DUNE Kitaplığı

Dune ilk 6 kitap dışındakiler yan kitap mı ana hikayenin devamı mı?

1 Beğeni

Yan kitap. Oğlu falan yazmış Frank abinin.

2 Beğeni

:joy: sürükleyici mi demek istemiştim​:joy:

@abkaen o zaman bu hafta başlıyorum,okuma sırası nedir acaba?

1 Beğeni

Yani 6. kitap sonunda hikaye bitiyor?

1 Beğeni

Hanedanları anlatan kitaplar var bir de bin yıl öncesini anlatanlar var. Yeni şeyler öğrenirsiniz ama ana hikaye ilk 6 kitaptır.

Ejderhamızrağı falan gibi düşünün.

2 Beğeni

İnternette gördüğüm yorumların çoğunda beğenilmediği yazıyordu ama zevkler renkler meselesi sonuçta.

1 Beğeni

Dune
Dune Mesih
Dune çocukları
Dune imparator tanrısı
Keyifli okumalar.

1 Beğeni

Bugün kitap fuarında İthaki’nin standına uğradım ve Dune’un 5. kitabını sordum. İlk kitaptan itibaren serinin tekrardan çevrilmeye başlanıldığı söylendi. Galiba bazı sıkıntılar varmış çeviriyle ilgili. 6 kitaplık ana seri tamamlandıktan sonra diğer yan kitapların hepsi basılacakmış ama bayağı vakit alır dedi görevli arkadaş.

1 Beğeni

Stand görevlisi uydurmuş gibi geliyor bana , Israrla yan kitapları basmayacağız dedi @irbis ( burada yoklar ama yine de etiketleyeyim). Dune ana seri devam kitapları için ne zaman sorsak hep çeviri bekliyoruz demekteler, stand görevlisi uydurmadıysa bu durumda Dost Körpe İthaki’yi ve dolayısıyla okuru çeviri yapıyorum diye yıllardır oyalamış gibi bir anlam çıkıyor.

4 Beğeni

Random gülme efekti kullanınca agape benim kullanıcı adımı da banlamayacak olsa atardım burada…
Ya var ya tek dileğim Dost Körpe haricinde biri çeviriyordur umarım. Yeminle başka hiçbir şey bu konuda beni tatmin etmeyecek…

1 Beğeni

Dost Körpe’nin “hayalet çevirmen” kullandığın dan şüpheleniyorum bazen. Neyse o değil de @Ozgur bana özel mesaj göndersene, ben sana gönderemedim, profilin gizli.

1 Beğeni

Fahrenayt 451 Spoiler içerir. Bu paragraf tek bir cümleden oluşuyor mesela… Yani ben imlaya çok takılmıyorum ama anlamayı da zorlaştırdıklarında kitaptan soğuyorum. Umarım Dost Körpe çevirmiyordur. Alican bey ya da Emre bey kendileri çevirse keşke.

4 Beğeni

Yine Dost Körpe çeviriyor dendi.

1 Beğeni

Lanet gelsin dost körpesine ya :sweat_smile::sweat_smile: Beni Fahrenayttan soğuttu o adamın çevirisi. Dune’u sarmaldan tamamlama sebebim oldu, o kadar pahalı olmasına rağmen.

1 Beğeni

Ben de bir aksilik olmaz da dün aldıklarım gelirse, Kabalcı baskıları toplamış oldum. İthaki baskılar çok gecikti.

3 Beğeni

Teşekkürler…(20 karakter)

2 Beğeni

Nedense bu sene Ithaki’nin fuar dedikoduları insanın içini karartıyor. Bir tane güzel haber yok mu hiç.

2 Beğeni

Dune sapkınları kabalcı yayınları olan var mı? Ben de alacağım uygun bir fiyata bulabilirsem.

1 Beğeni

Bir nesli Bradbury’den soğutan çeviri. Belki yazarın tarzı böyledir bilemedim ama geçen sene okuduğum zaman bayağı zorlanmıştım. Kitabı okurken bir türlü zihnimde hayal edememiştim. Özellikle sonunda ne olduğunu hiç hatırlamıyorum. Şimdi Dune serisine başlamayı düşünüyorum ama çevirmenden dolayı çekimserim.

3 Beğeni

İlk kitaptan tekrar çeviri olayı zaten İthaki basmaya başladığı zaman yapılan olay. Aslında kitaplar arasında çok zaman arası olmasının nedeni de buydu. Bahsedilen zaten yeniden çevrilip, yayınlanmış olan ilk 4 kitap değil 5. ve 6. kitaplar.

Dün mesajı yazan arkadaşta bizler de olayı yanlış anladık, Panik yok. 5. kitabı beklemeye devam :slight_smile:

2 Beğeni