Ben karışık sırada ve kesintili izliyorum.Bir oturuşta izlemektense iki veya üç gün buluyor bir filmi bitirmem.Filmlerin yapısı buna izin veriyor aksiyona hazırlık,aksiyon ve sonuç filmde döngü içinde olduğu için dizi tadında izliyorum.Günümuz aksiyon filmleri artık dar zamanda (film içinde) ve uzun aksiyon sahneleri olduğu için bir solukta izlemek gerekiyor yoksa büyüsü kaçıyor.
Hint mitolojisi ve insanlığın açgözlülüğünü ele alan bir korku filmi. 8.2’lik puanına aldandım biraz ama bence 6-7’lik bir filmdi.
Rogue One’ı izledim.
Star Wars’ın yeni filmlerini izlememiştim. Andor dizisini izledikten sonra Cassian Andor karakteri bu filmde de yer aldığını öğrendim. O yüzden bu filmi izlemeye öncelik verdim. Okuduğum yorumlardaki gibi film çok güzeldi. Son zaman filmlerinde yer aldığı gibi SJW saçmalığı yoktu.
Hint yapımlarında böyle bir durum var. Sitelerde ratingleri uçuruyorlar çeşitli yöntemlerle. Kanıp izlemiştim bir süre önce ve hiç beğenmemiştim. İlk 20-30 dakikası çok iyiydi üstelik.
Hint filmlerini izleme kriterim korsan platformda izliyorsam izlenme ve yorumlarına bakıyorum yada sevdiğim içeriğini tükettim kaynaklar aracılığıyla araştırıp izliyorum.Asla ve asla kör izlemiyorum sözde yüksek puanlı ama vakit kaybı üstüne şevk kırıcı oluyor .O gün başka film izleyesim gelmiyor.
Sadece puanı olsa neyse diyeceğim ama hiçbir şeyi beğenmemesiyle ünlü sözlük platformunda da aşırı övülmüştü
Temeraire serisindeki fino köpeğine çevrilmiş ejderhaları okuduktan sonra fabrika ayarlarıma dönmem lazımdı.
Benzer film önerilerine açığım.
Masalsı, aksiyonu ve macerası bol ve ailecek izlenilebilecek bir filmdi. 2 saat boyunca eğelenirsiniz ama çok ciddi bir şey beklemeyin. Büyülü dünyası için 7.5 veriyorum.
Forumda Star Wars başlığı yok mu? Arama kısmında sadece Kayıp Rıhtım haber başlıkları çıkıyor. Dune, Zaman Çarkı, Malazan benzeri bir başlığı yok mu?
Yok ise olmalı diye düşünüyorum.
Şimdi bitirdim bende. Dediklerine katılmakla birlikte bir tık fazla komedi unsuru vardı. Karanlıkaltını da görmek güzeldi. İnşallah devamı gelir.
Konu bakımından özgün bir yapım olmuş. İzlemeye değer.
İnsanların kendi işinde bir nevi “marka” olabilmek adına “profesyonel davranma” uğruna nasıl genel kabul görmüş etik ve ahlak değerlerinden uzaklaştığını ve bunu normalleştirdiğine güzel bir örnek sunuyor. Bu konuyu siyasetten tutun günlük hayatınızda işyerinizden aile bireylerine kadar geniş çaplı şekilde değerlendirebilirsiniz. Tabi devleti yönetenler siyaset arenasında ne kadar ilkesiz davranır ve bunu normalleştirirse toplum da aynı oranda etkileniyor. Bu da yozlaşmanın temelini oluşturan etkenlerden biri. Ben bu şekilde değerlendirdim.
Bu aralar kitap okumam azaldı. Fakat film izleyerek geçiriyorum zamanımı.
Fantastik ve komedi türünde Cage’in kötü rolde oynadığı en yeni film. Eh işte diyorum. Çerezlik izlenilebilir. 6.5/10
Her film mutlu bitmez ifadesinin vücut bulmuş hali. Zamanına göre gayet iyi bir bilimkurgu filmi. 7/10
Şeytan çıkarmanın daha zorlu olduğu bir film. Biraz da tarih katınca filmin içine seyri güzel bir şey ortaya çıkmış. 7/10
Uzun zamandır her sene karşıma çıkan bir filmdi. Adından olacak hep es geçmişim. Ama büyük hata etmişim. Mükemmel bir biyografi filmiydi. 10/10
Ben biraz yetişkinlere yönelik de olmasını umuyordum ama çok klişe didaktik mesajlar içeren tam bir çocuk filmi olmuş. Animasyon, CGI ve seslendirme on numaraydı.
Hızlı ve Öfkeli 9 izledim dün arkadaşlarla parodi filmi olmuş .Çok vasat bir olmuş Rio 'dan sonra seri her filmde geriye gidiyor.Eleştirirken kendimi videya alsam filmden uzun sürer.Ben yarış ve Araba görmek istiyorum ilk üç filmin yeri ayrı…
Ben 7’den sonra bıraktım Paul Walker’in ölümünden sonra. Bir ara belki sıfırdan izlerim. Çünkü çok arcade bir seri. Kafayı boşaltmak için birebir. Yorgun olduğum zamanlarda izleyebileceğim bir seri.
Life of Brain’nın kötü bir Amerikan taklidi denilebilir ama benim için insanın yaşı ve bilgi birikimi arttıkça bir esere bakış açısının değiştiğinin somut kanıtlarından biri oldu.Lise zamanında internet ve tv üzerinden izlemiştim o kadar beğenmemiştim gerçi tv versiyonu sansürlenmiştir eminim…Film bu akşam aklıma geldi ve tekrar izledim .Biraz tarih ve dinler üzerine bilgiye sahipseniz komik bir film .Gerçi gerekli bilgi birikimi bu forum için sorun değil İzlerken keyif aldım içinde barındırdığı espiri ve göndermelerle günümüzde çekilemeyecek filmler klübüne bilet alıyor.Günün sonunda kafanızı yormadan izlenmelik bir komedi filmi olmuş.
- Guardians of the Galaxy (4/5)
Marvel’ın üçüncü fazını ne kadar beğenmediysem bu filmi de o kadar beğendim. Şu ana kadar gelen üçüncü faz filmlerinin aşırı kötü olması sebebi ile neredeyse bu filme de gitmiyordum ama Rotten Tomatoes skorunu görünce hadi bir şans daha dedim ve bileti aldım.
Film mükemmeldi. Aksiyonu, eğlencesi, macerası her şeyi dozundaydı. Hatta ağladığımı bile itiraf etmek istiyorum Marvel filmlerinden keyif almayı özlemişim. Son dönemlerde vizyona giren izlenmesi gereken filmlerden biri diyebilirim.
- Notting Hill (3/5)
Julia Roberts’ın oynadığı romantik komedilerden hep keyif almışımdır. Beklentiye girmeden, bir pazar günü kafa dağıtmak için izlenebilecek tatlı bir film olmuş. Eski romantik komedilerin nahoş atmosferini bile seviyorum açıkçası. İzlenebilir.
- Emeror’s New Groove (2.5/5)
Animasyonları film olarak değerlendirmeyip ciddiye almayan herkese inat animasyonlara bayılırım. Çok çok daha iyi animasyonlar izlemiştim bu sebeple puanı 2.5 fakat içerisinde güzel mesajlar barındıran bir film olmuş. Süresi çok kısa bu sayede yemek yerken bir çırpıda izledim, keyifliydi.
- Scarface (4/5)
Benim gibi bir sinefilin izlemek için çok ama çok geç kaldığı bir film. Suç örgütü temalı filmleri pek sevemediğim için izlemeyi oldukça geciktirdim ama bu film türünü sevmeme rağmen bayıldığım bir film oldu. Al Pacino’dan bahsetmek dahi istemiyorum Tony Montana karakteriyle bütünlemiş adeta.
Son olarak
- Evil Dead Rise (3/5)
Korku filmi sektörünün çok çabuk tüketildiğini düşünüyorum. Bu sebeple bu türde olan kült filmler dışında bana hepsi kendini tekrar ediyormuş gibi geliyor ve basit oluyor. Bu filmde bir nevi tekrar ve aynı olaylar fakat daha başarılı ve profesyonel perdeye uyarlanmış. Ruhani varlıkların olduğu filmlerde genelde bu kadar kan içeriği olmaz fakat bu film oldukça kanlı. Oyuncular sırıtmamış. Bu sebeple en azından son zamanlarda çıkan izlenmeye değer bir film olarak değerlendirebilirim.
Dün akşam televizyonda Alita vardı. Mangasında daha heyecanlı ve güzel görünüyordu ama filmi pek o kadar hoşuma gitmedi. Film değil de kaliteli bir dizisi yapılsaydı daha güzel olurdu sanki.