Pdf daha denemedim ama araştırdığımda k2pdfopt diye bir program ile pdf ekitap okuyucuda okumaya uygun hale geliyormuş.Tek sıkıntı pdf boyutu biraz fazla olması okunup silinebilir kasmaması için.
Ben Kindle paperwhite 3 kullanıyorum. Kindle hesabı oluşturunca size cihaza ait e-mail hesabı veriyor. PDF dosyaları o maile gönderirken konu kısmına ‘convert’ yazmanız yeterli. Eğer mail ile gönderilmeyecek kadar büyük bir dosya ise convertio diye bir sitede format değişikliği yapıp kablo aracılığı ile yüklüyorum. Ben sadece okuma amaçlı kullandığım için memnunum. Yok not alayım yazayım çizeyim resimlere bakayım vs diyorsa hantal kalıyor. O açıdan kullanışlı değil.
Güncel fiyatları bilmiyorum. Hangi modele karar verirse versin almadan önce 2. el siteleri takip etmesini öneririm. Hevesi geçtikten sonra elden çıkaran çok insan var.
Bir tavsiye isteyeceğim, şimdi benim İngilizcem orta seviye iyi, hiç İngilizce kitap okumadım ama okuyabilirim diye düşünüyorum. Evimde pc kullanmadığım için e kitapları telefondan falan okuyordum. Sorum şudur: E kitap okuyucularında İngilizce metni Google translate gibi otomatik çeviren bir sistem var mıdır? Sorum saçma olabilir ama sektöre çok yabancıyım. Yani zorlandığım yeri cümleyi seçip tercüme edebilir mi?
Ben ebook okumak için kindle’ın en basit vesiyonunu kullanıyorum. Daha önce burada yazmıştım. Bana yeterli geliyor.
Bunun yanında uzun zamandır. iş yerine kullanmak üzere e-ink tablet bakıyorum. Bir tane marka vardı ismini şimdi unuttum. Kaydetmiştim onu da bulamadım
Geçen gün gördüm onx boox tabletler Türkiye de satılmaya başlamış. Bu tür e-ink teknolojsi ile yapılmış tablet kullanan var mı?
Amacım pdf formatındaki yayınları okumak, üzerlerinde notlar almak.
Kalemi vasıtası ile toplantılarda el yazısı ile notlar almak. el yazısını bilgisayar fontuna çevirmesini istiyorum. Bu notları konularına göre saklamak.
Arkadaşlar selam, 1 hafta önce Kobo Sage aldım ve içine PDF formatındaki kitaplarımı attım ama 5 gün sonra “eOkuyucunuzun bu kitabı okumaya yetkisi yoktur” diye bir uyarı verdi. Ben de ADE’yi kurup .acmrli kitap var mı diye baktım ama hiçbir kitap öyle olmadığı için sonuç alamadım. Sizin başınıza böyle bir şey geldi mi, napmalıyım? Bir de (maalesef) kitaplar tükendiği için korsan, sanırım Kobo korsan e-kitap okutmuyor. Bundan dolayı olabilir mi, eğer öyleyse napabilirim?
PDF’i neden okuyamadığınız bilmiyorum, şu Adobe korumasından dolayı olabilir, benim de başıma gelmişti. Ama Kobo’da korsan kitap okunabiliyor (gerçi bendeki eski bir model olan Glo ama bir şey değişeceğini sanmıyorum).
Kobo’nun sitesinde sizin dediğiniz korumalı kitapları nasıl atacağımızı söylüyor, Adobe Digital Editions’i kurup yolları izledim ama sorun çıkaran kitaplar .acmrli görünmediği için beceremiyorum. Başka türlü nasıl yapabilirim?
Kitapların epub versiyonlarını bulabilirseniz daha iyi olur, taze çıkmayan kitapların epubları bulunabilir, malum yerlerden.
Buradan Warbreaker’ın İngilizcesinin epub versiyonunu indirip bir kontrol edebilirsiniz.(Not: Yazar Warbreaker’ın dijitalinin ücretsiz dağıtımını onayladığı için korsan içerik paylaşımı olmuyor bu link.)
Pdf var pdf var. Resim içerikli bir pdfyse ancak iyi taranmışsa belki olur. Metin olarak ise(google akademik makaleleri gibi) onları çevirirsen okunabilir duruma gelir. Öbür türlü zor.
PDF epub yada mobi fomatına düzgün çevirmiyor. Çok sayıda düzetlme yapman gerekiyor. Ben şuana kadar düzgün bir şekilde çeviremedim.
Yukarıda da sormuştum onx book tablet alan var mı diye. Bu tablet android tabanlı ve e-ink ekrana sahip. Benimde amacım iş yerinde makaleleri okumak ve notlar almak. Bu tür bir tablet bence çoğu sorunu çözecektir. Tabi mevcut olanlar için daha uğraştırıcı işlemler yapmak gerekiyor.
Halihazırda Calibro Touch Lux kullanıyorum, bunu büyük boyutlu kitaplarımı okuyabilmek için almıştım (dergi ve manga okuttuğu için) ancak pişman oldum biraz. Calibro’da böyle bir sorunla karşılaşmadığım için ve e-kitap okuyucu konularında pek bilgim olmadığından sanırım beceremiyorum. Veyahut Sage modeli korsan e-kitap okutmuyor
Uzun süredir gelmesini istediğim özellikler bu yeni Paperwhite 11 modeliyle gelmiş: sarı ışıklandırma, daha büyük ekran, daha küçük çerçeve, Type-C , iki kat hızlı yenilenme-zoom. Aramızda kullanan oldu mu acaba?
Yurtdışından sipariş etme yöntemi bulamadım, bulabilen varsa paylaşırsa çok mutlu olurum. Amazon.de ve .com Türkiye’ye kindle göndermiyor. Türkiye’deki satıcılar da iki kat fiyatına satıyor ve garanti yok maalesef. Fiyatı daha önceden 85 Euroya indirimle düştü, muhtemelen kasımda tekrar düşer.