Dök İçini Rahatla

Belki biraz ara vermek iyidir. Çok üzerine düşülen şeyler bazen insanı zihnen yorabilir. Okumayı özlemek için biraz uzak kalınabilir. Nasılsa çok sürmez geri dönersiniz.

2 Beğeni

Marjinal fayda eğrisi sanırım. Başka bir şeylerle ilgilenerek tekrar ilgi düzeyinin artması gerekir.

2 Beğeni

Bence de ara verin. Bir iki tane edebiyat, kültür, bilim vs. dergisi alın. Ben bu şekilde yapıyorum özellikle okumak ihtiyaç gibi bir şey olduğundan yoksunluğunu çekmemek için de iyi bir yöntem. Bir ay kitaba dokunmadığım olmuştur hatta bazen bu tarz dergilerde karşılaştığınız bir inceleme, köşe yazısı okuma hevesinizi tekrar kazanmanızda yardımcı olabilir.

2 Beğeni

Önerileriniz için teşekkür ederim deneyeceğim iyi akşamlar

1 Beğeni

İnsanlara alışmam neredeyse 1-2 yıl sürüyor, sonra çok rahat davranıyorum. Neden böyle bilmiyorum açıkçası. Şikayetçi de değilim aslında.

3 Beğeni

Bazen çok kitap okumaktan sıkılıyorum öyle olunca biraz ara verip başka şeylerle uğraşmak hoşuma gidiyor. Kitap okuma isteğim gelene kadar kitap okumuyorum. Eğer kendinizi zorlarsanız çok sıkıcı gelebilir. Tavsiyem zamanı gelinceye kadar kitap okumayın.

3 Beğeni

“İğdebeli’ne yağmur yağıyor. Yağsın! Yüz yıllardır yağıyor, ne farkeder? Fakat bundan sadece yüz yıl sonra bile Arap; ne sen, ne ben, ne savcı, ne komiser… Hani şairin dediği gibi: yine yıllar geçecek ve geride benden bir iz kalmayacak. Yorgun ruhumu karanlık ve soğuk kuşatacak.”

3 Beğeni

Tavsiyeniz için teşekkür ederim ara vermek en iyisi

2 Beğeni

Bazen hepimizin boş boş yatmaya da ihtiyacı var. Öyle hiçbir şey yapmadan, dertsiz tasasız dilediğimiz givi yattığımız yerden boş boş vakit geçirmeye. İşlerimiz, kaygılarımız bizi asla boş bırakmıyor, bazen bizim bırakmamız lazım. Canınız istemiyorsa kendinizi zorlamayın. Az az ucundan olumaya başlarsanız bir gün. Sonrasında devamı gelir zaten

Yeri gelmişken ben bu şekilde soğuma olmasınndiye kitap okumayı rutin haline getirdim. Okumayınca sanki birşeyi eksik yapıyormuşum gibi geliyor artık. Günde 50 sayfa ile başladım. Önceki evim işyerime uzaktı bir saat sürüyordu, otobüsle gidip gelirken okumaya başladım. Boş vakitlerinizde daha doğrusu boş geçirdiğiniz vakitlerde okumaya çalıştım. Bir ara mesela yemek sipaeişi verdipim mağazada beklerken okuyordum. Normalde o aralıkta boş boş telefon karıştırıyordum. Sonra 100+ (bölüm sonu ne zaman gelirse) okumaya başladım. Şimdi günlük sabit okuyorum. Çoğu zaman 200 sayfada doymasam bile kapatıyorum kitabı. İzinli olduğum gün hiç elime almıyorum mesela. Bu haliyle bile 1500 sayfaya yakın okuyabiliyorum.

Başkalarının daha kısa sürede daha çok okuduğuna da bir ayda beş katım kitap okuduğuna da şahit oldum. Başta dert ediyorsun ama herkesin kafası başka şeylerle dolu. Ben kendimi zorladığım şeylerden zevk almadığımı farkedip, özellikle kitapta belli bir yerden sonra keyif almıyorsam bırakmaya karar verdim.

3 Beğeni

Evet aynı şeyi ben de yaşadım ve ara vereyim dedim. 4 5 aydır tek bir sayfa kitap bile okumadım. :roll_eyes: Diyeceğim o ki dikkatli olmak lazım. Yoksa benim gibi kopabilirsiniz. Ara verin ama çok da şey yapmayın. :grin:
Edit: Geçen sene de aynı şey başıma gelmişti. 5 aya yakın hiç kitap okumamıştım. Sonra toparlayıp okumaya başladım. (Got sağolsun) Fakat bu sene yine aynı şey oldu. Yaz gelince sanırım okumak zor geliyor bana.

1 Beğeni

5 liralık ürüne 15 lira vergi istiyorlar. Bunu ödeyecek olmamın sebebi ülkemizde ürüne ulaşamamam. Vergilendirme çok acımasız. :expressionless:

7 Beğeni

Ne zaman heyecanlı bir kitap okusam heyecanım okuma hızımı sollayıp tam gaz gidiyor ve ben ona yetişeceğim diye yardırmaya başlıyorum. :smiley: Buna rağmen sanıyorum ki sadece on sayfa okudum herhalde ama bir bakıyorum iki yüz sayfa okumuşum. Yine de yetmiyor. :buyucu:

8 Beğeni

Budala’nın 2.bölümünü okuyamadım olmadı Dostoyevski üzgünüm… Sorun sende değil bende.

1 Beğeni

Bize kendimizi kötü hissettiren kişilerden uzak durmamız gerek…

7 Beğeni

Jose Saramago Körlük okuyorum ama… Diyalogları o şekilde yazmak yazarın mı, çevirmenin mi, yayın evinin mi fikri bilmiyorum ama çok zorluyor. Zihnim virgülden sonra büyük harfle başlayan cümleleri kabul etmek istemiyor, kimin konuştuğunu anlamak için fazladan çaba harcıyorum ama çoğu zaman kaçırıyorum.

8 Beğeni

Dmax izlerken Star Tv’nin saçma sapan dizi reklamları çıkınca katlanamıyorum. Ucuz ucuz sözler, beş para etmez senaryolar… Bırakın da rahat rahat programı izleyeyim ya!

8 Beğeni

Yaşadığım yerde D&R olmadığından, alfa yayınlarındaki 9.95 kampanyası için mağazanın olduğu herhangi bir şehre gitme fikri, çık aklımdan lütfen :sweat:

1 Beğeni

O kadarına değmez kesinlikle. Hani Artemisin birkaç klasiği vesair hariç geneli genç ergen romanları.

1 Beğeni

Buradan bir arkadaş indirimdeki kitapların listesini atmıştı. Ona bakıp bi 10 tane kitap seçmiştim ama gitmeye değmez değil mi, beğeneceğim kitap yoktur değil mi, genç ergen romanı değil mi :grin: bu sebeplere kendimi inandırıp kendimi dizginlemem gerekiyor :laughing:

2 Beğeni

Tüm kitaplar tüm D&Rlarda yok. Jules verne kitapları Kayseri’de iki yerde de yok mesela.

2 Beğeni