En Son İzlediğiniz Film?

Kitaplar = Filmler x 100. Özellikle 4.kitap şaheser ama filmi bir o kadar da kötüdür.

2 Beğeni

Renkler zevkler işi işte.

2 Beğeni

Filmleri de harikadır ama bazı yerleri kitaplardan çok farklıdır. Dolayısıyla kitapları daha iyidir. Ben küçükken filmleri falan daha yokken Hogwarts’ı daha ihtişamlı hayal etmiştim ama filmde daha sönük görmüş ve hayal kırıklığı yaşamıştım :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Tatlı, keyifli, zaman geçirmelik bir filmdi. Apple+'nın yaptığı işler bu aralar hoşuma gidiyor baya.

6 Beğeni

IMDb: : Hızlı ve Öfkeli 10
Fast & Furious 10 (2023) - IMDb

Kesinlikle çok kötü. Seri gittikçe yerin dibine giriyor. Neresinden tutup nesini anlatayım bilemiyorum. 3/10 puanım

5 Beğeni
2 Beğeni

Borç para verme üzerine ünlü bir sahnesi var, Instagram’da bol bol görürdüm sonunda izleyeyim dedim ve beğendim. Bu tarihlerdeki çoğu İtalyan gangster-mafya filmi ön okumasında Mafya fetişizmi içerse de dağın görünmeyen yüzündeki eleştiriyi, yermeyi çoğu sinema sever anlar, bilir. Fakat A Bronx Tale direkt bu fetişimzi yapmadan, ahlak, onur, şeref üzerinden Gangster kültürüne saldırıyor. Filmin en çok sevdiğim yanı bu oldu, mafya anlatmasına rağmen çer çöp sayfalara edit malzemesi olmuyor çünkü hiçbir mafya sahnesi “cool” değil, aksine mide bulandırıcı ve De Niro’nun oynadığı emekçi karakter onların nasıl kolay yolu seçen zayıf insanlar olduğu diyaloglardaki açık bir dürüstlükle bir çok defa izleyiciye anlatıyor. Çeken ve yöneten insanların yaşanmışlıklarının beyaz perdeye aktarıldığını hissediyorsunuz adeta, sanki o “mahallede” büyümüşler ve mahalleli diğer gençlere ders niteliğinde bir film çekmişler.

5 Beğeni

Mafya filmde karşımıza sert yüzünü göstermiyor bana göre iki sebebi var.Sert bir mafya filmi olsaydı De Niro yönetmenlik olarak büyük lokma yerdi ilk deneyimi için çok eleştirilirdi.O ekolden mafya filmi çekmiş olurdu.İkincisi filmin başarılı olduğu konu anlatımı çocuğun seçimlerinin doğrulukları ve yanlışlıkları üzerinden gidiyor.Bunu yaparken aşırı uçlara değinmiyor doğru ve yanlışlar için baba sert değil mafya zalim yada kana susamış değil.Bence filmde vermek istenilen mesajın ve eleştirinin daha açık olmasını ve güzel bir şekilde ekrana yansımasını görüyoruz.Sony karşımıza cool bir karakter olarak çıkıyor günümüzde Peker e benzetilebilir halkta imajı iyi ama arka planda ne yaptığını görmüyoruz.Aynı zamanda bilgili ve kültürlü birisi.Diğer takıldığı çete üyeleri gi bi. değil filmnin sonunda çocuğun verdiği doğru karara etki ediyor.Filmin sonunda Di niro Sony e teşekkür ediyor büyümesini sağladığı için.Güzel filmdir ama ağırlığı olan bir filmi tartışılır.

2 Beğeni

The Flash’ı izledim sinemada. Oynayan adamı sevmiyordum. Artık iki kat sevmiyorum. Fav karakterlerimden flashın böyle canlandırılması hoşuma gitmiyor. Koşusu görsel efektler beni çok ilgilendirmiyordu. Çizgi romanlar gibi olsaydı yine severdim. Ayrıca Flash’ın daha ilk filminde Flashpointin aktarılmasına da anlam veremiyorum. Kısaca çok falsolu bir filmdi.

2 Beğeni

Bence de flash için seçilebilecek en kötü oyuncu. Dizideki eleman bile oynasa daha iyi olurdu diye düşünuyorum.

3 Beğeni

Mesela Supergirl için de tam tersi. Kimsenin sarışın-mavi gözlü olmamasına takacağını düşünmüyorum. Çünkü iyi oynayıp rolün altından kalkmış ve bir aurası var.

2 Beğeni

Aynen katılıyorum. Fragmanda ilk gördüğümde “offf çok iyi seçmişler” dedim. Açıkçası öteki bana çok fazla “aptal sarışın” gelmişti :grinning:

2 Beğeni

Arnold’un şeytanı mermi ile durdurmaya çalıştığı, cizıs kıraysta olan inancınızı kaybetmeyin temalı abartı bir aksiyon filmiydi. Yine de kötü değil, bayağı para harcamışlar zamanında.

3 Beğeni

Eh işte, beklediğim kadar iyi değildi sanki filmi iki ayrı yönetmen çekmiş gibi hissettirdi film, bazı sahnelerin hissiyatları bambaşkaydı.

4 Beğeni

Army of the Dead izledik. Meh. Şöyle böyle sonuna kadar izledik ve pek beğenemedik. Başlangıçta iyi gidiyordu. Eğlenceli bir L4D tarzı film izleyeceğiz dedik sonrası gelmedi. İlk hastalığın yayılmasına sebep olan zombi iyiydi hoştu ama sona doğru cıvıttı bu yüzden filmin sonu çok tırttı. Aslında değişik bir şeyler denemiş Snyder ama malesef olmamış. Bazı yerlerde çok uzun konuşmalar vardı mesela. Buraları duygusal yapmaya çalışmış ama kıyametin ortasında aile dramı hiç gitmemiş. Sevdiğim tek kısmı bir ablamız var aman aman. Çok iyi mücadele etti. Film o ablamızın izinden gitseydi daha güzel olabilirdi. Kısacası kıyamet sonrası zombi istilası bekleyenler için ideal bir film değil.

2 Beğeni

1666248-b

Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği (1972) - Notum: 9/10

Psikanalitikle uzaktan yakından ilgisi olan okuyucuların bayılacağı sürreal bir kara mizah filmi. Dayanamayıp izledim ama Bunuel’e Endülüs Köpeği’yle başlanması öneriliyormuş. Birazdan da 16 dakikalık Endülüs Köpeği kısa filmini izleyeceğim.

5 Beğeni

Bunu buraya yazarak bence eşsiz bir özgüven sergiliyorum:

Culpa Mia

Yemin ediyorum instagramda çok karşıma çıktı diye meraktan baktım. +18 sitelerde bu filmin daha kısa versiyonları var gidin onları izleyin rıhtım sakinleri yoldaşlarım. Hem benim gibi zamanınızı ziyan etmezsiniz. İnsanın filmi izlerken polisi arayası gelir mi ya?
Ama filmin benim için çok büyük bir artısı oldu. Telefondan instagramı sildim bir daha böyle bir hata yapmayayım diye. Yemin ediyorum muazzam bir zaman tasarrufu sağladı.

2 Beğeni

Şu devam filmlerini çekmeyi bıraksalar mı acaba? :confused::confused:
İlk film güzeldi ama bunun için aynı şeyi söyleyemicem…

3 Beğeni

Üç tane film izledim biraz uzun olabilir beğenimi sırama göre sıralıyorum :

Film imdb puanını hak ediyor mu ? Bence etmiyor 6.25-6.5 arası puan verirdim.Konu olarak bizim millette görülen yengeç kazanı olayının benzerini horoz kafesi üzerinden anlatıyor.Alt kastan birinin dönüşümünü ve üst kasta geçisini izliyoruz.Özellikle yurt dışında yaşayan arkadaşlarım veya çeşitli forumlarda gördüğüm Hintlilerle ilgili eleştirileri film kendisi öz eleştiri olarak yapıyor bu takdir edilesi.Yer yer yavaş ve sıkıcı ama bulunduğu durumdan çıkmak isteyenler içinn motive edici bir film.Spoiler olacak filmin sonunda nasıl yukarıya çıktığını çalışanlarına söylüyor ama kimse harekete geçmiyor.En çarpıcı noktası filmin vermek istediği mesajı yüzüne çarpıyor.İcraata geçmek ve söylemin farkı işte.

2-Lawrence von Arabien (1962) - IMDb
Şahane bir film .Oyunculuğu,yönetmenliği,sahneleri ve senaryosu neden birçok büyük yönetmenin favori film listesinde olduğu şaşırtıcı değil.Türklerin yaptığı yorumlara bakıyorum birkaç yerde sırf kötü gösterdikleri için yerden yere vurmuşlar şaka gibi.Aslında yönetmen İngilizlere,Türklere ve Araplara yeterince adil davranmış.Her üç ırka eleştiri var.Kral Faysalı gören Araplara övgü ve metiyeler dizer ama kadercilik anlayışlarına,sudan sebeplerle birbirini öldürmelerini :slight_smile: para için davalarından vaz geçmelerini .Liste uzar gider görmek isteyen görür.O yüzden konuyu uzatmıyorum karakter gelişimi ve çekimleri harika …Çekimler muazzam savaşından çöl sahnelerine ,çadırlardan şehirlere kadar.Uzun bir film biraza meraklısına.Yazılacak çok şey ama yaz yaz bitmez.

3-Infernal Affairs - Die achte Hölle (2002) - IMDb
Açıkçası en çok beğendiğim film oldu.Devasa bütçeler olmadan da iyi işler çıkartılabileceğinin en en iyi örneklerinden.Suç ve Polisiye sevenler kaçırmasın pişman olmazsınız.Her ortamda izlenebilecek bir film izleyin.Spoiler sonunun epic bir sahne olmaması,iyinin kazanmaması ,flashback ve karakterin değişimi .İzleyin izlettirin puanım 8.5

7 Beğeni

Yeni bir liste oluşurmaya karar verdim ve izlemediğim filmleri izliyorum.

Ortalama bir film. Zamanında izleseymişim daha fazla beğenirdim. Deri değiştirme adı altında ölümsüzlük temasını işleyen izlenilesi bir yapım olmayı başarıyor. Kadrosu da güzel ayrıca.

Puanım 7/10

Bu izlemedim diye biliyordum ama tanıdık sahneleri görünce izlediğimi hatıadım. Fikir güzel ama tutarsızlıklar fevkaladenin fevkinde. Selfless gibi oyuncu kadrosu harika ama eksiği can alıcı.

Puanım 6/10

3 Beğeni