En Son İzlediğiniz Anime?

Eskisi gibi hızlı izlemiyorum yoksa tek oturuşta 24 bölüm izleme potansiyelim var. :joy: Günlük 8 bölümü geçmiyorum artık. Sorun devamının olmaması. Sanki manga tanıtımı olsun diye yapmışlar animeyi… Çok da güzel konusu vardı halbuki. :frowning:

3 Beğeni

Bundan bende nefret ediyorum. Bitirince sinirlendiriyor beni. :sweat_smile::sweat_smile:

3 Beğeni

Bayağı ilginç bir yapıma benziyor. Steven Universe ile bir alakası var mı merak ettim şimdi.

1 Beğeni

Onu bilmiyorum ama yapım yılı 2013 görünüyor. Houseki no Kuni mangası ise 2012’de başlamış hâlâ devam ediyor. Yoksa ayda bir çıkan mangalardan mı bu? :scream:

1 Beğeni

Açılış müziğini deli gibi dinliyordum bu animenin. Aylardır dinlemedim unutmuştum iyi getirdin aklıma. :grin:

2 Beğeni

Siz Kaguya sama mangası okuyordunuz değil mi? Yeni sezon gelir mi? Az önce 2. sezonu bitirdim. İlk sezondan daha güzeldi bence. Ama 3. sezon gelir mi emin değilim. Forumda animeyi takip edenler vardı sözde. Ama kimse yazmıyor. :roll_eyes:

1 Beğeni

Hibike! Euphonium izledim. İki sezon, 26 bölümlük bir müzik animesi. Kitauji lisesinin bando kulübü etrafında dönüyor hikaye. Fakat müzikten çok kulübün sıkıntıları, karakterlerin sorunları işleniyor. Yine de iyi dengelenmiş bir hikayesi var. Bazı olayların fazla uzadığını düşünsem de hepsi hayatın içinden, bir şekilde bizim de yaşadığımız sorunlar olduğu için karakterlerle yakınlık kurmak çok kolaydı. Özellikle ikinci sezondaki Asuka’nın hikayesinden çok etkilendim, çünkü hayatımın bir döneminde (belki hala) Asuka gibi olduğumu hissediyorum. Ayrıca Reina da çok etkileyici bir karakter. Özel olmak, kendini bulmak isteğinin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Baş karakterimiz Kumiko ise herkesin bir yansıması gibi. Sıradan biriyken farklılığın, özel olmanın değerini keşfediyor. İlham veren bir karakterdi bence.
Genel olarak büyüme çağının sorunlarını iyi işliyor anime, yanına da bir parça klasik müzik. Animasyon kalitesi şahane, karakterler de sevimli olunca sıkılmadan izleyebilirsiniz.

2 Beğeni

Şimdi anime prodüksiyon işlerinde duayen bir şahsiyet olarak şunu söyleyebilirim ki gelir. Bir yerden sonra Death Note seviyesi akıl oyunları yerini karakterlerin gelişimine bırakıyor evet ama o zamana dek biz çoktan hikayenin içine girmiş oluyoruz. Hele hele o İşigami yok mu. İleriki maceralara bir prolog olsun şu:

Ömründe One Punch Man ile Boku no Hero’dan başka manga okumamış adama üç günde 150 chapter okutan manga devam sezonunu da alır Live Action da( ki aldı(her anime uyarlaması gibi bu da YouTube videosu kalitesinde)).

3 Beğeni

Şahsen ben de çok manga okumadım. 2 tam 1 yarım 2 tane başlarda olduğum mangalar var. Genelde aksiyon takıldığım için bu manga pek bana göre değil. Animesi de bazı bölümleri çok iyiyken bazı bölümleri cıvık geldi bana. Ama 2. sezonun 4-5-6. bölümleri çok iyiydi bence. Ve Ishigami’nin hikayesi de güzel anlatılmış. Koe no Katachi dokunuşu hissettim sanki. Fakat rahatsız etmedi. Sunumu güzeldi. Ne kadar fikir orijinal olmasa da. Zaten yorumlara bakınca kötü diyenlerin hepsi klişe diyor. Her zaman orijinallik bulamayız sunum da önemli bence. Mangası belirttiğim bölümlerdeki kaliteyi veriyorsa bir şans vereceğim. :slight_smile:

3 Beğeni

Forumda gördükten sonra oturayım izleyeyim dedim. Birinci bölümü zor bitirdim. Peşin hüküm vermek istemem fakat bana aşırı vıcık ve laubali geldi, pek komik de bulamadım. Konusu ağır ve depresif mangalarla hayat özümü de kurutmuş olabilirim, bu da bir ihtimal.

3 Beğeni

Tenki no Ko

Kimi no Na Wa filminin yönetmeninden güzel bir film daha. Aynı yönetmenin elinden çıktığı filmi izlerken baya belli oluyor. Çünkü müzikler olsun, görsel şölen olsun çok güzel yapılmış. Bu filmin Kimi no Na Wa ile aynı evrende geçtiğini duymuştum. Sebebi ise Kimi no Na Wa karakterlerinin kısa da olsa gözükmesi. Güzel olmuş ama. Konusuna gelirsek gerçekten fantastik ilginç bir konusu var. Fantastik bir konu ile dram ve aşk güzel harmanlanmış. Fakat şu uzun ismi olan Sayonara filminde olduğu gibi pek empati yapamadım ben. Yine de müzikler ve çizimlerin kalitesi için izlenir bu film. Bu arada Bazı replikler baya hoşuma gitti. Tam hayatın içinden olmuş. Dünya zaten manyak sözü kızın 15 yaşında olmasına rağmen kardeşi için yalan söylemesi, oğlanın iPhone’u olması yani varlıklı bir ailesi olmasına rağmen hayatın boğucu geldiğini söylemesi tam hayatın içinden…

7/10

3 Beğeni

Hunter X Hunter’a başladım.İlk 3 bölüme geldim.Favori karakterimiz Kuropika ^^

3 Beğeni

JoJo Kimya no Bouken.

2 Beğeni

Biraz önce Kimi no Na wa anime filmini izledim. (Animasyon deniyor mu pek emin değilim.:grin:)
Çook güzeldi. :star_struck: Başından sonuna kadar heyecan ve merak duygusu gitmiyor. Şarkıları da harikaydı.
İzlerken dikkat etmek gerekiyor arada kafa karışıklığı yaşatabilir. :sweat_smile:
İzlemeyen herkese öneririm.

6 Beğeni

Animasyon Film diye geçiyor bunlar. Ben de çok sevmiştim bunu. Benim şimdiye kadar izlediğim en iyi animasyon film olabilir.

Bende dün iki animasyon film izledim. Bunlardan ilki, Nausicaa Of The Valley Of The Wind 1984 filmi. Sanırım orijinal adı da, Kaze no tani no Naushika

Anlatmak istediği şeyler çok güzel ama 1984 yapımı olduğu için pek keyif alamadım açıkçası.

Sonra olarak, 5 Centimeters Per Second 2007 ( saniyede 5 santimetre) filmini izledim. Ben bayıldım filme sadece finalini pek beğenmedim. Oldum olası bu tarz finallerden hiç haz etmiyorum. Ancak genel olarak güzeldi. İzlerken yapım yıllarına dikkat etmenizi öneririm.

3 Beğeni

Bungou Stray Dogs’u bugün bitirdim. Sanırım tekrar tekrar izleyeceğim animeyi buldum.:sweat_smile:
Çok harikaydı. Karakterlerin gerçek yazar ve şairlerin isimlerini alması çok hoşuma gitti. Ayrıca animede bu özelliklere dikkat ederek karakterlere yansıtmışlar. :heart_eyes: Çok güzeldi bayıldımm :smiling_face_with_three_hearts::sweat_smile:.

Bu arada animenin bir de filmi var onu izlemeyi unutmuşum yazınca aklıma geldi. En iyisi şimdi izleyeyim.:sweat_smile:

5 Beğeni

Beni Japon yazarları okumaya başlatan anime bu :smile: ekran süresinin çoğunu alan Atsushi ve Kyouka’yı sevmesem de Soukoku başımın tacıdır.

Yazarlara ilgi duyduysanız Aoi Bungaku Series’e de bakın bir bence. Çeşitli yazarların kitaplarını uyarlamışlardı. İlk bölümü de Dazai’den Ningen Shikkaku hatta. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Teşekkür ederiim. Animenin Japoncasını da siz söylemiştiniz :sweat_smile:. Şimdi bunu da sizden öğrendim. :sweat_smile:

2 Beğeni

Az kaldı bende başlayacağım. Gerçekten başlamamak için hiçbir neden yok anime harikaydı.:star_struck:
Öneriniz için çok teşekküler filmi izledikten sonra bakarım :blush:.

2 Beğeni

Bende bugün sizden yeni bir anime serisi öğrendim. Bende size teşekkür ederim.

Derecelendirme sitelerinden birisinden liste paylaşayım. İMDB top 250 gibi de düşünebilirsin. Listede çok güzel filmler var, göz atmanı şiddetle tavsiye ediyorum. :grinning:

https://www.rottentomatoes.com/top/bestofrt/top_100_animation_movies

Birazdan The Garden of Words (Koto no ha no niwa) izleyeceğim. Yarın yorumlarım. :grinning:

2 Beğeni