Dök İçini Rahatla

Kayseri parkta vardı ama 9.90 dâhil değildi. :pensive:

Fiyatına batırmamıştım ama çalışana direkt sormuştum dâhil değil demişti.

2 Beğeni

Kasaya sorgulattın mı? Bilmiyor olabilir ordakiler belki. Kasada denesinler bi.

1 Beğeni

Her şehirde (stoğa bağlı) listeler değişiyor denmişti belki öyle bir şeydir.

2 Beğeni

Bilimin kısa tarihi, jules verneleri ve johanthan strange 3 kitabını alacaktım. Mağazalarda da bulamama ihtimalini sebep olarak görüp gitmeyeceğim. Teşekkürler :grin:

2 Beğeni

Üniversitede bir hocamız var, ısrarla iletişim kuramıyoruz. Yüz yüze olmayınca mail ile iletişim kuralım dedik ve yine anlaşılamadık. Daha önce de ders almıştım aynı hocadan ve o zaman da ne biz anlamıştık hocayı ne o bizi anlamıştı ve 2 yılda bir arpa boyu yol gidememişiz bunu gördük. Sinirlerimiz bozuldu artık :rofl:

4 Beğeni

Çok zararın da yok zaten :sweat_smile:

3 Beğeni

Bu hafta vize haftası (Endüstri Mühendisliği 2. Sınıfım) yemin ederim artık kendimden nefret etme noktasına geldim iyi oldugumu düşünmüyorum kesin bir sorun var bende. Kaç saat çalıştım son haftaya da bırakmadım. Ama gece olduğunda bazı derslerde elimden geleni yapmadığımı düşünüyorum ya da kötü geçen derslerim aklıma geliyor ve uyuyamıyorum azıcık uykunun da her saatinde bir uyanıyorum. Bugün de öyle oldu gece uyuyamadım sabah sınava girince de sanki aklımdan hepsi uçtu gitti bir türlü hatırlayamadım. Çok mutsuzum resmen yaşlanmış ve bomboş hissediyorum.

9 Beğeni

Merhaba, size tavsiyem ne kadar zor olsa da dersleri takmayın. Elinizden geleni yapın ve geri kalanı umursamayın. Bu kadar. Siz yapmanız gerekeni yaptığınız sürece sonuç o kadar da önemli değil. Bir öğrenci olarak çoğu zaman ben de böyle hissediyorum ama böyle olmaması lazım. Öğrenmek, sınav geçmekten daha önemli bir durum. Keyfini çıkarın aldığınız bilgilerin. Ne güzel bir şeyler öğrenme ve bu öğrendiklerinizin üzerine koyma şansınız var.

8 Beğeni

Teşekkür ederim desteğiniz için :blush:.Üniversite yıllarım çok kıymetli ve en güzel aynı zamanda en özgür yıllarım oluyor geçsin istemiyorum bir sürü yeni şey öğreniyorum hayata, insanlara, mesleğime dair ama sınavlar gerçekten beni çok yoruyor. Geçen sene o kadar takmıyordum. Sanki daha mutluydum ama bu sene niye böyle oldu bilmiyorum. Sanırım artık verdiğim emeğin karşılığını alamadığımı düşünüyorum (oysaki evet aslında yeni şeyler öğrenmiş oluyorum) ve bunun benden kaynaklandığını bildiğimden de kendime küsüyorum.

3 Beğeni

Gidip, gittikten 1 sene sonra okunmadan geri gelen kitap. Yok okunsa 2 sene dursun sorun değil. Okumayacaksın neden götürürsün? Bir de kayıptı diye bu kadar gecikiyor. 3-4 kere istemesem kayıp olması bile umurlarında değil gelmeyecek bir daha.

6 Beğeni

Sınav dediğiniz şey kötü de geçer iyi de geçer. Stres hafızayı tüketen cinsten. Belki mezun olunca iş bulamayacak ve bu mesleği bile yapmayacaksınız ya da okul bitiminde meslekten soğumuş olacak ve başka şeylerin peşine düşeceksiniz. Kendinizi bu kadar hırpalamayın. Tüm hayatınız bir seçime bağlı olmamalı. Hayatta hep zorluklar var ve hepsini bir şekilde atlatıyoruz. Ailelerimiz elbet başarımızla övünmek ister ama başarısızlığımızla da yüzleşmemize izin vermeliler. Yani kısaca hayat bu kadar basit şeylerden oluşmuyor. Elinizden geleni yapın, olmuyorsa babamın da dediği gibi “Bir sonrakinde düzeltirsin.” yine olmadıysa yine babamın dediği gibi “Bir sonrakinde bir yolunu bulursun.” ve inan bana bir şekilde yolunu buluyorsun. :slight_smile: Eninde sonunda mezun olursun. Çok da dert etme. Elinden gelenin en fazlasını yaptığına ve yeni yollar aradığına emin ol, yeterli.

11 Beğeni

Aynı sorunları herkes yaşadı, yaşıyor ve yaşayacak kardeşim yalnız değilsin.

Gece uyuyamama sorunu hep var. Sınav için, iş için, çocuk için, mutlu olursun uyuyamazsın, üzülürsün uyuyamazsın… Böyle gidiyor.

Bunun çözümü (bana göre) belirli bir düş; yani sabit bir düş kurup yatarken ona odaklanmak, başlarda çok geliştiriyorsun düşünü ve uyuman uzun sürebiliyor ama sonra o düşün başına odaklanır odaklanmaz uyuyorsun. Ne kadar derdin sıkıntın stresin olsa da yatağa uzanıp o düşü kurman kısa sürede uyuyorsun.

Sınavda yaşadığın tıkanıklık içinse sözcük oyunları tavsiye edebilirim. Sınava çalışırken bazı konularla sözcükleri bağla çağrışım yapmak için; bu sınavda sorulan bir soru için değil sınav konularıyla ilgili herhangi bir çağrışım oyunu oynarsan bilgilerin sel gibi akacağını göreceksin.

Bunlara inanmak da en önemli şart mantıklı açıdan bakarsak zihni stres altındayken farklı bir yere odaklanarak rahatlatmak ve stresi kaldırmak…

Tabii bunları keşfetmek yıllarımı aldı da diyebilirim. :upside_down_face:

Herkes bu tavsiyeleri verebilir ama genel geçer değilde de benim açımdan pratikte başarılı olmuş ve hayatımı bir nebze rahatlatmışlardır.

8 Beğeni

@Agape, @Mustafaizmirli teşekkürler, aslında sadece paylaşmak bile içimi rahatlatmışken bunları duyunca daha rahatladım sözcük oyunu işini yarından itibaren denemeye başlayacağım :slight_smile: Aslında bu düş olayını daha önce denemiştim ama pek olmamıştı. Belki düşümü sürekli değiştirdiğim içindir.

5 Beğeni

Ben sürekli değiştirmiyorum. Üzerine eklemeler yapabilirsin hikaye gibi ama oluruna bırakarak çok zorlamadan. Deneyin bence…

Sözcük oyununda da eğlenceli olması önemli! :smiling_imp: Bir ipin ucundan tutmak gibi ve örülmüş kazakları sökmek gibi sevgiyle kalınız ve başarılar. :hugs:

3 Beğeni

Okurken sınav stresi ya da derslerin zorluğu çoğu şeyi gölgeliyor malesef. Şimdi düşününce dersleri takmak yerine çeşitli okul etkinliklerine katılsaydım, daha sosyal olsaydım diyorum. Okurken mezun olmaya odaklanırsın sadece, okul bitince de geçmişi özlersin. Asıl sıkıntı mezun olunca başlıyor ve geçmişteki sıkıntılar inan çok hafif kalıyor, boşuna kafama takmışım diyorsun. Yani başarılı olamadığın dersler varsa hiç üzülme. Belki bir iki dönem kaybedince çok üzülür insan ama 3 5 yıl iş bulamadığın olabiliyor gerçekte. Onun yanında bir iki dönemlik kayıp hiçbir şey.

5 Beğeni

Okuyan arkadaşlar okurken burs bulabiliyor musunuz? Ekonomi işlerini nasıl hallediyorsunuz?

2 Beğeni

Ben bulmaya çalışmadığım halde 2-3 yerden burs bulabilmiştim. Gerçekten ihtiyacı olan birisi ise burs onu buluyor yani zaten diye düşünüyorum.

4 Beğeni

Burs işi biraz çevreye biraz duruma bakıyor aslında. Ama bence kesinlikle çevre şart, memleketle iyi ilişkiler de etkili olabiliyor.

2 Beğeni

Ben bir sürü bursa başvurdum babam işçi asgari ücret ya da bazen biraz daha fazla maaş alıyor. Annem ise bazen çalışıyor bazen çalışmıyor mevsimlik. Buna rağmen bana KYK dan ne burs ne de yurt çıktı sonra yedeklerden girdim. Babamın kuzeninin iş yerinde çalışanlar toplanıp bir öğrenci okutuyorlarmış o da beni önermişti KYK yurdumu ödüyorlar yani yurt bursu gibi bir şey KYK kredisi ile de geçiriyorum zaten bir ayı Sakarya pahalı bir şehir değil (Kütahya’da yaşıyorum ama Sakarya’da okuyorum). Ama benden daha iyi durumda olup sırf İstanbullu öğrencilere veriliyor diye burs alan arkadaşlarım var Kütahya’da öğrencilere burs verilmiyor herhalde.

9 Beğeni

binbir heves ve umutla okuyup mezun olunca iş bulamamak çok acı verici. bu kadar kendini değersiz hissettiren başka ne olabilir bilmiyorum

tüm emeklerin boşa gidiyor, hayatın bir değeri kalmıyor adeta

9 Beğeni