En Son İzlediğiniz Anime?

Bu ikisi aynı evren değilmiydi yav :thinking: dizi filmin devamı olarak biliyorum ben.

Farklı Batman filmleri birbirleri ile ne kadar alakalıysa, ancak o kadar alakalılar :slight_smile:

Ama o noktada tüm Ghost in the Shell işleri aynı evrende oluyorlar. Ama birbirlerinin devamı değiller :slight_smile:

1 Beğeni

Saiki K. Netfilx’ten izledim. Tam bir komedi animesi. İlk 5 bölüm yıkıyor sonra biraz değişken ama tempo ve eğlencesi harika bir anime tavsiye edilir :grin::+1:

1 Beğeni

Gintama

Güzel ilerliyor.Kagura’yı sevdim.

1 Beğeni

@ErdemUnlu 52 bölümlük eski seri güzeldi bence de. Eski filmlerini pek sevemedim ben.

@Akahige Code geass tahminleri
yapmak güzel de şimdi ne diyeyim ben. :grin: İzleyeli biraz zaman oldu. C.C ile Lelouch’un annesi bağını fazla hatırlamıyorum. Doğruysa lütfen söyle diyorsun da böyle bir bağ olduğuna göre kısmen doğru tahmin yapmışsın diyeyim. Ama işte kısmen oluyor. Ben code geass deyince daha çok o dünyayı düşünüyorum. Geass ile ilgili şeyler de baya iyiydi ama arka fon fena. Mesela şu alıntı ilk sezonda geçiyordu ve pek çok şey anlatıyor bence.
İnsanlar eşit değildir. Bazıları daha zeki doğar. Bazıları daha güzel doğar…
Bazılarının ailesi yoksuldur. Bazılarının vücudu zayıftır.
Doğum, gelişmek ve yetenek, bütün insanlar farklıdır!
Evet, insanlar farklı olmak için doğar!
Bu yüzden insanlar birbiriyle savaşır ve yarışır!
Oradan, evrim meydana gelir. Eşitsizlik kötü değildir. Eşitliğin kendisi kötüdür…

1 Beğeni

Aynı anda iki anime izliyorum. İlki Code Geass hakkında bugün sezonu bitirince yazdım. İkincisi olan Fate/Stay Night Unlimited Blade Works hakkında ise 9. bölümü yeni bitirmiş olarak yazıyorum. Nasıl Fate/Zero kadar başarılı seinen bir animenin devamı böyle bir anime oldu bilmiyorum. Bazı sahneler lise slice of life animesi bildiğin. Ama arada Kiritsugu, Kirei gibi karakterleri görmek ve onların aradaki sürede geçirdiği değişimi görmek izlemeye yetiyor. Muhtemelen Zero izlemesem çok daha fazla beğenirdim Zero çıtayı çok yükseltti.

Yine tahminlere başlıyorum ve bu seferkinin tutacağına eminim. Archer’ın kim olduğunu bilmiyoruz. Saber Shirou’ya hizmetkarlardan bahsederken farklı çağlardan alınırlar tarzı bir cümle kuruyor. Geçmişten alınırlar demiyor. Şimdi Shirou hakkında bildiğimiz şeylere bakalım. Okçulukta insanüstü yetenekli, Saber’dan kılıç eğitimi alıyor, kılıç kullanmada Archer’ı taklit ediyor hatta Saber odadan çıkınca Archer gibi çift kılıç antrenmanı yapıyor, Saber çalışırsan Archer’ın seviyesine gelebilirsin diyor, Caster Archer ile çok benzediklerinden bahsediyor. Ekstradan Archer Caster ile savaşırken büyük saldırısını yapmadan önce kemiğim kılıcım olsun benzeri bir şey söylüyor. Bu Zero’da Kiritsugu’nun eğitmeni olan kadının Kiritsugu’nun kemiklerinden büyücü öldürmek için mermi yapmasına çok benziyor. Sonuçta Archer Shirou’nun gelecekteki hali. Archer Kase ile ilgilenmiyor çünkü savaşı Shirou kazanacak ve Kase’nin değersiz olduğunu düşünmeye başlayacak bu sebeple gelecekteki kendisi de Kase ile ilgilenmeyecek. İdeallerinin geçirdiği değişimin sebebi ise sevdiği kişiyi yani Rin’i kaybetmesi olacak. En sondaki Rin kısmından kesin emin değilim ama kalanı kesin gibi duruyor.

1 Beğeni

Fate/Zero’nun yazarı farklı çünkü.

1 Beğeni

Biliyorum ama bu kadar net bir fark beklemiyordum. Saber antrenmanda kılıç kullanma şekline sinirlenip trip atıyor, Rin Shirou’ya saldırmamak için bahane arıyor falan garip geldi. Zero gibi olsa çoktan Rin veya Shirou ölmüştü. Ayrıca Zero’da ustalar yetişkindi burada ergen liseli tipler olmuş.

Zero dışında izlemeye değer bulmuyorum ben Fate’i. Herhangi bir animeden çok farkı yok diğerlerinin.

Bu sebeple Zero’dan başlamak iyi değil diyorum ama yine de Zero ile başlayan çok. UBW izleyip evreni biraz tanıyıp Zero ile devam etmek daha iyi bence. Zero mantığı ile bakacak olursak UBW aşırı tutarsız bir anime. Zero’da herkes profesyonel ve en küçük hatalar bile affedilmez. UBW’de ise o kadar rahatlar ki okula gidip geliyorlar. Çünkü eğitim önemli. :joy::joy:

2 Beğeni

Fate Zero hikaye olarak öncesini anlatsa da light novel olarak görsel romandan sonra çıktı.

Fate serileri görsel roman olarak güzeller. Animeye geçince biraz kesiliyorlar, tadı tuzu gidiyor. Tabi routelar şeklinde gittiği için ve routelarda birbirine bağlantılar olduğu için sırayla okumak lazım. Mesela Fate routeu okudum, bana güzel geldi ama bayağı klişe shounen tarzı bir hikaye anlatıyor Fate routeu. Evreni tanıtma görevi görüyor gibi. Sonra Unlimited Blade Works var tabi. En son da Heaven’s Feel. Gittikçe seinene kayıyor gibi. Bundan sonra bir de Heaven’s Feel filmlerine bir bak, belki UBW’den daha çok beğenirsin.
Heavens Feel bluray menüsü(biraz gaza gel :slightly_smiling_face:)

Yalnız Ufotable’ın hakkını vermek lazım, görsel kalite muhteşem. UBW’nin fanlar arasında diğer bir açılımı "Unlimited Budget Works"tür. Zaten Kimetsu No Yaiba animesi ile iyice uçuşa geçtiler, KnY mangasını da uçuşa geçirdiler. Cilt satışları aylardır ilk sıradan inmedi. Her yıl en çok satan One Piece’in karizması iyi çizildi bu yıl. One Piece’in deli satış yaptığı Marineford zamanlarındaki iki yıldaki satışın toplamını bir yılda geçtiler, böyle giderse yıl sonunda One Piece’in en çok sattığı 3 yılın toplamını da geçecekler.
Gen Urobuchi(namı diğer Urobutcher) animeleri de izlenmeli. Hepsi olmasa da Mahou Shojo Madoka Magica(karakter tasarımları, tarzı görünüşleri aldatıcıdır, sakın kanma izle), Psycho Pass(ilk sezon en azından) izlenmeli.

5 Beğeni

Mahou Shojo Madoka Magica izledim zaten. Beğendiğim bir anime. Çizimlerini de beğenmiştim. Özellikle Labirent çizimlerini. Psycho Pass listemdeydi. İlk sezon derken ikincisi ilki kadar iyi değil mi?

1 Beğeni

Benim listemde varlar ama 2. sezon hakkındaki görüşler biraz çeşitli. Bazıları her ikisi de güzel diyor, bazıları 1. sezonun bittiği yerde bırakın diyor. Farklı bir hikaye anlatıyor galiba.
Mahou Shojonun filmine baktın mı? 3 filmi varmış, ilk 2 film direk anime, 3. film hikayeyi devam ettiriyor.

1 Beğeni

Dediklerinize harfi harfine katılıyorum. :+1::+1:

Psycho Pass ikinci sezona gelince, spoiler verip tadını kaçırmak istemem. Sadece şunu diyebilirim. 1. Sezondaki tadı vermese de 2. Sezon da güzel ve kesinlikle 1. Sezonun devamı. Ayrıca 2. Sezon ile 3. Sezon arasında 4 tane film çıktı. O 4 film arasından bazıları çok iyi. İzleyenler demek istediğimi anlayacaktır. 3. Sezondan sonra da 3 tane filmi çıktı. 2020 yapım kısa filmler. Hatırlattığınız iyi oldu, onları izlemeyi unutmuştum bakayım bugün.

Bu arada bu tarz karanlık ve ciddi animeler sevenler Monster’e de mutlaka bakmalı.

Bunun neden bu kadar tuttuğunu pek anlamadım ben. Bana klasik shounen anime gibi geldi. Aşırı klişe.

1 Beğeni

Burada Psycho Pass Monster’a benziyor mu demek istediniz? Öyleyse şu an izlediklerim bitince direkt ona başlayacağım.

1 Beğeni

Hepsi birbirine benzer olmasa da şurada 18 tane animeden bahsetmiştim. Listede Mahou Shoujo Madoka Magica, Psycho Pass ve Monster de var. Monster 1. sırada. Onun gibisini bulacağını sanmıyorum. Bu nedenle hemen izleyip izlememek sana kalmış. Psycho Pass bilimkurgu içeren bir distopyada geçiyor. Monster’de ise bilimkurgu yok gerçekçi bir dünya anlatılmış. İki anime arasında benzer yanlar var.

Bu arada Psycho Pass’ın ilk sezonunda en az 46 kitabın geçtiğini biliyor muydunuz? Sırf bu yüzden animeden sonra “Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?” kitabını okumuştum ben. :grin:

2 Beğeni

Klişeler tutar zaten. Tsundere de mesela lanet bir klişedir ama Japonlar aşırı tsunderelikten vazgeçemezler. Hem de animenin kalitesi bunda bayağı etkili oldu.

1 Beğeni

Değişiklik olsun diye Toradora’ya başlamıştım. Daha başlardayım ama sanırım bu anime tsundere’nin kitabını yazmış. :joy:

1 Beğeni

Monogatari serisine yeniden başladım. Öyle ayılıp bayılmaz ama onsuz da yapamazsınız ya, galiba öyle bir şey. Hafif romanının Türkçeye neredeyse hiç çevrilmemiş olması çok üzücü.

2 Beğeni

Code Geass’ın bitirdim. İkinci sezon beklediğimden çok daha hızlı ilerledi. Hatta birçok bölüm tam finalden bir önceki bölüm gibi hissettiriyordu. Ama bakıyorum finale daha 10 bölüm var. Bu arada devamı yapılmış mı bakmadım ama ben devamının gelebileceğini düşünüyorum.

Lelouch kendi Geass’ını annesi gibi yandan geçen birine aktarmış olabilir. En son sahnede C.C. gerçekten Lelouch ile konuşuyor olur.
@Expelliarmus haklısınız ikinci sezonun senaryosu benim yazdığım senaryodan iyiymiş ama yine de orada bir kağıt unutulmuş olması çok ucuz bir yoldu. Gerçi bir karaktere Geass silme gücü vermek ve rastgele insanlara bu gücü kullanırken şans eseri Shirley’ye denk gelmesi de aynı derecede ucuz bir yol. Daha güzel bir yol bulunabilirdi. Refrain ile çözmek bana daha mantıklı geliyor. Refrain’in bilgi alma için kullanılabileceğinden bahsedildi ama kullanılmadı. Biraz toplama anime gibi olmuş. Lelouch’un annesi ve babasının planları birebir Neon Genesis Evangelion, ölümsüzlük ve annesinin bedenden bedene geçişi konseptleri Fullmetal Alchemist, entrika çokluğundan dolayı biraz da Death Note benzerliği var. Maskenin altındaki kişi önemli değil hepimiz Zeroyuz konsepti birçok yerde kullanılıyor ama maske deyince direkt aklıma V for Vendetta geldi. Suzaku’nun babasını öldürdüğünden bahsedilen sahnelerin çizimleri bana Evangelion’un benzer iç hesaplaşma sahnelerindeki çizimlerini hatırlattı. Kötü yan olarak karakter sayısı çoktu ama derinlikli karakter azdı. Tohdoh, Rivalz, Milly, Tamaki, Rakshata gibi çok zayıf karakterlere gereğinden fazla süre ayrıldığını düşünüyorum. Yine kötü yan olarak bir bölüm Death Note tarzı akıl oyunları izliyoruz bir sonraki bölüm Lelouch’un lise hayatı. Bu sevdiğim bir şey değil. Komediyse tam komedi Dramsa tam dram olmasını isterim. Bir bölüm komedi bir bölüm dram olmuyor. Ayrıca o komedi bölümlerinin bazıları karakterlere veya hikayeye neredeyse hiç katkı yapmıyor.

Genel olarak beğendim. 10 üzerinden 7 olarak gidiyordu muhteşem finali ile birlikte 8 oldu. Death Note sevenlere öneririm.

2 Beğeni