En Son İzlediğiniz Anime?

Ergo Proxy çok güzel bir animedir. Bilgi yarışması ve festival bölümleri olarak 2 bölüm sanki animeden bağımsız gibi duruyor ama dikkatli izleyince birçok soruya cevap verildiğini görebiliriz. Her bölümü ayrı bir sanat eseridir.
Fate/zero da mükemmel. Bu iki anime de benim favorilerimden.
Miyazaki, üstat zaten. Benim favori filmim, eski de olsa Rüzgarlı Vadi. Ayrıca Princess Mononoke de şiddetle tavsiye ederim.

3 Beğeni

Ergo proxy karanlık atmosferi de çok başarılı yansıtıyor.Ben seviyorum böyle boğucu atmosferleri.Ordaymışcasına geriliyorum. Bakalım bazı cevapları merak ediyorum.Bitirmeme de az kaldı.
Dediğin filmlerin de ismini çok duydum.En kısa sürede onları da izleyeceğim.

3 Beğeni

Miyazaki filmi olarak Gökteki Kale, Rüzgarlı Vadi ve Prenses Mononoke’yi kesinlikle öneririm. Miyazaki’nin olmasa da izlemediyseniz Ateşböceklerinin Mezarı’nı da kesinlikle tavsiye ederim.

5 Beğeni

Ateşböceklerinin mezarını izlemiştim.Çok güzel bir filmdi kesinlikle.Ağlatma kapasitesi yüksek bir film.Savaşı çocukların gözünden izlemek üzücü bir durum.
Diğer tavsiyelere de bakıcam.Teşekkürler.

3 Beğeni

Bunlara ek olarak, ’The Tale of The Princess Kaguya’ ve 'Kiki’s Delivery Service’yi de ekleyebiliriz.Bir de ‘Kimi No Na Wa

3 Beğeni

Your Lie in April’ a başladım yeniden, hazır Nisan ayı gelmişken :confounded:

4 Gün Öteden Düzenleme:

Bu sahnede istemsizce, başka hiçbir animede olmayan bir şekilde hüzne boğuluyorum. Bu 2. izlemem olmasına rağmen hem de. Zalım A-1, Kousei’nin suçu neydi be?

5 Beğeni

Bnha 4. Sezon

Tüm sezonlar içinde en sevmediğim ama diğer sezonu baya seveceğimi gösteren sezon oldu. 25 bölümde 2 bölüm güzeldi ve ikinci yarısı direkt fillerdi resmen. O kısımlar mangada yoksa ayıp etmişler. -Vardır ama büyük ihtimalle.- Zaten 1.5-2 senede bir sezon gelirken boş 10 bölüm izlemek üzdü. O iyi olan iki bölüm her zamanki gibi çoğu animeye bedeldi tabii ama orası ayrı. :smiley: 5. sezon 2021 temmuz imiş. Kasımda anca biter ve izlerim bekle dur bakalım. :smiley: Yazın kuzenime izletmeyi düşündüğüm animelerden birisi idi. Baştan arka arkaya izleyince daha çok severim büyük ihtimalle. Çünkü hem sadece birer kere izleyip hemde uzun aralıklarla izleyince çoğu şeyi unuttuğumu fark ettim. İkinci sezonla ilgili olaylar geçiyor önemli ama izleyeli 4 sene olmuş yani.

Haikyuu da 25 değil 13 bölüm ile final vermiş bu sezonu. Yazın 25 ile bitirir bende bininci kere en baştan maraton yaparım diyordum ama bu gidişle yaz tatili nasıl yetecek bilemiyorum. :smiley: Ondanda önemlisi yaza kadar nasıl izlemeden duracağım bilmiyorum. :smiley: -Hem izleyip hem de yazın tekrar izledi-

5 Beğeni

Gerçekten çok kaliteli bir anime ve söylediklerinize katılıyorum,bu sezon komple bana fillller gibi geldi gereksiz yakuza örgütü Vs. Vs. 5. sezonu merakla bekliyorum umarım beklentiyi karşılarlar.

2 Beğeni

Eri olayını önemli bir yere bağlarlar belki diye ilk 12ye pek ses etmiyorum ama ikinci kısım tamamen fiyasko idi. Midoriya biraz güçlünse, bir sey öğrense onada tamamım ama o da yok.

2 Beğeni

Yalnız , Gentle’dan ilk başta tiksinmeme rağmen en acıklı arkaplan hikayesi de ondan çıktı. Yardım etmek isterken adamı ağır yaralıyor, o şaşırmış bakış,geride ambulans sirenleri, evden kovuluş, kimsenin hatırlamadığı bir avareye dönüşüm. Yani en azından Overhaul’inkinden daha orijinal. Yetime sahip çıkan mafya babasını çok gördük, bakınız İçerde:
images (27)

3 Beğeni

Katılıyorum, duygusallık açısından sevdim lakin olmasa da olurdu. En azından bölüm sayısı fazla değildi onada şükür.

1 Beğeni

Bir anime daha bitti. Yine aynı duygular… Bu dünyayı bırakmak istemiyorum ben…
Neyse konumuza geçelim. Müzik animeleri izlemek güzel oluyor. Müzik animesi olmasa da müzik konusunda beni çok memnun eden Angel Beats, ardından müthiş bir anime Shigatsu wa Kimi no Uso ve şimdi de K-On :guitar:

K-On

Türü: Komedi, Okul, Müzik, Slice of life

Bölüm sayısı: 13+26

Animemiz 2 sezondan oluşuyor. Bu normal bölümlerden başka 1. sezona ait 1 ova ve 2 dakikalık 7 özel bölüm, 2. sezona ait 1 ova ve yine 2 dakikalık 9 özel bölüm daha var. En son da güzel bir filmi var.

‘‘Eğer canımız sıkılırsa, her şeyi unutalım.’’
Keşke, keşke hayat da animeler gibi olsa. Bu anime çok enerji dolu, sevgi dolu, izleyeni musmutlu eden bir animeydi. Birkaç bölüm izledikten sonra karakterlere bağlanıyorsunuz ve onları bir daha bırakmak istemiyorsunuz…

Kısaca konusundan bahsedeyim. Lise yıllarını anlatan animemiz, ilk bölümde ne kadar çok kulübün olduğunu, öğrencilerin kararsızlığını da göstererek başlıyor. Ve asıl konu K-On dediğimiz '‘Hafif Müzik Kulübü’'nün kuruluşu ile başlıyor. Kulübün eski üyeleri mezun olduğu için yeni üyeler gerekiyor. Ritsu ve Mio ilk üyeler olurken, en az 4 üye gerektiği için stres yapıyorlar. Kulüp en sonunda kuruluyor. Tabi bu uğurda neler neler yaşıyorlar. Hem müzik, hem de lise hayatı olarak anime devam ediyor. :guitar:

Animede işlenen komediyi çok sevdim. K-On animesi Himouto! Umaru-chan animesinde olduğu kadar ütopik bir dünyada olmasa da yine de her şeyin güzel olduğu bir dünya. Birlikte birçok aksilik yaşıyorlar. Öyle ki bu üyelerin bir araya gelmesi bile başlı başına dünyaya zarar aslında. :joy: Animede birçok zorluk da gösteriliyor. Ritsu’nun gitar çalmaya çalıştığı bölüm aslında gitar çalmanın ne kadar zor olduğunu anlıyoruz. Orada ben olsam ben de aynı Ritsu gibi tepki verirdim :slight_smile: Mio’nun Yui’ye notaları gösterdiği bölüm, işin teorik kısmının bile zor olduğunu görüyoruz. Azusa’nın el egzersizleri de çok iyiydi. İzlerken ben de yapmaya çalıştım ama yapamadım! En son Mugi bile gitar çalmaya çalışıyor ama başarılı olduğu söylenemez. :guitar: 2. sezon daha da efsaneydi. Azusa için yapılan müzik Tenshi ni Fureta Yo, Ui için yapılan müzik U&I o kadar iyiydi ki sözleri direkt kalbime işledi. Göz yaşlarımı tutamadım.

Her slice of life animesinde olduğu gibi bunda da festival ve cesaret testi bölümleri vardı. Ve böyle bölümleri ben de çok seviyorum :slight_smile:

Favorim 2. Sezon 4. Bölümde geçen okul gezisi ama yine 2. Sezon 20. Bölümdeki festival de çok iyiydi. Okul gezisi bölümünde Mugi’nin yastık savaşını başlatdığı bölüm gülmekten öldüm. Hele o yastığın Sawa-chan’e gelmesi ile öldüm öldüm dirildim gülmekten :joy: Son festival bölümü ise Yui ile birlikte ben de çok duygulandım. Sonlar neden bu kadar duygusal olmak zorunda?

Japonya’nın eğitim sistemi bizden çok farklı olsa da zaman zaman nostalji yaşamamı sağladı bu anime. Mesela

Şu kesinlikle ben :joy: Fizik sınavına 1 hafta kalmıştır ve ben evde roman okurum, başka şeyler bulurum ama o sınava çalışmadan girerim :joy:

Öte yandan Japonya’nın kulüp sistemi çok iyi. Keşke kulüpler bizde de böyle olsa. Kulübe ait sınıfımız olsa. Zorunlu ama işe yaramayan kulüp saçmalığı yerine öğrencilerin kendi isteğiyle kurduğu, şevkle çalıştığı kulüpler olsa…

Bonus :guitar:
Animede o kadar çok müzik geçiyor ki hepsi ile ilgili ayrı bir konu açmak isterdim ama pek ilgilenen olmuyor. Şurada HTT’nin 29 tane müziğinden bahsetmiş. Fuwa Fuwa Time’ı çok sevsem de U&I ve Tenshi ni Fureta yo! bendeki yeri ayrıdır. Ayrıca Death Devil grubunu da es geçmemek gerek. Şurada 5 müziğinden bahsetmiş. Sawako-chan metal müzikten anlıyor. Seni seviyoruz Sawako-chan :laughing: :guitar:

Kyoto animation bu işi biliyor. Aynı stüdyonun Hyouka animesi ile yola devam ediyorum. Yoksa içimde kocaman bir boşluk kalacak :slight_smile:

3 Beğeni

Naruto’yu yeni bitirdim 700 bölüm (fillerlar hariç)
izlediğim en mükemmel animeydi.
anime de ki öğelerin japon mitolojisine dayanması ayrı etkiledi beni.
images

3 Beğeni

Hyouka çok farklı bir dünya bu arada haberin olsun.

2 Beğeni

Göreceğiz artık :yum:

1 Beğeni

Magic Kaito 1412 yi bitirdim.
Babasının izini takip eden bir sihirbaz gencimizin, Pandora adlı ölümsüzlüğün anahtarı olan bir mücevheri bulmak için polisle ve farklı hırsızlar ile mücadeleleri anlatılıyor. Aynı zamanda babasını öldüren bir çete de bu mücevherin peşinde olduğu için tehlike her an yanı başında. Her bölümde illüzyon hileleri kullanarak imkansız denilen yerlerden mücevherleri çalan hırsız-sihirbazımız aynı zamanda kendisini yakalamaya ant içmiş olan Müfettiş Nakamori ile de komşu ve kızıyla araları çok iyi.
Anladığım kadarıyla (Detective Conan izlemedim hiç) Conan evreninden bir karakterin hikayesini onun gözüyle izlediğimiz ancak ana seriyle farklılıklar arz eden bir anime.

Sonu pek tatmin edici değildi benim için ama naçizane izlemenizi tavsiye ederim

3 Beğeni

İzlemek istediğim ama conan izlemedim diye sürekli ertelediğim bir anime. Tez zamanda conan izlemek lazım. :relieved:

2 Beğeni

Conan fillerlerını atlayın kesinlikle. Bir ara üşenmesem konusunu açıp fillerlar ve güzel bölümleri sıralayacağım da… Türkçe altyazı çevirisinde Detective Conan güncelde değil. Elz fansub anime çevirisini aldı ama yaptığı ilk bölümlerin çevirileri maalesef iyi değildi, sonra ekip çoğaldı kalite büyük ihtimal artmıştır, en son bir bölüme bakmıştım bir ara fena değildi.
Dediğim gibi tv orijinal olarak geçen fillerları kesinlikle atlayın, idare eder olsalar bile çok fazlalar, mangakanın hikayelerini izlemek vakit kazandırır. Filler yüzdesi %42, 975 bölümde 413 bölüm filler.

3 Beğeni

Tokyo Ghoul izlemeye başladım. İlk sezonu yarın bitireceğim.
İnsandan farklı varlıklar olmalarını ve bunun sonuçlarını sorgulamalarını 'Parasyte the Maxim(Kiseiju)'e benzettim. Ama buradaki evren çok daha karanlık geldi. Umarım devam sezonları da güzel devam ediyordur.

3 Beğeni

En iyi sezonu maalesef 1. Sezon :frowning: Daha sonrasında mangadan kopuk bir şekilde işlediler ve savaş sahneleri baya azaltılmıştı.

4 Beğeni