Vay be. Evangelion beni birkez daha şaşırttı.
Peki sizce manga mı anime mi daha başarılı? Animeyi beğenmiştim ve mangası daha iyi diyorsanız bir şans vermeyi düşünüyorum.
NGE’nin Anime ve Manga versiyonları farklı evrenler olarak nitelendirilebilir. Manga versiyonu konsepti özümseyerek ağır ağır ilerlediği hem de TV serisinin artı eksilerini bu süre içinde etüd etme imkanına sahip olduğu için hem izleyiciyi spekülasyona düşürmeden daha net bir anlatım stili kullanıyor hem de gerçek anlamda bir finale sahip. Tabii elbette sizin okuyup kendi yorumunuzla değerlendirmeniz daha doğru olur.
Evangelion başlığında paylaştığınız o uzunca mesajı okumuştum. Serinin (seri denir mi?) Gerçek anlamda bir finale sahip olmaması beni eserden uzaklaştırmıştı. Tam paket bir hikayeye maruz kalmak istiyorsam eğer sırf mangayı okusam yeterli midir? Görsel açıdan zenginliği göz önüne alınca televizyon yapımlarını da izleyeceğim gibi duruyor fakat önceliğim hikayeyi tecrübe etmek.
Sorunun cevabı cümlenin içinde aslında. Manga o çokluevrenin sadece bir parçası, haliyle Manga sadece bir perspektif iken TV 1-24 + Concurrency of Evangelion yada Rebuild of Evangelion’lar da bir başka perspektif benzer şekilde. Tümünü izleyip okumadan eksi artı değerlendirmesine girmek ne derece doğru olabilir? Eğer amaç sadece şu yada bu şekilde bir sona ulaşmak ise, evet, şu an bir finale sahip bir anlatım için en doğru seçenek Manga gibi görünüyor.
Anladım. Bilgilendirme için teşekkürler.
Nasıl ya, kafalar yandı benim. Şimdi o zaman Evangelion animesi de mangadan uyarlanmış bir anime mi ?
Yani şöyle mi;
Manga daha önce başlıyor animeden fakat anime mangadan daha önce bitiyor kendi alternatif sonunu yazarak. Fullmetal Alchemist (2003) uyarlaması gibi yani.
Doğru anlamış mıyım ?
Children of the Sea
2 saatlik güzel ve bir o kadar iyi görsel tasarıma sahip garip bir anime filmi idi.
Anime izlerken hep türkanime’den izlerim. Ben de her türkanime kullanıcısı gibi ara sıra 404 sayfasına denk geliyorum:
Türkanime’ye helal olsun 404 sayfası bile anime usulü. Arka planda hangi anime olduğunu, hangi müziğin çaldığını merak etmiştim ama çok da değil.
Eee bende bir şey çıkmadı diyenler varsa size de youtube linki atayım. Sırf bunu görüp animeye başlayanlar var.
Attığım linklere baktınız mı? Merak ettiniz mi hangi anime diye? Öyleyse devam ediyorum. Attığım linkten de anlaşılacağı üzere bu animenin ost müzikleri baya güzel. Zaten bir tanesini az önce dinlediniz. Müziklerden sorumlu Hiroyuki Sawano’nun AoT’de de oldukça başarılı işleri var. Aksiyonuyla gerilim ve akıcılık yönünden de oldukça iyi bir anime.
Aldnoah Zero
Bölüm sayısı: 12+12
Türü: aksiyon, bilim kurgu, mecha, uzay
Bu animeye sırf Gen Urobuchi imzası taşıdığı için başladım. Konusunu kısaca Mars ve Dünya arasındaki savaş diye özetlemek istiyorum. Savaş nasıl başladı, savaşın sebepleri ne gibi soruları animeyi izleyip görün derim. Zaten böyle şeyler olduğu için animenin biraz felsefi özelliği de var. Ama pek bir az. Daha çok aksiyona odaklanmış ve ilk 3 bölümü bana baya klişe geldi. Devamı ise o kadar klişe değildi ama animenin temposuna alışınca, seni sürekli ters köşe etmek isteyen bir yapısı olduğunu anlayınca neler olup bittiğini aşağı yukarı tahmin ediyorsun. Yine de ilk sezonu sevdim. Vurucu bir sezon finali yapmışlar. Ama gel gör sen ikinci sezona bak! Ölenler geri dirilince sezon finalinin bir anlamı kalmadı… Mars ile Dünya değil sadece Inoha savaştı sanki. Geri kalan Dünyalıların ve ülkelerin hiç özelliği yoktu. 2. sezon Slane bir anda taktik dehası oldu bi de. bu nedenlerle müziklerini (özellikle Kalafina) ve çizimlerini sevsem de animeyi akıcı bulsam da ne yazık ki tutarlılık konusunda sınıfta kaldı bu anime. Konu çok süperdi ama daha farklı işlenebilirdi bence.
6/10
Bu arada animedeki Asimov etkisini de unutmamak gerek.
Dorohedoro(2020)
Sihirbazların büyüleri çoğu serinin aksine bu seride yapılan büyüler diğer dünyanın yapısını ve dolayısıyla insanları da çarpıtıyor (Örnek 1: Yukarıdaki timsah kafalı ana karakterimiz )
Dolayısıyla iki dünyadakiler birbiri ile düşman. Bu esnada ana karakterimiz kendisinin kim olduğunu bulmaya çalışır (Hafıza kaybı).
İşleniş ve çizimler ise gayet iyi yeteri kadar kan falan var. Olay örgüsü pek tahmin edilebilir değil bu da bir artı. Karakterler kendine has ve bazı yerlerde bir o kadar absürt. Animenin bazı kısımlarında 3D kullanılmış olsa da yerinde kullanılmış ve göze batacak cinsten değil. Kafa dağıtmalık olarak izlenebilir.
İlk sezon bitmek üzere. İzlediğim yere kadar beğendim.
5738 yılı. Gizemli bir ışık parlaması bütün insanları taşlaştırdığından beri 3700 yıl olmuştu. Senkū Ishigami adında 16 yaşında bir dahi, kendini insan medeniyetinin bütün izlerinin zamanla yok olduğu bir dünyada uyanmış olarak bulur. Senku bir kamp kurup olayların nedenini araştırmak ve bir tedavi bulmak için taşlaşmış insanları incelemeye başlar.
Konunun devamını yazmıyorum belki spoiler olabilir. Bazı gereksiz abartı yerler olmasa ( tek yumrukla arslan öldürmek nedir) çok daha hoşuma giderdi ama bilim krallığının kurulmasını izlemek eğlendiriciydi.
Miira no Kaikata
Ponçik mi ponçik,tatlış mı tatlış bir anime Kısa ama eğlenceli bir şeyler izlemek istiyorsanız buyrun.
Bölümleri 3 dakika olan animelerden mi?
Hayır öyle değil.Normal anime bölümleri gibi
Başlıyorum o halde teşekkürler.
Food Wars!: Shokugeki no Somanın final bölümünü izledim. Beni tatmin etmedi, yalnız o finallerde olan boşluk hissi geçmiyor. Keşke devam etseydi.
Rica ederim iyi seyirler:)
Ben bile bu konuya yazdığım için şaşkınım. İlk animemi izledim. Sonunda forumda o kadar insanın neden anime izlediğini anlamış oldum. Nihayet kendim de tattım o duyguları, ik defa anime izlemiş olmamın verdiği heyecanla…
K-on!
2 sezonu ve anime filmi var. İlk başlarda zorlanmıştım, karakterleri karıştırıyordum. Alıştım sonra, hem karakterlere hem de seslerine. Sadece alışmadım, biraz da, tamam tamam, baya bağlandım karakterlere. Müziklerini de çok sevdim aynı şekilde. Konusu eski üyeleri mezun olduğu için dağılmanın eşiğinde olan "Hafif müzik klübü"nden ve üyelerinden bahsediyor. K-on, yani Hafif müzik klübünün yeniden kurulması için en az 4 üyeye ihtiyaç vardır…
Karakterler bir-birlerinden çok farklı olsalar da çok sıkı arkadaşlık kuruyorlar.
Müziklerine gelinceyse, açılış ve lapanış müzikleri çok iyiydi. Ama en sevdiğim müzik:
Yaşattığı duygular karışık. Öncelikle ilk animem olduğu için heyecanlıydım, komedi açıdan da başarılı olduğu için baya güldüm, aynı zamanda duygusallıktan da geri kalır bir yanı yok.
Okuduğum ilk kitabı net hatırlamıyorum, izlediğim ilk filmi de, çizgi filmi de. Ama izlediğim ilk animeyi hep hatırlayacağım… Ara veriyor muyum peki? Hayır tabii ki de.
Öneri için de teşekkürler @expelliarmus
Okulu bitirdikten sonra izlerim deyip derslerin en yoğun zamanında izlemeye karar vermek de bir garip oldu ama Zaten sebep hayatıma yenilik getirmekti:))
Ben de öyle
@Haruka hoşbuldum
Animeler öncesi Rena
İlk animesini izleyen Rena
@Arqonquin “Bir animeden bir şey olmaz” diyerek ilk kıvılcımı verdi. Onu da unutmamak gerek.
İlk izlediğim anime izlemeye başladığım zamanlar aklıma geldi. Üstelik Fairy Tail ile başlamıştım.
Aramıza katıldığın için çok sevindiim.