Dünyaya Yön Verenler (Biyografi) Serisi (Türkiye İş Bankası Yayınları)

Tolkien nihayet satışta ilerleyen haftalarda alacağım. Benjamin Franklin, I.Faysal, Korkunç Ivan ve Büyük Petro gelse bütün istediklerimi almış olacağım.

1 Beğeni

Ekran görüntüsü 2024-12-11 000651

3 Beğeni
2 Beğeni
2 Beğeni

https://www.iskultur.com.tr/gabriel-garcia-marquez-karton-kapak.aspx

2 Beğeni

Fiyata bak be. Halk dostu İş kültür bildiğin en pahalı yayınevlerinden olma yolunda. 720 sayfa kitap 720 TL. Ciltli değil, kağıt kapak. Kagıt kapağın kalitesi de berbat ayrıca bu seride.

2 Beğeni

Saramago da çıksa keşke :smiling_face_with_tear:

Mesajım bulunsun, belki ileride basılır ve bu gönderimi hatırlarım, umut işte :sweat_smile:

1 Beğeni

Kesinlikle öyle. Her türlü bahanenin altına sığınıyorlar artık.

2 Beğeni

Etiket Fiyatı : 980.00 TL

Cengiz Han – Ciltli

Cengiz Han hiç kuşkusuz tarihin gördüğü en büyük fatihti. İmparatorluğu, en parlak döneminde, Pasifik Okyanusu’ndan Orta Avrupa’ya kadar uzanıyor, Çin, Rusya ve Ortadoğu bu imparatorluğun toprakları arasında yer alıyordu.

Orta Asya steplerinden çıkan bu göçebe komutan nasıl olmuş da böylesine muazzam bir güce erişmiş, askeri başarıları ve fetihleriyle Büyük İskender, Iulius Caesar ve Napoléon Bonaparte gibi isimleri bile gölgede bırakmıştı? Kimileri tarafından Rönesans’ın yolunu hazırlamıştır diye övülen, kimileri tarafından ise geçtiği topraklarda taş üstünde taş bırakmayan kanlı bir katil olmakla suçlanan Cengiz Han gerçekte kimdi?

Asıl adı Temuçin olan bu büyük liderin başarılarının öyküsü aslında Moğol halkının öyküsüydü: Gevşek bir şekilde bir araya gelmiş ama en küçük kıvılcımla kavgaya tutuşmaya hazır göçebe kabilelerden oluşan, hayvancılıkla uğraşan, et yiyip kımız içen ve at sırtında savaşma konusunda benzersiz bir hüner sergileyen bir halktı söz konusu olan. Son derece kurnaz ve çok yönlü bir strateji ustası olan Cengiz Han’ın önderliğinde birleştiklerinde, gözlerine kestirdikleri yerleşik toplumların hepsine diz çöktürmeyi bildiler.

Soluk kesici muharebe anlatılarını zengin bir kültürel arka plan tasviriyle birleştiren Frank McLynn, Moğolların dünyasını bütün renkleriyle gözümüzde canlandırırken, Temuçin’in toplum dışına itilmiş bir çocukluktan Cengiz Han olmaya nasıl tırmandığını insanlık tarihindeki en büyük fetihlerin öyküsüyle bir arada anlatıyor.

Frank McLynn özellikle biyografi ve askeri tarih alanlarındaki eserleriyle tanınmış bir tarihçidir.

https://www.iskultur.com.tr/cengiz-han-ciltli.aspx

4 Beğeni

Bunun fiyatını görmeden az önce Modern Klasikler başlığında İş Bankası’nın fiyatlarını özellikle de biyografi serisinin fiyatlarını eleştirmiştim. Cengiz Han’ın fiyatını gördüm ve susmayı seçiyorum. Çünkü mesele eleştirilecek gibi değil. Akıl almaz bir boyut bu.

3 Beğeni

https://www.iskultur.com.tr/hammurabi-karton-kapak.aspx

3 Beğeni

https://www.iskultur.com.tr/macellan-karton-kapak.aspx

4 Beğeni

Kronik kitap Büyük konstantin kitabını basmış İş Kültür basamayabilir.

1 Beğeni
3 Beğeni

Bu seri şu seri hocam.

1 Beğeni

Doğru dediniz hocam. Ufak bir hata yaptım. Sileyim gönderiyi de karışıklık olmasın.

1 Beğeni

Bu serideki kitaplar İş Bankası’nın kendi seçkisi mi yoksa yurt dışında aynı seriye sahip yayın evleri var mı?

1 Beğeni

Tek bir seriden değil bu kitaplar, ben bir ara bakmıştım.

Kitapların bazıları Oxford, Yale gibi üniversitelerin projeleri.

1 Beğeni

Mithradates ve Konstantinos Paleologos kitaplarının karton baskısı gelir mi diye sordum. 1 aylık süreçte yeniden baskı listesinde görünmüyormuş.

1 Beğeni

Bu seriye keşke şu kitaplar da eklense:

Dutch Light: Cristiaan Huygens Biyografisi - Picador

Edison biyografisi - Random House

Lawrence of Arabia: The Authorized Biography of T.E. Lawrence - Atheneum

Kissinger: A Biography - Simon & Schuster

OBAMA: A Promised Land - Crown

Washington: A Life - Penguin Press

Woodrow Wilson: A Biography - Knopf

The Life of Mahatma Gandhi - Vintage

The Life of David Hume - Clarendon Press

Galileo - Oxford University Press

The Prince of Mathematics: Carl Friedrich Gauss - A K Peters/CRC Press

Leonhard Euler: Mathematical Genius in the Enlightenment - Princeton University Press

Heinrich Himmler: A Life - Oxford University Press

Thomas Jefferson: The Art of Power - Random House

Goebbels: A Biography - Random House

Hitler: A Life - Oxford University Press

5 Beğeni