Dün akşam Prime Video’da James Bond: Altın Tabancalı Adam’ı izledim. Roger Moore-Christopher Lee ikilisini izlemek keyifliydi. Genelde Uzakdoğuda geçen hoş bir Bond macerası. 70’li yılların çekim tekniklerini seviyorum ![]()
Dün akşam Delicious filmini izledim.
Mutfak filmleri mutfağa ve yemeklere olan ilgimden dolayı hep hoşuma gitmiştir.
Mutfak konulu bir dönem filmi olarak hem dönem atmosferini hemde mutfağı çok güzel yansıtmış.
Ben şahsen çok beğendim.
Mutfağa ilgi duyanlara ve 18.yy Fransa dönemi sevenlere tavsiye ederim. 10/8
Kurak Günler izledim az önce. Ben mi sanat filmi cahiliyim yoksa filmin sonunda bir problem mi var? Noldu yani şimdi izleyip anlayan biri blurlayarak aydınlatırsa mutlu olurum.
Kurak Günler - Emin Alper
Çok etkileyici bir filmdi. Hikayesi sıradan olmasına rağmen, sıradan insanların nasıl birer canavara dönüştüğünü görmek çarpıcıydı. Domuzun avlanması ve işkence edilmesi sahnesi kötülüğün sıradanlaşmasına güzel bir örnekti.
Hakim Hanım ve Doktor eşinin de sistem ile nasıl işbirliği içerisinde olduğu üstü kapalı da olsa anlatıldı. Bu tür distopik ortamlar zaten devlet ile işbirliği olmadan mümkün değil.
Savcı ne kadar iyi niyetli ve güç sahibi olsa da adliyeden çıktıktan sonra binlerce kişinin kendisine düşman olduğu bir kasabada tek başına. Savcı’nın insanların arasında yalnız kalması da etkileyiciydi.
Önceki savcının başına gelenler ve Şahin’in yaptıkları kasabanın nasıl bir makine olduğunu ve oradaki sisteme uyum sağlamayanları acımazsa öğüttüğünü çok güzel anlatıyor.
Son kovalamaca sahnesindeki insanların yüzündeki kötülük ne yazık ki çok tanıdık. Başkalarına acı çektirmekten keyif alan insanların yüz ifadesi, kötülüğün sıradanlaşması, 1 kişinin seçilip şeytanlaştırılması…
8/10
@deeepreader Aslında aydınlatılacak bir şey yok. Yönetmen sembolik bir anlatım yapmış izleyenin yorumuna kalmış.
Kasabanın sorunlarından birisi olan obruklar bir metafor da olabilir ve yozlaşmayı temsil ediyor olabilir.
Obruğu geçemeyeceklerine göre düştüler ve öldüler. Karşı taraf da öteki dünya diye de düşünebilirsiniz. Veya yozlaşmış kişiler olan avcılar için olan obruk engeli Savcı ve Gazeteci için engel olmadı çünkü onlar yozlaşmış kişiler değillerdi diye de düşünebilirsiniz.
Sinemaya geldiginde ilk seyreden ve yorum yapanlar tarafından yüksek övgü alması ve 8.1 imdb puanıyla ciddi sekilde serinin fanı olan benim beklentilerimi oldukça yükseltmişti. Ancak benim için hayal kırıklığı oldu. Hatta bazı açılardan benim için serinin en kötü filmi diyebilirim. Özellikle o dövüş sahneleri. Wick’in ikiden den fazla kişi ile dovüşürken vurduğunun harici kalanların wick in dönüp vurmasını beklemesi ve özellikle ikinci filmden itibaren baş gösteren sanki yavaş çekimdeymiş gibi aksiyon sahneleri gerçekten izleme zevkini öldürüyor. Hatta bir sahnede Wick iki kişi ile dövüsüyor diğeri Wick ona dönene kadar ayakta bekledi ne zaman Wick in öteki ile işi bitip dönünce belindeki silah aklına geldi
Bunlara senaryonun biraz zorlama ve uzatılmış olması ve bazi mantık hataları da eklenince ciddi üzdü. 10/6 puanım.
Filmin sonu derken hikaye tamamlanmamış gibi geldi bana onu sormuştum. Neden mahkeme sonuçlanmadı? Hafızasını kaybettiği kısımlar aydınlanmadı. Çingene kızla neler yaşadılar ya da kıza ne olacak bunları anlatması gerekiyordu gibi geliyor. Sanki hikayeyi ortada bıraktı. Ben bu tarz şeyleri çıkarımla nasıl bulacağım?
Sanat filmlerinde çoğu şey açıklanmaz zaten havada kalır önemli olan yönetmenin aktarmak istediği şeyleri hissedebilmek, Yorgos Lantimos, Lars von Trier, Tarkovski gibi yönetmenlerin filmleri de biçimsel olarak aşağı yukarı aynı.
Sanat filmleri genelde böyle oluyor.
Fast X’i bugün kardeşimle izledik. Filmi beğenerek izledim. Kafa dağıtmalık, sınırsız aksiyon için izlerseniz 10 puan rahat verirsiniz. Uçuk kaçık şeyler yapıyorlar, arabayla böyle şeyler mi yapılır falan diyorsanız bu filme kesin 1 puan verirsiniz. O kadar acayip şeyler yapmışlar. Aksiyonun yanında hikaye de olsun derseniz de 10 üzerinden 8lik bir hikayesi var. Diğer tüm filmleri tek bir hikaye altında sonunda toplayabildiler.
Biz 2.5 saat boyunca sıkılmadan izledik. Fizik kuralı falan takmıyorsanız keyifle izleyebilirsiniz. Gerçi arabayla yapmalarının dışında fizik kuralını ihlal eden bir şey yok aslında.
Rock’ın geri dönüşü hariç başka sürprizler de var. Bu spoiler değil. Haberlerde çıktı malum.
Bu arada Momoa’dan harika Lobo olur.
2018’de çıkan bu filmi izlediğimi hatırlıyorum. Çok değişik şartlar altında izlemiştim bende anısı var. ![]()
Bu sefer devam filmini sinemada izlemek güzel oldu.
Spiderman 2099’u Punisher’a benzeten bi tek ben olamam değil mi? 2099’un daha güçlü olması gerekirdi. Biraz gücünü azaltmışlar sanki. Senaryo da sanki kahraman - anti kahraman savaşına dönüşmüş gibi. Güzeldi ama to be continued yazısı orada çıkar mı ya…
After credits yokmuş. Boşuna bekledik o kadar ![]()
Hong Kong Ekspresi, Çin yapımı.
Film nasıldı acaba? Kısaca bahsederseniz filmi izlemek ve izlememek arasında kalanlara hiç değilse bir fikir verir.
Bayılmıştım, çok iyi.
Mullholland Drive - David Lynch
Kar Wong Kai izlemeye başladım sırayla tüm filmlerini, tavsiye ederim
Avatar: The Way of Water’ı izledim.
İlk filmi geçemese de başarılı bir devam filmi olmuş. Jake Sully’yi bu filmde biraz pasif buldum ama adamın geçerli nedenleri vardı. Bu film daha çok yeni karakterleri tanıtmak amacıyla yapılmış gibi duruyor. Asıl aksiyonu sonraki filme saklamışlar, 3. filmden aksiyon olarak çok umutluyum.
İlk filmde Pandora’yı basit bir maden olarak görüyorlardı, bu filmde bu değişmiş, gezegene komple yerleşmeyi düşünüyorlar. Bakalım serinin sonunda iki ırk barış içinde yaşayabilecek mi yoksa bir ırk yok mu edilecek? İzleyip göreceğiz artık.
O zaman şu nadide parçayı buraya bırakıyorum.
Kitaplarını o kadar çok sevmem ama filmlerini ben de seviyorum. Hatta öyle ki kazara tv’de falan görürsem sonunu getiriyorum.
Benim de tam tersi. Filmlerini 1 kere izledim ama kitaplarını defalarca okudum.