Dünyaya Yön Verenler (Biyografi) Serisi (Türkiye İş Bankası Yayınları)

sayın mozart bey en son iptal etmek istiyordu umarız iptal etmemiştir çünkü çok büyük bir fırsattı bu bir daha gelmez .

2 Beğeni

Dün iptal edecektim ki iyi ki anneme danışmışım. 1 gün daha bekle dedi cidden ertesi gün kargoya verildi :slight_smile: :heart_eyes:

3 Beğeni

Benimki hala tedarik sürecinde. Bakalım ne olacak?

1 Beğeni

Efenim siz okuyuculara genel bir sorum olacak.acaba kitaplarınızı okurken altını çiziyormusunuz.ben şahsen cizmeye kıyamıyorum ayrı yere not alıyorum bu da fazla zaman harcıyor.altını hiç çizmeyince insan unutuyor haliyle.özellikle bu serinin kitaplarının altını çizsem kahrımdan ölürüm heralde sizler ne düşünüyorsunuz.

1 Beğeni

Ben fotoğrafını çekiyorum, bilmediğim kelimeleride telefonda sekmeleri kapatmadan kitabın sonunda boş bir kağıda geçiriyorum…Dediğiniz gibi kitaba not almayı bende sevmiyorum yazık oluyor, not almak içinde sırf kitaplar için ajanda tarzında kitaplar bulundurmak gerekir ki orada geriye döndüğümüzde çok rahat burada ne yapmışım diye bakabilirsiniz naçizane!! İyi okumalar…

2 Beğeni

Ben kitabın üstüne o renkli postitler var ya onları yapıştırıyorum.

3 Beğeni

Bende böyle.

2 Beğeni

Kurgu dışı kitap ise çiziyorum, özellikle tarih kitaplarını.

5 Beğeni

Benjamin Franklin en son ne zaman baskı yaptı?

1 Beğeni

Eyvah! Sırada Benyamin abi mi var :smile:

3 Beğeni

Post-it yapistiriyorum fena önem arz eden yerlere. Tüm kitap bittiğinde ve ara ara baktığımda o post-it li yerlere bakmam yeterli oluyor

2 Beğeni

Yanlışınız var. Bünyamin abi olacak.

2 Beğeni

Kitap kurgu olsun olmasın yazım ve noktalama yanlışı görürsem kurşun kalemle altını çizer ya da düzeltirim. Mühendislik, matematik ve tıp kitaplarında hunharca yazar, çizer, boyarım. Post-it’i eğer konuya biraz hakimsem kullanırım. Yoksa alttaki durum oluşabilir.

Eğer kitabı yanınızda taşıyorsanız o post-it düşebilir ya da kopabilir. Bu yüzden deftere sayfa ve paragrafı not düşerek ve kurşun kalemle belirgin ama küçğk işaretler koymak iyi iş görür.

Markörü kurgu eserlerde kullanmam kurgu dışı eserlerde tercih ederim. Çoğunlukla felsefe, tarih ve psikoloji kitaplarını, bulunması kolay ve ders kitabı niteliğindeki kitaplarsa kullanırım. Nadir ve daha özel konularla ilgili kitapları boyayıp dağıtmam. Sadece not defteri kullanırım. Tabi genel olarak.

Hiç kalem tarayıcı kullanan oldu mu?

3 Beğeni

Başka kitaplarda çiziyorum ben önemli yerleri. İş bankasının biyografi serisinde hiç çizmedim.

2 Beğeni

Ben kolay silinen bir kurşunkalemle yazıp çiziyorum. Benden sonra okuyan biri 10 öğrenecekse 11 öğrensin istiyorum. Beğenmezse de silsin.

1 Beğeni

Kalem öneriniz var mı :slight_smile:

1 Beğeni

Kalem herhangi bir mekanik uçlu kurşunkalem olabilir.

Kalem ucu olarak 2B veya daha yumuşak (4B ideal) bir uç tercih edin. Çizerken ucun sivri tarafıyla değil, temas eden yüzeyi yassılaştırıp çizin. Önce bir kağıtta yassılaştırabilirsiniz. Böylece kitap kağıdının yapısına hasar vermeden yüzeysel bir işaretleme yaparsınız. Tüm silgiler rahatça siler bu yazıyı.

4 Beğeni

Bilgilendirme için teşekkürler.

1 Beğeni

2B çok kalın değil mi? Ben bulursam B, olmadı HB kullanırdım. HB de aşırı silik oluyor gerçi.

1 Beğeni

Hayır kalın değil. B tarafına doğru gitmeniz gerekiyor. H tarafına gittikçe uç sertleşecek ve siz çizmeye çalıştığınızda kağıdı yolacak,kendine yol açacak kağıt üzerinde. Silmesi de zorlaşacak. Bir video çeksem burada paylaşsam mı :smile:

1 Beğeni