Anladım. Muhtemelen manga okumayı yeğlediğim için (ayrıca uzun süredir anime izlememiştim) de öyle olmuş olabilir. Belki de ciltler arasında manga ciltleri arasında atlama yapıyorlardır, bilemiyorum o yüzden. Şöyle 25-30 bölüm civarı olsa her şey rahatlarmış, 12 bölüm gerçekten az olmuş. Kaiji izlediniz mi bilmiyorum ama 2.sezondaki pachinko oyunu yaklaşık 10 bölüm sürüyor, bu animenin de keşke bir ekstra 10 bölümü olsaymış.
Yakusoku no Neverland izlemiştim 2.sezonu da geliyor
Hyouka
Tür: Slice of Life, Gizem, Okul
Bölüm Sayısı: 22
Kyoto animation sağolsun Chitanda isimli tatlı bir karakterle tanışıyoruz. Bence bu karakter şimdiye kadar izlediğim en tatlı karakter. Biraz Chitanda’yı örnek alıp bir şeyleri merak etmeliyiz. Animenin konusuna gelecek olursak klasik slice of life ve lise animesi tadında ilerleyip Japon Kültüründen de birkaç şey görüyoruz. Animeye vurgusu olan gizem faktörü. Chitanda ve Oreki’nin etrafında bir takım tuhaf olaylar oluyor. Ve bunları çözmeye çalışıyorlar. Bir bakıma dedektiflik oynuyorlar. Özellikle animenin adını alan Hyouka’yı çözmeleri çok iyiydi.
Orjinali kitap (daha doğrusu light novel) olan bu anime ilk 4 kitabını işlemiş. Animede işlenmeyen 1 kitabı daha varmış. Zaten anime sonunda karakterler ‘‘lise 1 bitti lise 2’de ne yapacaksın’’ tarzı konuşuyor. Anime hiç bitmiş gibi görünmüyor ve baktığım kadarıyla devamı hakkında da hiç bilgi yok. Bu beni üzdü. Sonuç olarak izlemesi keyifli, gizemli bir animeydi. Tavsiye ederim.
Watashi kininarimasu
Puanım 10 üzerinden 7
Sırada Nichijou var
Şu an daha çok güncel serilere indirdim çapayı.
Arte,Yesterday wo Utatte,Kaguya-Sama 2. sezonu, Balance: Unlimited(milyoner dedektif),Listeners gibi.
Gleipnir ve Shironeko Project de şans vermeyi düşündüklerim arasında.
Bir de No Guns No Life’a başladım (hakkında bugün okuduğum yorumun etkisi oldu, kötüleyen yorum olan)
Kaguya sama’nın devamı çıktı mı? Gece gece mutlu oldum. Final verse de izlesem hemen.
Devamı çıkıyor, cumartesi günleri yayınlanıyor,2. bölüm çıktı bugün. Bir de mealen şöyle bir meme gördüm:
Anime Fanları: Acaba kaguya başkanı öpecek mı?
Manga Fanları: Acaba 4. sezona kadar çekmeye devam ederler mi?
Bundan anladığım kadarı ile A-1 işin peşini birakmazsa önümüzdeki senelerde de anlatıcı beyin(bir tek ben seviyor olamam onu ) sesini duymamız ihtimali mevcut. Mangada içerik bol herhalde.
Turkanimeye baktımda yine bir to aru serisi çıkmış. Bu serinin olayı nedir yahu ben animeye başladığımdan beri her sene bir sezon çıkarıyor. Fate gibi farklı evrenler ve temalar mı var yoksa devam sezonları mı acep? Fate evreninde illya serisi olması gibi ayrı ayrı seriler diye düşünmüşümdür hep ama araştırmadım hiç.
@Arqonquin mangasını okumadım ama izleme oranı böyle devam ederse en azından üçüncü sezonu gelir diye düşünüyorum. Benzeri olup tek sezon olacağı bariz animelerden bir sıyrılmışlığı olduğunu izlerken filan fark ediyorsunuz çünkü. Üçüncü bölümde iken ikinci sezon olacağını anlamıştım ama millet 4 sezonluk malzeme var diyorsa umalım da gelsin. Yinede üç sezonda bağlarlar diye düşünüyorum.
Bang dream hiç izlemedim ama bir arkadaşım oyunu ile ilgili şeyler paylaşıyordu sürekli ve oradan anladığım kadarıyla love live gibi bir anime.
Bir dakikada bunu bulabildim. Railgun olanını izlemeyi düşünüyorum zaten. Araştırmamıştım önceden.
BanG Dream nasıl bir anime? Bilen, izleyen biri anlatsa ucundan?
@GkiraraJ ben de en azından bir sezon daha izletmelerini bekliyorum, sonuçta beğeniliyor, malzeme de bolsa eğer A-1 bırakmasın bir zahmet
Ben daha önce bunu ya da bunun s olanını 4-5 bölüm izleyip bırakmıştım mesela ama orada gelen karanlık bir abi dışında liseli kız temasında gidiyordu pek sarmamıştı. Ana hikaye olan serinin resminde ise hem o karanlık abi hem bu kız hemde başka karakterler olmasına karşın sanırım bu o seride bir yan karakter ve oradan animesi çıkıyor. Ondan ötürü aklıma örnek olarak illya serisi gelmişti.
Sanırım japonyada sevilen bir seri olduğu için bu kadar uzadı seri. Japonlar suyunu çıkarıyor böyle sevdiği animelerin.
Ders kitaplarında bile kullanılıyormuş, sevdiklerine şüphe yok. Main Cannon olanı bir izlemek iyi olur herhalde. Bu animenin(railgun) varlığından canlı yayınlar yüzünden haberdar oldum. Ne zaman anime müziklerini çalan piyanistlere canlı yayınlarını izlesem illa ki bu animenin adı geçiyor.
Fate Evreninde şu son film çıksın da bir, onu izledikten sonra Apocrypha’ya başlayacağım sanırım. Sonra da grand order,first order ve Absolute Demon in Front of Babylon (doğru yazamamış olabilirim)'a başlayacağım. Ayrıca yaza yeni bir Fate serisi daha geliyor yanlış hatırlamıyorsam. Illya serisi hakkında tek bildiğim şu an yazdıklarınızdan ibaret. Bir de Lord el-Melloi 2 vardı,bilmem izlediniz mi? Ben Fate serisini hiç bilmezken izledim bunu. Hep bir anlamamazlik vardı, meğer Waver Velvet’miş, ancak Zero’yu izlediğimde anladım. Onu da devam ettirseler güzel olurdu, ama bir haber görmedim henüz.
Yeni seri dediğim:
Zero dışında fate izlemedim ondan bilmiyorum ama özellikle izlemeyi düşündüklerimi de bu seri çıktıktan sonra izlememeye karar verdim.
Bu çıktıktan sonra bir seri bu kadar sakız ve rezil edilir diye düşünmüştüm maalesef. Dövüşleri dışında zerodan sonra izlenecek bir şeyi kalmıyor çünkü serinin. İzlemediğim için direkt bir yorumda yapamıyorum ama saçma sapan bir fan service yığınına dönüştüğünü biliyorum.
Zero kesinlikle bir baş yapıt. Ben biraz takıntılı davrandım herhalde, Unlimited Blade Works izledikten sonra Zero izledim(öneri böyleydi), ardından da hızımı alamayıp 2006 yılında çıkan ilk seriyi(Fate route) izledim(Blade works Ile olaylar yakın ama farklılıklar mevcut, Blade Works de rider ne işe yaradığını anlamadığım bir karakterdi mesela). En son olarak da Heaven’s Feel senaryosunu film üçlemesi yapıyorlar, ona başladım. İlk 2 film hazırda çıkmış zaten. Son film de bu bahar çıkacaktı,ertelendi(oy korona oy). Heaven’s Feel’i izlemenizi tavsiye ederim, kesinlikle çok daha karanlık ilerliyor diğer senaryolara göre (Zero’yu kastetmiyorum,onun yeri özel). Aimer’in şarkısı da son filmin ost’sindendi.
Sanırım bu kadar
Fate’nin en güzel yani zaten aimer ya. Fate için yaptığı her şarki mükemmel. Rastgele bir tane denk geliyorum dinliyorum bir bakıyorum fate için söylemiş.
Aoi Bungaku Series izliyorum. Seri Japon edebiyatından birkaç eserin uyarlamasından oluşuyor. 12 bölüm var, ben henüz ilk dört bölümü izledim. Bu dört bölümde Osamu Dazai’nin otobiyografik öğeler içeren eseri İnsanlığımı Yitirirken ele alınmış.
Anime eserin karanlık ve depresif atmosferini birebir yansıtıyor ayrıca kitaptaki cümlelerin monolog şeklinde aktarılıyor olması seyirciye karakterin yaşadığı iniş çıkışları daha iyi hissettiriyor. Bu açıdan kitabı okuduğumda duyumsadığım o boğucu havayı, huzursuzluğu animeyi izlerken de aynı şekilde hissettim.
Bir de, ilk dört bölümün karakter dizaynını Takeshi Obata yapmış, Death Note’un manga artisti. Çizimler çok iyiydi zaten, söylemeye gerek yok
Animenin devamını izlemek konusunda kararsızım, diğer bölümlerin o kadar iyi olmadığı yönünde yorumlar görmüştüm. Şayet izlersem burayı güncellerim.
İlerde daha kısa öyküler var. Yine Dazai’nin Türkçeye çevrilmeyen hikayesi Koş! Melos’u izleyebilirsiniz. Ayrıca İnsanlığımı Yitirirken’in bir çok uyarlamasını okumuş/izlemiş biri olarak Junji İto uyarlamasını da okumanızı öneririm. Hikayeye hem görsel hem de olay örgüsü olarak bir çok şey katan bir uyarlama. Junji Ito’nun en iyi işlerinden biri.
Dazai’nin sırf cümleleri ve hikayesi bile bu kadar sarsıcıyken, İto’nun deli dehşet çizimleriyle ne hale gelirim bilmiyorum
Bir gün mutlaka bakarım, çok iyi olduğundan şüphem yok. Öneriniz için teşekkürler.
Canon Busters
Beklentimi karşılamayan ama aslında beklenti de oluşturmayan ortalama bir anime idi. Çok fazla boş bölümü vardı ve sonu da saçma bitti. Konudan bu kadar kopmadan tutarlı ilerlese daha memnun olabilirdim. İlk bölümden ve o güzelim açılışın ilk otuz saniyesinden filan biraz mecha beklentisi oluşturup onu vermeyip, son bölümde ise “dur yaw birazda mecha olayım” demiş gibi olması da sinir bozucu idi. Açılış müziğinin ilk otuz saniyesi ve Casey karakteri için izledim açıkcası.
İkinci sezonu için bir merak oluşmadı ama hem Casey için hemde o kadar da kötü olmadığı için izlerim büyük ihtimalle.
Isekai Shokudou
Batı Restoranı Nekoya cumartesi günleri değişik dünyalara açılan bir restoran.Değişik türdeki canlılar yemek yemek için buraya geliyorlar.Animede bu canĺıların restoranı nasıl keşfettikleri ve yemekler hakkında düşünceleri anlatılıyor.Iyi vakit geçirmek için izlenebilir.Sakin bir akışı var.Çok güzel olduğunu düşünmesem de genel olarak iyiydi.
Ben bunu izleyecektim unutmuşum. İyi hatırlattınız.