En Son İzlediğiniz Anime?

FMA Brotherhood’u izledim, ondan önce de Ergo Proxy’yi izlemiştim

6 Beğeni

Ben Log Horizon’u daha çok seviyorum. Log Horizon’ın aksiyodan ziyade sosyo-ekonomik ve siyasi yapılanma gibi mezvulara odaklanması daha çok hoşuma gidiyor. Birileri ekonomiyi kurup, şehirleri yönetecek ki; birileri gidip kahramanlık yapabilsin. O yüzden Log Horizon daha gerçekçi bi kurgu gibime geliyor :face_with_monocle: Safi aksiyon sevmiyorum yani :sweat_smile:

2 Beğeni

Her kelimesine katılıyorum. Oyun kısmında ise tam verilen MMO ve FRP temaları da tuzu biberi oluyor. :krs: Hurra dalıp en güçlünün öne çıkması yerine ana karakterin herkesin en güçlü tarafları ile kurduğu planları tıkır tıkır işletip kendisinin arka planda yönetmesi mükemmel oluyor. Takma adı zaten strateji canavarı ya da ona gönderme olan gözlüğü ile alakalı bir şeylerdi diye hatırlıyorum. İzleyesim geldi yine. :relieved:

3 Beğeni

Log horizon’u daha çok seven kesim de baya var. Buna bir şey diyemem. Zaten ben de o yüzden log horizon’u izlemeye karar vermiştim. :grin: Aslında sao’da da ekonomi var. Ama üstünde hiç durmamışlar. Bi bölümde demirci mesleğinin önemi üzerinde durmuşlardı sadece. Sao’da log horizon’dan farklı olarak ölüm korkusu var. İnsanlar ölmekten korkuyor, oyunu bitirmek istiyor. Log horizon’da ise ölüm yok. Herkes alışmış durumuna. Çıkmak isteyen yok neredeyse. O yüzden benim oyum sao’dan yana :)) sao sonradan harem animesi gibi olmasaydı çok daha iyi olabilirdi bence.

1 Beğeni

tumblr_00341e1bd507573fafa6a1bba22f9343_bbb381e9_540

Ahiru no sora

Öyle pek ahım şahım bir anime değildi. Gife bakınca hoşuma gidiyor ama anime içinde böyle pek sahne yok yani. İlk 2-3 bölümün karakterlerin rakip tarafından küçümsenip sonradan -omg çocuk canavar çıktı- gibisinden sahnelerinin verdiği tatmin hissi dışında gerisi tamamen ortalama idi. Gereksizce eklenmeye çalışan boş dram ve klişeler rahatsız etti. Yani bir anime her bölüm aralıksız flashback mi yapar? :smiley: Çevirinin kötü olması ise tuzu biberi oldu. 10. Bölümden sonra zaten sadece kötü çeviri yapan fansub kalıyor seçenekler içinde o moralimi bozdu biraz.

25 bölüm olur diyordum 23. bölümde diye izleyeyim dedim 50 bölüm olacakmış. Bitince ya izlerim ya izlemem o anki ruh halime bağlı artık ama son gelen shigeoshi karakteri renk katacak gibi duruyordu. Onun için bi’ şans veririm büyük ihtimal.

Yani haikyuu yanına bile yaklaşamayacak ama kuroko ile aynı da olmayan bir anime idi bence. Basketbol seviyorsanız kuruko gibi fanastik şeylerden uzak durup gerçekçi olduğu için belki seversiniz ama ben kurokoyu da 3. sezonunda bırakmıştım. İlk iki sezonu çok sevip 3. sezonu nedense gram izleyesim gelmemişti, sonradan baştan izlemeye çalışınca da 5. bölümde filan bırakmıştım. :roll_eyes:

Bence spor animesi izleyecekseniz ikisini de boş verip haikyuu izleyin. :smiley: İkisini de tek geçer bence.

Puanım 6/10

1 Beğeni

Ano hi mita hana no namae o bokutachi wa mada shiranai :v:t3::upside_down_face:

2 Beğeni

tenor

vinland saga
Bölüm sayısı: 24
Türü : Aksiyon, Macera, Dram, Tarih, Seinen
Konusu: Binlerce yıldır Vikingler, şiddet yanlısı en güçlü soylardan biri olarak kendilerine ad yapmışlardır. Vikinglerin en iyi savaşçılarından birinin oğlu olan Thorfinn, derinden beslediği intikam arzusunu yerine getirmek için yeteneklerini geliştireceği savaş alanlarında çocukluğunu geçirir.

Çok övülen bir animeydi. Wit studio da olunca işin içinde izleyeyim dedim. Normalde bir günde bitirirdim 24 bölümü de bazı sebeplerden dolayı 2 haftada izledim. Bence biraz abartılmış bir anime. Dram varmış ama hiç hissetmedim ben. Belki biraz diyebilirim dram konusunu. Konusu yavaş ilerliyor ama finalini 10 numara yapmışlar. Askeladd karakteri için izlenir bu anime. Zeki ve sinsi karakterler ilgimi çekmiştir hep. Bol aksiyonlu, kanlı bir anime. Ama finale kadar ne oluyor ne bitiyor, nereye varacak bunun sonu bilemiyorsun. Hep savaş oluyor, içini biraz daha doldurmak lazımdı bence.

Prens Knud’un karakter gelişimi güzeldi. Ama çok hızlı olmuş hem de baya baya hızlı. Bir bölümde hatta 5 dakika içinde bambaşka bir şey oldu. Rahip karakteri üzerinden mesaj verilmeye çalışılmış sanki. Fena değildi. Ayrımcılık hakkındaki konuşmasını sevdim onun dışında boş bir karakterdi. Son bölümlerde görmedik bile. Askeladd fenaydı ama. İnsanın gözüne bakıp ne olduğunu anlayan çok sinsi bir kişiliği vardı. Öyleki adamlarını 10 sene kullandı nefret ederek. Kendinden nefret eden adamı bile kullanmayı başardı. Ne kadar sinsi, pislik biri olsa da ülkesi için canını feda etti. Son anda yaptığı planı çok iyiydi. Kendini zıvanadan çıkmış gösterdi ve bilerek öldü. Hem kralı öldürdü, hem ülkesini kurtardı hem de Prens Knud’un yerini sağlamlaştırdı. Thorfin’e gelince bu karakteri resmen intikamın boş olduğunu göstermek için koymuşlar sanki. İntikam alma peşinde koşup, düşmanı ile aynı seviyeye insan akılsız biriydi. Yenmen gereken en büyük düşmanın kendi öfken olduğu mesajını veren, tarihi, siyaset ve pis işlerin de bulunduğu, özellikle köle insanların durumunu anlatan, ayrımcılık üzerinde duran, ağır ilerleyen ama finali bomba bir animeydi.
Puanım 10 üzerinden 7

4 Beğeni

Angel Beats! izledim. Kısaca pişmanlıklar üzerine kurulu bir anime, yani anlatmak istediği bu. Hayatı pişmanlıklarla, eksikliklerle dolu olan liseli gençlerimiz öldükten sonra arafta uyanıyorlar. Araf dediğim bir lise. Tekrar bir lisede ortaya çıkıyorlar ve orada onları yok etmek isteyen Melek’e karşı savaşıyorlar. Konusu kabaca böyleyken bu konunun işlenişi gerçekten çok kötü. 13 bölüm olmasından belki fakat her şey o kadar oldu bittiye getiriliyor ki hiçbir duyguyu tam olarak izleyiciye geçiremiyor. Çok ilginç yan karakterler olmasına rağmen o yan karakterlere hiç değinilmiyor ve finalde de bariz harcanıyor. En azından hepsinin nasıl yok olduklarını görseydik değil mi?
Bu animeyle ilgili söyleyebileceğim tek iyi şey müzikleri. Şahane şarkıları var. Onun dışında hikayenin çok hızlı işlenmesi ve bazı bariz mantık hataları izlerken çok canımı sıktı. 5/10

4 Beğeni

One Piece izlemeye başladım. Aslında çok uzun olduğu için uzak durmaya çok zorladım kendimi ama pes ettim. İlk sezon bitmek üzere. Evrenin renkliliği,her an her şeyin olabileceğini hissettirmesi,karakterlerin absürt hareketleri, arkadaşlık üzerine olan muhabbetler, olayların işlenişi (biraz yavaş olsa da) çok hoşuma gitti açıkçası. Bitmeye de niyeti yok, ölene kadar izlerim herhalde :smile:

4 Beğeni

Önünüzde öyle mükemmel bir macera var ki… bazı yerlerinde kanser olsanız da bi’ başlarsanız bitmeyen bir aşka dönüşür one piece. Mesela ben en son izlediğim kısmın leşliğinden ötürü güncelde bıraktım ve 3 senedir izlemiyorum ama hala içimde yanar o tutku. Dön dolaş yine bana gel diyen animelerden yani. :smiley:

6 Beğeni

Dediğin çok doğru, çok hızlı işlenip oldu bittiye gelmiş bir anime. Ama kadrosu ve müzikleri çok güzel olduğu için sevdiğim bir anime :slight_smile: Özellikle Girls Dead Monster grubunun animeden sonra çıkan müziklerine bakmanı tavsiye ederim.

4 Beğeni

One Piece’i anlatmak için en doğru cümle olabilir. Ben mangadan takip ediyorum bazı arclar için animeye bakıyorum ama her ikisi de bitecek gibi olmadığı için ayrıl ve geri dön serisidir :smile: Olaylar detaylı işlendiği için mangadan okuyunca meraktan kanser ediyor basen. Güncelde neler olduğunu merak ettim şimdi tam geri dönüş zamanı.

6 Beğeni

Ben güncele yetişene kadar uzun bir süre geçer belki sona yaklaşmış bile olur :slightly_frowning_face:

2 Beğeni

Ben pasta adasında bırakmıştım desem neden bıraktığımın en kabul edilebilir sebebi olur sanırım. :smiley: Ama aslında tekrar baştan bi’ içesine izlemek istediğim içinde bekletiyorum. Ne zaman geri dönersem artık. :smiley:

@Arqonquin Ilk 200 bölümden sonra zamanınız varsa kaşla göz arası izliyorsunuz 200-550 arasını zaten. :smiley: En iyi arclar orada başlıyor çünkü.

2 Beğeni

İzlemeyi düşündüğüm animelerden biri.Yalnız,animesi devam edecek mi bilmiyorum?Mangası devam ediyor sanırım…

1 Beğeni

Ben One Piece’in mangasında günceldeyim.Her hafta Cuma günleri okurum.Animesini, 408.bölümden sonra izlemedim;çünkü animeyi beğenmemeye başladım.Çizimler gözüme kötü gelmeye başlamıştı.Zaten mangayı uzun zamandır takip ediyordum;animeyi bırakma kararı almıştım o zamanlar…

1 Beğeni

Anime o finalden sonra devam edemez. Her şeyi o final bölümüne bağlamışlar gibi geldi bana. Manga yorumlarına bakmıştım 2 sene önce yapılmış, bitti diye biliyorum bitmemiş mi? 2. Sezon yaparlarsa -ki sanmıyorum- konusu değişir o zaman.

2 Beğeni

Teşekkürler bilgilendirme için.O zaman, direkt olarak animeye başlayabilirim.

2 Beğeni

Vinland saga mangası devam ediyor. Animenin 24. bölümü mangada 53 veya 54. sayıya denk geliyor. Manga şuan 170. bölümde.

Zaten animenin bittiği manga sayısının adı End of the Prologue yani hikaye yeni başlıyor. Bundan sonrası o gıcık ve akılsız velet olan Torfin’in kendini bulma hikayesi ve manganın adı olan Vinland’a varış öyküsü. Mangasını da okuyunuz.

İlk sezonda hikaye daha yeni başlıyor ama izleyebilirsiniz. Kendi içinde de tamamlanmış bir hikayesi var.

Bundan sonrası spoiler değil aslında olabilir de o yüzden blurlayacağım.

Kısaca hikaye 3 bölümden oluşuyor. Anime 24 bölümde manga ise 54 sayıda Torfin’in gıcık ve güçlü bir velet oluşunu anlattı. bundan sonra mangada Torfin’in kendini bulması ve babasının yolundan gitmesini anlattı. Şuan ise Vinland yolları taştan çocukluğundan beri hayalini kurduğu şeyi yapma yolunda ilerliyor. Tabi bu süreç içinde yeni küçük hikayeler ve karakterler ile hikaye şenleniyor.

Okuyunuz okutunuz efenim.

3 Beğeni

Bak bunu bilmiyordum. Teşekkürler bilgi için.

Öyle bir sondan sonra gıcık Thorfin için mangasını okumaya değer mi bilmiyorum. Anime bize Askeladd karakterini sevdirdi. O yoksa Prens Knud da yoksa hikayede çok farklı bir şey çıkar ortaya.

1 Beğeni