Sırf romansını okuduğum için izledim. Çok fazla uyarlama izlediğimi hatırlamıyorum, izlediysem de bu kadar kötüsünü izlemedim sanırım. Sinemacılıktan, sinema teriminden pek anlamam, fakat berbat ötesi bir uyarlama olmuş. Yıllar önce yazılan kurgudaki o müthiş tasviri adamlar milyonluk kamerayla yansıtamamış.
Filmin anlatması gereken şeylerin hepsi havada kalmış. Son sahneyi kotarmışlar, onu da bir zahmet yapsınlar deyivereyim. Romansda gizem unsurları vardı ama yazar bunların ipuçlarını bizlere ufaktan yansıtmaya çalışıyordu. Yapımcılar o sahneleri sırf esrarengiz bir hava katsın diye koymuş. Yazık etmişler gerçekten.
Yazar, eserindeki felsefeyi ağdalı bir dille bizlere aktarıyordu. Yahu diyelim kitabı okudunuz. Anlatılanı anlamamak gayet doğal. Herkesin anlayacağı, anlamayacağı şeyler olabilir. Araştırmasını da mı yapmadınız? Dünya çapında illaki bu romans hakkında detaylı incelemeler vardır. Bu film neden yapılmış gerçekten anlamadım. Doğaüstü bir kurgu var, hadi milleti filme çekelim mantığı kullanılmış yüksek ihtimalle.
Romansını okuduğum için ekstra sinirlendim. Kesinlikle izlemenizi tavsiye etmiyorum. Filmi merak ediyorsanız romansını okumanızı öneririm.