.
Şimdilik ilaç tedavisi uygulanacak ama ameliyat olsa bile kanadı kesilmeye kadar gidebilirmiş. Minicik bir kuşun bunları yaşaması çok üzücü. Yaşar mı bilmiyorum.
Çok üzücü bir durum. Minicik bir kuşun başına gelenler… Umarım iyileşir kuşun, ameliyata gerek kalmaz.
İnşallah iyileşir, sağol. Ne olacak bilmiyorum, bekleyip göreceğiz.
Aynı anda iki üç tane kitap okuyabilmeyi isterdim. Mümkün olsaydı güzel olurdu.
En son bundan sekiz sene önce eşimi Ankara’dan almaya gitmiştim tayin olduğunda otobüsle. Şimdi de İstanbul’a gidiyorum. Tayin bekliyoruz. Hayat kendisini nasıl da tekrar ediyor.
Umuyorum ki Peaky Blinders izlemiyorsunuzdur
İzliyorum aslında. O da bayağı zorlayıcı
En süper kahraman Ip man. Otobüste denk gelince ustayı görmemezlik edemedim, açıp izledim. Çok pis gaza geldim koltukların arasında uçan tekme atasım geldi. Özellikle abartılı efektlere bayılıyorum.
Şehir neresi olacak? Kayseriye gelirseniz adres ver de kitap çaldırayım senden
Kayseri değil çok şükür.
Tatlı bir butik kafede çalışmaya başlayacağım. “Cumartesi 12.00’de gel başla” diye bir mesaj aldım. Geldim, kafe kapalı yarım saattir adamın gelip açmasını bekliyorum. Bu nasıl bir rahatlık aklım almıyor. Galiba ilk ve son iş günüm. E benim de bir hayatım var sonuçta ben böyle bir adama nasıl ayak uydurabilirim ki?
Arkeoloji çevresinde bilim insanları hala Göbeklitepe”nin tam olarak ne amaçla yapıldığını tartışırken adam çıkmış GÖBEKLİTEPE : GİZLİ MABEDİN ŞİFRESİ diye lise dönem ödevi ayarında kitap yazmış, satmaya çalışıyor. Kim bunu yazan diye bakıyorsun tarihle veya yazarlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan alakasız tipler.
Piyasanın bu tip “scam” kitaplarla dolmasını acıyarak takip ediyorum.
Yarın Tüyap’a gidip en sevdiğim yazarın yeni kitabini alıp imzalatacağım. Daha önce hiç kitap imzalatmadım. Yazarla iki çift laf edip konuşmak istersem sıradakiler homurdanır mı? Bu tür etkinliklerde yazarla konuşma nasıl olmalı. Birileri ufak bir tavsiye verse.
Yazarına bağlı. Çok yoğun bir imza sırası varsa yazarla selamlaşıp geçedebilirsin. Ama mesela ben Şükrü Erbaşla 15 dakika falan muhabbet ettim. Bir şiirini ne hissederek yazdığını merak ettiğimi, benimle aynı şeyleri mi hissettiğini merak ettiğimi anlattım.Eşini kaybetmesini anlattı. Hatta insanlar 2 kere ölürler, toprağa girdiklerinde fiziksel olarak ölürler ama bak biz şuan hanımefendiyi andık şuan burada, yaşatıyoruz hala, o hissi ölmedi hala demişti. Şiirini dinledim kendinden.
Tam tersi bir olay ahmet ümit’te oldu. Yazarın eli rahatsız olduğu için imza da atmıyordu, yalnızca bir mühür basıyordu kitaplara. Teşekkür etti, ben teşekkür ettim geçtim. Fotoğraf çekinmek isteyenlere eşlik eden güvenli şöyle geçin böyle geçin diye geribildirim vererek yönlendiriyordu.
Genel olarak sıranın ilk başlarında daha çok vaktin olur, törenin sonlarında yazar da yorulduğu için sıkıntı yaşayabilirsin. Naçizane kendi anılarımdır. Senin durumun farklı da olabilir.
Geçen sosyoloji dersinde konu İlyada’ya geldi. Hoca bize hangi tarafı tuttuğumuzu sordu. Kendileri acilecek Hektor’un tarafındaymış. Sınıfta Agamemnon’u seviyorum diyenler de vardı. Ben de Akhilleus’u seviyorum dedim. Hoca tarafında az kaldı taşlanıyordum . Hoca Anadolu’yu tuttuğunu vurguladı benden sonra. Ben bu kadar ciddiye alacağını düşünmemiştim. Ama sonradan Çanakkaleli olduğunu hatırladım. Zaten ailecek deyince ne oluyor demiştim bi.
Teşekkür ederim. İçim ferahladı.
Ben Göbeklitepeyi keşfeden Arkeolog Schmidt’in eşini sosyal medyadan takip ediyorum.Kendisi bu konu hakkında şikayetçi.Bunu yapan bir profesör bile varmış.Emek hırsızları her yerde…
İlyada’yı okuyup da Hector’un tarafını tutmamak çok zor. Ama sadece Troy filmini izlediyseniz Achilleus’u tutmanız normal karşılanmalı.
Siz de hocanıza şu soruyu sorabilirsiniz; Anadolu’yu savunan Romanos Diogenes’i mi yoksa Anadolu’yu ele geçirmek isteyen Alparslan’ı mı tutuyorsunuz?