En Son İzlediğiniz Film?

Tarsem Singh, The Cell filmini yönetmiş Hint asıllı yönetmendi. O filmi beğenmiştim, bunu da listeme alayım :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de The Cell’i listeme ekleyeyim o zaman. :joy:

2 Beğeni

Hangover

Serinin tamamını tek seferde yazacağım. 3 filmi de çok beğenerek izledim. Gülmek için birebir. İlk film her ne kadar zirve olsa da diğer iki filmi de kahkahalar atarak izledim. Kesinlikle aile filmi değil :rofl:
Benim için 9.9/10 sebebi ise ilk filmdeki tavuğun nereden geldiğini açıklamadıkları için :slight_smile:
4. film gelse kesinlikle sinemaya giderim

21 - 22 Jump Street

Hangover kadar olmasa da yine de eğlenceli ikileme. İlk film çok daha güzel ama ikinci filmde öyle bir sahne vardı ki tüm serinin tamamından daha komikti. Alta bırakıyorum ama spoiler yersiniz haberiniz olsun. Yine aile filmi olmayan bir seri :slight_smile:
8/10

Konularını bilerek anlatmadım. Gülmek isteyen varsa kaydetsin bi ara izlersiniz. Kesinlikle tavsiye ederim.

9 Beğeni

The Night of the Hunter (1955)

Bir süredir listemde olan bu noir şaheseri nihayet izleme fırsatı bulabildim. Her şeyden önce görüntü yönetmenliği konusunda aşmış bir film olduğunu söyleyerek başlayalım. Gerçekten öyle kareler yakalanmış ki film boyunca izlerken mest oldum diyebilirim.

Film bir western havasında başlamakla beraber büyük buhran dönemi Amerika’sının taşrasını sert bir dille eleştiren, dinsel motifler barındıran, modern bir hansel gratel senaryosu tadında. Bu yönüyle biraz masalsı bile diyebiliriz. Robert Mithcum’un can verdiği ikonik Harry Powell karakteri, parmaklarında “Love” ve “Hate” dövmeleriyle gezen (evet bu dövmeleri meşhur eden film ve karaktermiş kendisi, araştırdım) hitabeti güçlü, korkutucu bir vaiz. Hapishanede tanıştığı idam mahkumunun banka soygununda ele geçirdiği 10.000 $'ı nerede sakladığını öğrenmek için, geride bıraktığı dul eşi ve iki çocuğunun yanında alıyor soluğu. Bundan sonrası ise gerilim dolu bir kedi fare oyununa dönüyor.

Filmdeki oyunculukların nispeten tiyatral olduğunu o sebeple yer yer gerçek dışı hissettirebileceği konusunda önden uyaralım. Çocuk oyunculuklar ise tam anlamıyla şahane. Günümüz sinemasında çocuk oyuncu kullanımından uzak durulmasını yadırgatan bir başka film daha oldu benim için. İnancın farklı insanlar tarafından nasıl da farklı yorumlanabileceğine dair nüanslar da ayrıca hoşuma gitti. Noir türünün ilgilisine özellikle önerilir.

Adettenmiş, 8.7/10

8 Beğeni

Az önce Jurassic Park Dominion’u izledim. Jurassic Park serisini beğenen biri olarak diyebilirim ki serinin en kötü filmiydi.

2 Beğeni

Kirli İşler üçlemesini bitirdim uzun zamandır izlediğim en iyi film serisiydi…Bunca sene gözden kaçması üzücü oldu kendi adıma.İlk filim favorim polisiye-suç sevenler mutlaka izlemeli.Üçüncü ve ikinci film geliyor ardından sıralamam için.İkinci film ilk filmin öncesini sonuncu ise geçmiş ve sonrası şeklinde.Günümüz senarist ve yönetmenleri için ders niteliğinde .Üçlemeyi mini dizi şeklinde izleyebilirsiniz .
Yan karakteri çok fazla repliği ve insan üstü bir karakter olmamasada akılda kalıcı .``

İlk filmde öldükten sonra seri boyunca yasını tuttum

Puan Sıralamam:
1-8.5
2-7
3-7.5
Son olarak deri ceketli ve güneş gözlüklü abilerimizin çatı katlarında buluşup konuşması hala etkileyeci.

1 Beğeni

Yeni bir liste oluşurmak için kolları sıvadım. 10 film çıkmasa da 7 film çıkartmayı düşünüyorum. Bu bağlamda izlediğim ikinci filmi eledim doğal olarak.

Oyunculuk bazında pek bir şey beklrmemek gerekiyor. Fakat filmin kareleri, konusu ve ilerleyişi harikaydı. Başrolde kim mi var? Jennifer Lopez. :slight_smile:

8/10

Elediğim film The Hidden oldu. Zamanına göre iyi bir yapım olsa da karakterlerin tutumlarındaki saçmalıklar filmi aşağı çekmiş. Yine de şans verilebilir.

6.5/10

3 Beğeni

Flash filmini izledim en son, film potansiyelini harcamış bence. En sevdiğim süper kahramanı bu şekilde izlemek istemezdim açıkçası. CGİ’ler zaten felaketti. Konusu deseniz ne izledim onu bile anlamadım, ama film ile ilgili güzel yanlar da vardı;
Mesela Batman’e bayıldım, özellikle dövüş sahneleri ve dedektiflik yetenekleri sağlamdı. Super Girl çok iyiydi. Ezra Miller iyi oyunculuk çıkarmış iki farklı karakteri yansıtmış adam. Film ayrı ayrı güzel olsa da toplanınca ortaya hoş bir şey çıkmamış ne yazık ki, zaten gişede de çakıldı film. DC acilen karanlık temasına geri dönmeli. Superman ve Batman öncülüğünde film yapmaya devam etmeli. Flash’a yazık etmişler çok daha sağlam bir film olabilirdi.

1 Beğeni

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Indiana Jones filmlerini genel olarak severim. İzlerken güzel zaman geçirten, bitince insanda pişmanlık uyandırmayan ama daha sonra zihinde çok yer etmesine de gerek olmayan bir seri olarak görürüm.

Bu film sinemaya gideceğim değil de bir şekilde internette izleyeceğim bir film olabilirdi ancak Mads Mikkelsen ve tatlı, harika elmacık kemikleri için koşa koşa gidip heyecanla izledim :smiling_face: Ve beğendim.

Elbette filmin beğenilmediğiyle ilgili birkaç yazı görmüştüm ancak benim beklentilerimi karşılayan bir yapım oldu. Bu filmi kendi evreni içinde değerlendiriyorum. Indiana Jones serisi kendi klişelerini yaratan ve aynı tema üzerinden eğlenceli maceralar sunan bir seri. Bu evrende her zaman mantıklı şeyler ve büyük sürprizler olmaz. Indy çoğunlukla şans eseri bir yerlerden kurtulur; o korktuğu için alakasız yerlerde yılanlar belirir ve kötü adam, kahramanımız tarafından değil, hırsı yüzünden peşinde olduğu şey tarafından ölür. Elbette bu filmde de önceki dört filmde olan tüm klişeler mevcuttu.

Önceki filmleri de severek izleyen ve uykudan önce kafasında arkeolojik maceralara atılanlara tavsiye ederim. Seriye özel olarak bağlılık duymayan genel sinema izleyicisinin beklentilerini karşılamayacaktır.

8 Beğeni

HAIL CESAR
İsmini ve imdb puanını görünce Asterix -Oburix’in daha sönüğü gibi bir şey sanmıştım ama alakası yok. Soğuk savaş dönemi Holivudunda geçen, Bir Zamanlar Hollywoodda’yı anımsatan ama onun kadar uzun olmadığı için o kadar etraflı -ve de sıkıcı- olmayan güzel bir film. Tavsiye ederim 7/10.

HALLOWEEN
Serinin 11. Filmi galiba bu(2018). Diğer filmlerini de sevmem, Haluk Bilginer e rağmen bunu da sevmedim. 5/10

LOCK, STOCK& TWO SMOKING BARRELS
Snatch tarzında bir "çete çete içinde " hikayesi. Imdb puanını abartılı bulsam da keyifle izlenebilir; 7/10

4 Beğeni

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Eğer bu animasyona dair Critical Drinker’dan tutun bizzat öz kardeşime, o kadar farklı kişilerden onca övgü duymamış olsaydım kesinlikle oturup izlemeye kalkışmazdım sanırım. Çünkü Shrek 3’ten sonra bu franchise’ı takip etmeyi bırakmıştım. Çünkü sene 2004 değildi filan. :smiley:

Açıkçası en son izleyeli neredeyse 20 seneye yaklaşmış Shrek aleminden bir spinoff’un sequel’inin beni bu kadar etkileyeceğini tahmin edemezdim. Puss in Boots The Last Wish son senelerde izlediğim en eğlenceli animasyonlardan birisi. Shrek’in klasik masallarla ve Disney klişeleriyle ağır maytap geçip makaraya aldığı günlere götürdü beni ve o günleri özlediğimi fark ettim evet.

Özellikle konusu ve hikayesi itibariyle yaşı büyüklere de hitap edebilecek bir olgunluğa ve derinliğe sahip hikaye ama öte yandan küçükleri de ekran başından kaçırmıyor. Öyle iyi bir kıvam tutturmuşlar ki, old school animasyon filmleri gibi küçük büyük demeden birlikte keyifle izlenebilecek harika bir iş çıkarmışlar. Disney ve Netflix kalitesinde animasyonlar yapmaya alışmış olanlar için çok güzel dersler var, tabi çıkarabilene.

9 canlı Çizmeli Kedimiz 8 yaşamını umarsızca atıldığı swashbuckling maceralarında harcamıştır. Kalan son hayatını yaşadığı gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalması, Çizmeli Kedinin aynı zamanda kendisiyle yüzleşmesi anlamına da gelecektir. Ta ki, kaybettiği hayatlarını tek bir dilekle geri alabileceğini öğrenene kadar. Bir kedinin varoluşsal krizlerini -ahahahdfjk- harika bir macerayla birleştiren bu animasyonu şiddetle tavsiye ediyorum efendim.

8.2/10

9 Beğeni

Terminator: Dark Fate

Yine bir olmamışlık daha. Ya konusu kötü ya da iyi işleyememişler. Güzelim Terminator ne hallere geldi. :slight_smile:

4 Beğeni

Galaksinin Koruyucuları 3

Rocket’ın hayatını izlemek güzeldi. Arkadaşlık duygusunu bence çok çok iyi işlemişler. Hani Rocket ve arkadaşları insan olsa bu kadar etkilenmezdim. İşin içine hayvanlar girince çok daha duygusal oldu. Bu açıdan bile güzel bir mesaj verilmiş. Espirileri, aksiyonu ve diğer çoğu şey dozundaydı.

8/10

Sessiz Dünya

@ivy’nin önerisi üzerine hiç denk gelmediğim The Quiet Earth’ü izledim. Hikayesine kısaca bir baktığımda tam da beklediğim gibi bir film buldum karşımda. Sakin kafayla oturup izlenildiğinde etkisi daha iyi olacaktır. Açılış sekansı ve karakterin kilisedeki sahnesiyle beraber final sahnesi enfesti. Film hakkında birkaç yazı bulabilirsem okumayı düşünüyorum.

7.5/10

9 Beğeni

Ridley Scott’un Last Duel filmini önerir misiniz? Ridley Scott garip bir yönetmen. Bazı filmleri başyapıt bazıları çok kötü.

1 Beğeni

Bu filmine başyapıt diyebilirim. Hiç bir yerden yorumlara bakmadan gidip sinemada izlemiştim ve çok beğenmiştim. Film hakkında söyleyeceğim her cümle spoiler olabilir. Direkt açın izleyin derim.

2 Beğeni

Son yıllarda izlediğim en iyi tarihi dramaydı. Matt Damon harika oynuyor.

3 Beğeni

Bu sayfada filmlerin Türkçe adlarını da parantez içerisinde ayrıca belirtsek bence daha iyi olur. Sen ne dersin dostum?

3 Beğeni

@JrThoth ve Alper güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Tam bir tarih meraklısı olarak filmin iyi olmasına sevindim. Tatilden dönünce hem izleyeceğim.

1 Beğeni

Olur tabii ki. :slight_smile: Bundan sonra parantezi unutmam. :joy:

2 Beğeni

Feci underrated bir film. R. Scott’un kötü tarihi draması var mı? Varsa da ben bilmiyorum açıkçası.

2 Beğeni