En Son İzlediğiniz Film?

Tek sana demedim tabii dostum :slight_smile: genel olarak yazarsak daha iyi olur bence.

2 Beğeni

Muazzam. Bu seride her film üstüne koyarak ilerliyor. Ethan Hunt daha ne yapabilir dedikçe bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Tren sahnesi, uçurumdan atlama, araba takip sahneleri müthişti. Sinemanın ülkemizde artık lüks olduğu bu zamanda izlemek isteyenler için güzel bir fırsat. Mantık hataları var mı var ama eğlenmeye, aksiyon sekanslarını görmeye gidiyoruz sonuçta. Son zamanlarda sinemadan uzak duranlar bu filmi kaçırmasın.

9 Beğeni

Seriyi henüz bitiremedim. Sadece ilk 2 filmi izledim. Bu filmi izlesem anlamakta zorluk çeker miyim?

1 Beğeni

Ben de seriden bu filmi izlemiş oldum ilk. Anlamakta sorun yaşamadım, siz de yaşamazsınız bence. Kendi başına bir hikayeye sahip film.
Aksiyon sahnelerinin verdiği hisse ben de bayıldım. Şimdiden iyi seyirler :pray:

2 Beğeni

Teşekkürler. Çok güzel o zaman.

1 Beğeni

Seride ilk iki çok ileriye dönük birşey vaad etmiyor ama üçten itibaren takip ederseniz o bölümden son bölüme kadar karakter gelişimleri ile tadından yenmez bir duruma geliyor. Serinin yeni filmler eklendikce ileriye gitmesini ve her bölümde daha çok beğenilmesinin bu olduğunu düşünüyorum.

2 Beğeni

Teşekkürler. Sinemada izlemek için sormuştum. Vizyondan kalkana kadar diğer filmleri izlemeye fırsat bulamam. Sonra eski filmleri de izleyeceğim.

2 Beğeni

Bir sıkıntı olmaz. Geçmişe yönelik birkaç konuşma dışında yabancı kalmazsınız.

2 Beğeni

SHAZAM

Hoş ve eğlenceliydi. İki buçuktan üç. :slight_smile:

2 Beğeni

Beau Is Afraid - Ari Aster

Hereditary ve Midsommar en beğendiğim filmler arasında. Ari Aster’i de son derece başarılı buluyorum.
Beau Is Afraid ise yönetmenin önceki filmlerinden farklı bir çizgide ilerliyor, korku öğesi hiç yok gerilim ise biraz karikatür seviyesinde.

Daha çok psikoloji üzerinden ilerleyen bir film olarak ele alabilir. Korku filmi değil korkmayı odağına alan bir film.

Ben bu filmin çok beğenileceğini düşünmüyorum ancak kültleşip 40 yıl sonra dahi kendinden söz ettirme potansiyeli var.

Eğer Midsommar gibi bir film bekliyorsanız aradığınızı bulamayacaksınız.

Annesinin gölgesinden kurtulamamış, sorumluluk almaktan korkan, sosyal fobisi olan, büyüyememiş bir insanın korkularını izliyoruz bu filmde.

Film 3 saat ve biraz yorucu, Yorgos Lantimos’un Lobster filmindekine benzer 4-5 sekanstan oluşuyor bu da izlemeyi ve sahneler arasında bağ kurmayı zorlaştırabiliyor.

Çok fazla sembolik anlatım mevcut, muhtemelen izlerken bunların çoğunu kaçıracaksınız. Ben de filmi izledikten sonra üzerine araştırma yapınca izlerken çoğunu kaçırdığımı fark ettim.

Film için yabancı sitelerde “Ari Aster’s Babylon” yazmışlar. Güzel bir benzetme olmuş doğrusu,
Damien Chazelle’in Babylon filmi de yönetmenin sınırsız özgürlük ile çektiği bir filmdi ve ikisinin de izlemesi yorucu.

Postmodern deneysel eserler seviyorsanız ve aile travmaları ilginizi çekiyorsa izleyin yoksa zaman kaybı gelecektir muhtemelen.

6/10

6 Beğeni

Law Abiding Citizen

Kızını ve karısını kaybeden adamın sisteme karşı hikayesi.
Her ne kadar sonu kötü olsa da benim için çok güzel bir film.
8/10
Diğer bir puanı ise kaçırdığı polis arabasına parmak izi bırakacak şekilde dokunduğu için kırdım.
Böyle adli olay üzerine yapılmış filmde basit bir hata olmuş.

4 Beğeni

Hatırlattığınız için teşekkürler. Şimdi tekrar izleyeceğim mecburen…

2 Beğeni

Uzun zamandir böyle leş bir film izlememiştim, kötü bir deneyim oldu. Prometheus izlerken gene takıldığım bir sürü saçmalık ve klişe vardı fakat o “gizemli” diyebileceğim konusu sayesinde bir şekilde izletmişti kendini ama burada o da yok. Üstüne üstlük saçmalıklar ve klişeler dahada artmış.(Blurlu kısım bu ve bir önceki Prometheus filminden spoiler içeriyor.) Nereden tutsam elinde kalan bir senaryo, karakterlerin ilkokul çocuğu seviyesinde zekaları, sözde insan ırkını yaratan koskoca Muhendis ırkının ortaçağ temasından fırlamış gibi görünmeleri. Bu kadar ilgi çekici bir hikayeyi böyle heba edebilmek gerçekten büyük bir başarı. Özellikle filmde takıldığım bir nokta ilk defa bir gezegene iniyorsunuz, gezegende ne olduğunu hakkında zerre bilginiz yok ama murettebat pikniğe çıkar gibi giyinip gezegene iniyor. Galiba senaristler ilk filmdeki gibi karakterler korumalı bir kıyafet giyinirse murettebata virüsü bulaştıramayacağını anlamış ki çok üstüne düşünmek yerine pikniğe çıkar gibi giyinilmesini tercih etmiş.

Özetle insan aklıyla dalga geçilmiş bir film. Büyük bir potansiyel heba edilmiş. Mantık olgusu olmadan izlenilebilecek daha doğrusu izlemeye dayanabileceginiz bir film olmuş.

3/10

3 Beğeni

Aksiyon izlemek ve görsellik benim için ön planda diyenlerle beraber zaman öldürmek isteyenler için iyi bir film. Ama derinliğe, kurguya ve hikayeye önem verenler içinse vasat bir yapım.

Klasik diğer tüm filmlerinde olduğu gibi; bir oğlan bir kız, Optimus ve ekibi, düşmanlar ve dünyayı yok etme planları. İlk filmi almışlar copy paste yapıp üstünde oynamışlar. Optimus’un ilk sahnelerde ezilip sonra esip gürlemesini görmekten bıkacağım aklıma gelmezdi.

Daha uzun bir incelemede görüşmek üzere.

5/10

5 Beğeni

Bende geçen gün seyretmeye çalıştım fakat dayanamayıp 20.dk da kapattım. Bence uzun bir incelemeye bile değmeyecek vasat ötesi bir film.
3/10

2 Beğeni

Çok üzücü. Neden çok üzücü çünkü ilk üç filmi gerçekten güzel ve en azından izlemesi keyifliydi. Sonrasında çok saçmaladılar.

3 Beğeni

İlk filmi 2007 yılında Sivas’ta sinemada izlemiştim. O zaman orada bir işim vardı. Gitmişken bir de film izleyeyim demiştim. Salon boştu diye hatırlıyorum. :slight_smile: O filmden sonra yanılmıyorsam 2. ve 3. filmleri de izleyip bıraktım. Şu an bu kaçıncı film oluyor araştırmadım bile. Filmin tek bir amacı kalmış CGI stüdyolarına iş sağlayıp para kazanmaları. Umarım bu sonuncu filmidir ve devamı gelmez diyeyim.

3 Beğeni

Zaten görsellik ve sunduğu aksiyon dışında ne amaçla çekildiği belli olan bir filmdi. Ben öyle çok uzun bir incelemede bulunmayacağım. :slight_smile: Dilim döndükçe bir şeyler yazmak istiyorum.

@Artorias finalde böyle düşünmemişler. :joy: Bence en az iki film daha yaparlar.

2 Beğeni

3 Beğeni

Aynı tüplü ve öfkeli gibi bu filmin de nerelere gideceğini kestiremiyorum. :joy:

1 Beğeni