Harika bir seri. Güldür Güldür deki Kemgözlü Şevket’in dediği gibi “Keşke benim olsa, şurada ne güzel dururlardı” dediğim kitaplar. Bir ara dokunma sayfalarını karıştırma şansım olmuştu. Büyük bir boşluğu dolduruyorlar.
Zaman buldukça buradaki isimleri araştırıyorum, mükemmel şeylere rastlıyorum. Kierkegaard’ın daha önceleri kitabını okuyordum, felsefi görüşünü araştırırken Fideizm’le karşılaştım. Düşünce dünyama bir virüs gibi girdi, sanırım bu çağda insanı dine bağlayabilen tek şey bu düşünce olabilir ama çok da saçma bir düşünce bana kalırsa ilgilenen olursa tartışırım, change my mind!
Çok yabana atılan ender bir seri aslında.Umarım devamı gelir.Geçen yıl sadece Marco Polo’yu yayınladılar bu yıl ise daha bir şey yok.Serinin sadece yedi kitabı eksik.Onlarıda bu yıl içinde tamamlamayı düşünüyorum.
Seriden haberim vardı ama serideki kitapların tamamını bilmediğim için okumak istediğim bir kitabı yoktu. Burada toplu bir şekilde görünce alttaki kitapları okumaya karar verdim. Konstantinos Paleologos ve Mithradates’in baskıları bitmiş, umarım çabucak basılırlar.
Ben bu seriyi devamlı takip ediyorum ve istanbul’da tükendi dedikleriniz bazı kitapçılarda gözüme çarptı. Bence iyice bakın internet indirimi hayati değilse.