Dünyaya Yön Verenler (Biyografi) Serisi (Türkiye İş Bankası Yayınları)

Bu gerçek değil de. :smile:

1 Beğeni

Değil tabii ama fırsatını bulmuşken sataşayım dedim. :joy:

2 Beğeni

Haydaaa yakalandık…

3 Beğeni

Lanet olsun, adamım. Konstantinos Paleologos’un olduğu seriye Poe basmamışlar. Harika.

2 Beğeni

Hammurabi ve Mozart tekrar baskı geliyor. Beethoven ve daha niceleri de gelecek… :partying_face:

7 Beğeni

Marco Polo da tekrar baskı yapmış. Gözden kaçırmışım. :blush:

2 Beğeni

Jack London ve Mithradates’in basılmasıyla ilgili bir bilgi var mı?

Jack London gelecek ama diğerini bilmiyorum.

2 Beğeni

Buna da şükür. Teşekkürler.

Biraz zor oldu ama nihayet tamamladım. Umarım yayınevi en kısa sürede yeniden basımları yapar ve takip eden herkes seriyi tamamlar.

25 Beğeni

Darwin 3. baskı, Kubilay Han 2. baskı geldi.
Beethoven, Churchill ve Franklin yükleniyor… :slightly_smiling_face:

8 Beğeni

Tebrik ederken bu post üzerinden seriyi takip edenlere genel bir soru sormak istiyorum.
Gördüğüm kadarıyla 41 büyük boy cilt, ki birçoğu oldukça kalın ve haşmetli. Bu seriyi takip edenler aynı zamanda okuyorlar mı? yoksa sadece koleksiyon amaçlı mı topluyorlar?

Yanlış anlaşılmasın, kimseyi suçlamıyorum burada, sadece merak ediyorum. Çünkü son zamanlarda kendimde fark ettiğim bir durum sonucu bu soruyu sorma ihtiyacı duydum. Elimde yaklaşık 4-5 sene okumaya kadar yetecek kitap birikti -daha fazla almaz isem. Son zamanlarda hiçbir zaman okumayacağım kitapları almamaya çalışıyorum.

Genel olarak biyografi okumak biraz sıkıcı olabiliyor. Merak ettiğiniz bir konuda ve çok uzun olmazsa sorun olmamakla beraber çok kalın biyografilerin benim için eziyet haline geldiğini gördüm. Yakın zamanda Michael Jordan ve Kobe Bryant biyografilerini okudum. Sevdiğim konularda(nba, basketbol) sevdiğim kişiler hakkındaydılar. Kobe kitabı sayfa sayısı ve ayrıntıları ile sıkıcı bir okuma olmuştu.

Bu seriden tekrar baskı yaparsa Tolkien’i almayı düşünüyorum sadece.
Bitirirken sorumu tekrarlayayım. Seriyi toplayanlar aynı zamanda okuyor mu?

4 Beğeni

Biyografi okumak sıkıcı değil. Sizin okuduğunuz kitaplar kötü biyografilerdir. İyi biyografi okumak istiyorsanız, bu seridekiler kadar detaylı olmayan bazı kitapları tavsiye edeceğim. Oğuz Atay’ın Bir Bilim Adamının Romanı ile Plutarkhos’un Paralel Hayatlar serisindeki tüm kitapları okuyabilirsiniz.

Bu seride komutanlar, hükümdarlar, felsefeciler, bilim insanları ve sanatçıların biyografileri var. Benim ilgimi komutanlar, hükümdarlar ve sanatçılar çekiyor. Diğerlerini şimdilik okumak istemediğim için tüm seriyi toplamaya çalışmıyorum. Bu seriden şimdiye kadar üç tane hükümdarın hayatını okudum. İkisini çok beğendim, birisini ise ortalama buldum.

Okumayacaksak niye toplayalım?

1 Beğeni

@murgul tekrar baskıları yazmıştı.
İş Kültür anasayfaya taşımış seriyi. Beklentiyi artırıyorlar. Muhtemelen bu yıl biyografi serisi tekrar şenlenecek.

10 Beğeni

Kubilay Han’da 10 TL zarardayım. Tolkien, Churchill, Marquez, Benjamin Franklin , Korkunç Ivan, ve I.Faysal da çıkarsa tadından yenmez.

2 Beğeni

Bizimle eğleniyir bunlar.

2 Beğeni

Bana kalırsa baskısı olmayan malum kitaplar tekrar basıma girmeyecek. Bu şekilde piyasayı oyaladıklarını düşünüyorum. Umarım basarlar bende mahçup olurum.

1 Beğeni

Daha önce konuda konuşuldu mu bilmiyorum ama bu seri hakkında merak ettiğim bir şey var. Bunlar orijinalde de seri mi yoksa İş Bankası çeşitli biyografileri alıp seri olarak mı çıkarıyor? Sanırım ikinci söylediğim gibi ama emin olmak için sordum. Sormamın sebebi de ileride seride Samuel Johnson’ı görebilir miyiz diye. Onun da James Boswell tarafından yazılan bir biyografisi varmış. Kubrick’in bir filminde bir sözünü görüp merak ettim. En iyisi İş Bankası’na yazayım. Belki öneri olur.

Eski mesajlarda bu serinin Oxford, Cambridge gibi üniversitelerin bastığı biyografiler arasından seçilen kitaplardan oluştuğuyla ilgili bir mesaj vardı.

1 Beğeni

İnternette bitmiş olarak görünen Büyük Petro kitabından Kadıköy İş Bankası Yayınları şubesinde iki tane var. İlgilenenler olabilir.