Mangası bitmedi ama Isayama bu sene bitirmek istediğini söyledi. Final arcında şu an, daha bugün 131. chapter çıktı ve 135-140 arası manganın biteceği düşünülüyor.
Animesi izlemeye değer, bana kalırsa animenin üçüncü sezon part 2’sinden sonra mangada gelen arc en iyi arctı fakat işler inanılmaz karışıyor, öyle açıklamalar var ki seveni de oldu nefret edeni de. Ben hala heyecanla okuyorum ama bitmesi gerektiğini de hissediyorum. Mangaya devam etmenizi tavsiye etmem, Isayama’nın çizimleri gelişme gösteriyor, hikaye anlatımı da iyi fakat tüm o karmaşayı anime daha iyi çözümleyecekmiş gibi geliyor bana. Şu an bir karakteri görmek için kaç chapter bekliyoruz, bir olayın sebebini öğrenmek için kaç volüm bekliyoruz, beni yordu açıkçası.
Mangayı ben de 1 ay bekleyip önceki bölümde ne oluyordu diye düşünmekten bırakmıştım. Dış dünyanın gizemlerinin yeni çözülmeye başladığı noktalar zaten benim bıraktığım yer. Dedim bu böyle olmayacak ve bıraktım. Ekran görüntüsünü rastgele aldım ama herkeste bu yüz ifadesini görmekten de bıktımbiraz sanırım.
Animeyi de 4. sezonu çıkınca izlerim. Teşekkür ederim cevabınız için.
Dış dünyanın gizemleri çözülüyor hadi bakalım derken Isayama bambaşka şeyler ekledi mangaya bir de onlara kafa yormak gerekti falan ve hala her şey tamamen açıklanmış değil. Eğer ilk üç sezon gibi mangaya sadık kalırsa animesi çok daha keyif verir, zaten 2020 sonbaharda gelecek diye açıklamışlardı pek bir şey kalmadı şunun şurasında hem fragmanı da çıkmıştı.
Ve evet, aot dünyasında olup da şundan başka mimik yapamaz herhalde kimse. Ne bitmez cefaları var.
biraz öce göz attım da anime yapım sürecinde çok olaylar yaşamış sanırım. Talihsiz olmuş biraz. İzlersem yazacağım bıraya yorumları o zaman sorarım yine mangada neler oldu diye
Yapmayın Allah aşkına bir duvar varsa bu duvarın dışında daima çok ilginç olaylar oluyordur. Mangasında daha 3. sayıda ulan dışarıda ne var diye düşünürken bulmuştum kendimi. Eren’in babası bile bu topraklara yabancı biri. Bu bilgi de bize çok başta veriliyor.
Spoiler olduğunu sanmıyorum ama blurladım, rahatsız olan olur bir şekilde.
@MustafaYildiz stüdyo değiştirdi, Wit yapmıştı bu zamana kadar hatta 4.sezonun final sezonu olacağını da onlar duyurdu ama Mappa’ya geçmiş. Seslendirmenler, müzikleri yapan falan aynı fakat yönetmen değişmiş elbette. Mappa iyi bir stüdyo, fragman da fena değildi benim beklentim yüksek sadece covid yüzünden ertelenmese diyorum
O kadar sürmez yalnız. Isayama chapter 129 çıktığında hikayenin %5’i kaldı demişti. Matematiğe vurursak 2 sayı sonra falan bitmesi gerekiyor. Tabi “%5” oranını da yuvarlayarak söylemiş olabilir. O yüzden senin dediğin de olabilir yani.
Benim en önemli sorum şu. Son sezon mangayı tamamen uyarlayabilecek mi ? çünkü hesaba vurduğunda falan hiçbir şekilde yetmiyor 26 bölüm yapsalar bile. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik umarım MAPPA batırmaz son düzlükte.
Birde yönetmenin değişmesi çok kötü ya. Alışageldiğimiz anlatım tarzının birden çok fazla değişmesi beni baya üzecek
Zor görünüyor ama fragmanda fazlaca şey göstermişler, gösterilen yere kadar bile bir sezon yetmez (20+ bölüm olursa ancak). Bence sezonu yine iki part şeklinde bölebilirler. 15+15 olabilir. Final arcı için apayrı bir sezon gerek bana kalırsa. Mappa keşke biraz bilgi verse, daha yayın tarihini bile açıklamadılar.
Yalnız bide bu var. Ben son chapter’ları okumadım fakat Youtube yorumlarında en son chapter’lardan bile sahne var demiş herkes. Yani sanırım uyarlayabilecekler mangayı tamamen.
Mangası her türlü daha iyi, animesini izleme. İngilizce okuyorsan Helvetica Scans grubunun çevirisi bayağı iyidir, 40lara kadar çevirmişlerdi, internette var. Sonra lisanslandığı için bıraktılar. Resmi çeviri de iyi ama Helvetica Scan daha iyi.
Mangası animesinden iyi diye animesi kötü olmaz ki. Ben özellikle seslendirmenlerini ve tepkilere uyumunu çok beğenmiştim mesela. Absürt bir komedi animesinin vermesi gereken her şeyi de veriyordu. Mangasında olay ne bilemem tabii. Tamamen farklı olsalar bile ayrı bir yapım olarak düşünüp izlenilebilir yani. Mesela ben kara kule filmini öyle düşünerek beğenmiş idim
Ghost in the Shell: Sac_2045’i bitirdim en son. Netflix animesi olanı.
En başta ön yargılı yaklaşsam da, 4. 5. bölümden sonra çok iyi açıldığını ve senaryo açısından Arise’dan daha kuvvetli olduğunu söyleyebilirim. GiTS seven arkadaşlar animasyon tarzına takılmadan şans versinler. Ortada orijinal Sac kadar olmasa da gerçekten başarılı bir iş var, devamı da gelecek bir aksilik olmazsa.
Tek problemim sezonun biraz fazla havada bitmesiydi. İzlediğimden beri ikinci sezonda ne olacağına dair müthiş bir merak içerisindeyim. Devamı çekilmezse bayağı üzücü olur Sırf bu yüzden dizilerde sezon sonunda ufak da olsa bir “closure” sağlanması gerekiyor diye düşünüyorum. 2. sezon belki gelmeyecek?
Yakında da Legend of the Galactic Heroes’a başlamayı düşünüyorum. Hakkında yıllardır, Battlestar Galactica’dan daha Battlestar Galactica gibi garip cümleler duyuyorum ve ısrarla tavsiye ediyor bazı arkadaşlarım. Sonunda başlayacağım gibi Şu Farscape’i bitireyim de önce
Code Geass’ın ilk sezonunu izledim. Genel olarak beğendim. Akıl oyunları güzeldi. Senaryoyu bir sahne hariç başarılı buldum. Tam sezon finali gibi bitmedi zaten. Hemen devam edeceğim ama önce şu senaryo saçmalığını yazmak istedim.
Lelouch Shirley’nin hafızasını sildikten sonra Shirley odasında bir kağıt buluyor ve ne hikmetse kağıda Zero’nun Lelouch olduğuna inanamıyorum şeklinde bir şey yazmış. İzlerken çok ucuz bir çözüm yolu gibi gelmişti. Shirley’nin hafızasının silinmesinden sonra çok daha ilginç yerlere gidilebilirdi. Ben daha ilginç bir senaryo yazabileceğimi düşünüyorum. Hatta deneyeyim şimdi.
Shirley ve Lelouch tekrar yakınlaşmaya başlayacak sonrasında Lelouch tehlikeyi farkedip erkenden Shirley’i sevmediğini söyleyecek. Shirley bu sebeple ağır bir depresyona girecek. uyuşturucu kullanmaya başlayacak. Lelouch’a aşık olduğu dönemdeki güzel duyguları tekrar yaşamak için refrain kullanmaya başlayacak. Refrain zihnini Zero’nun hafızasını silmesinden öncesine kadar götürecek. O sırada Zero’nun kimliğini ağzından kaçıracak. Zero’nun isminin Lelouch olduğu haberini Refrain’i aldığı Refrain satıcısı duyacak. Daha sonra Refrain satıcısı bir polis baskınında yakalanacak. Bana ceza vermeyin size Zero’nun ismini söyleyeyim diyecek. Cornelia veya Schneizel Lelouch ismini duyunca bağlantıyı kurup kim olduğunu anlayacak ve araştırmaya girişecekler.
Sonrasını düşünmedim ama seride olandan daha mantıklı bir senaryo olacağını düşünüyorum.
Ama izlemek isteyenlere öneririm. Güzeldi. Özellikle Death Note sevdiyseniz beğeneceğinizi düşünüyorum.
Daha 2. Sezonda neler neler oluyor bi bilseniz… Bence iyi ki sizin dediğiniz gibi olmamış. Spoiler yok tamam. İhtimaller çok fazla. Bunun yerine şöyle olsaydı sözü 2. sezonda da aklınıza gelecek. Dediğim bölümlere gelince ne demek istediğimi anlarsınız. Ama animenin anlatmak istediğini düşününce gayet güzel yapıldığını düşünüyorum ben. Yine de dediğim gibi ihtimaller çok fazla…
Ben kesinlikle benimki daha iyi demedim zaten. Belki 2. sezon daha iyidir. Ama şans eseri bir kağıt görüp o kağıttan kritik bir bilgi almak çok ucuz bir senaryo kurtarma yolu gibi geliyor. Lelouch kadar detaycı ve her şeyi planlayan bir insanın o şeyleri nasıl unuttuğuna şimdilik bir açıklama yok. Belki 2. sezonda gelir bilmiyorum.
Ekleme: @Expelliarmus 2. sezonun ilk iki bölümünü izledim. Şimdi birkaç tahmin yapayım. Kim bilir belki bir tanesi tutar.
Muhtemelen Lelouch’un annesi de Geass kullanıyor. C.C’nin onunla konuştuğunu gördük. Belki anlaşma yapıp şartları yerine getirebilenler C.C.'nin zihninde yaşıyordur. Hatta anneleri ölmemiş ve İmparator bunu bilen herkesin zihnini değişmiş bile olabilir. Tuttuysa lütfen söyleyin.
SAC 2045 ana seri ile aynı evren değil mi ? hani bildiğin önceki serilerin devamı, alternatif evren falan değil yani ?
Güzel seçim muhteşem zevk alacaksın her ne kadar resmi olarak o kategoriye girmese de bence has bir Seinen örneği. Aşırı underrated bir seri, değeri bilinmiyor hiç. Uzun olduğundan millet başlamıyor…
Eğer öyleyse, 1995 yapımı film ile hiç alakası yok. Ama esas iyi olan Ghost in the Shell filmi değil, Stand Alone Complex serisi bence. Ve Sac 2045 de aslında onun devamı. Anlamak için illa izlemek şart değil ama bence dizinin keyfinden çok şey götürür Hem izlemediysen 2045 vs.den önce her türlü stand alone complex’in iki sezonunu tavsiye ederim, çünkü gerçekten şahane işler.