En Son İzlediğiniz Film?

Top 250’den izlemediğim filmler var hala. Mesela Godfather serisini izlemedim. :slight_smile: Film keşfine çıktığım da doğru. Eskisi gibi seçici değilim. Çerezlik filmleri de izlemeye başladım yani. :joy:

4 Beğeni

Prime dan Öldürme Arzusu 3 izleyin sararsa seriyi bitirirsiniz.Aşırılı kaliteli bir film değil fakat izleyeni aksiyon komasına sokar.Sokak Mad Max i diyorum.Diğer filmler birbirilerine bağlı değil hikaye hep aynı.

2 Beğeni

Bazen yoğun hayat temposunda çerezlik filmler kurtarıcı oluyor :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Sizide seriyi izlemeye davet ediyorum ufak bir sahne bırakıyorum fikir edinme açısından https://youtu.be/R3x4kq3IJDc?si=Ue2b69bRmV4UHcD5

3 Beğeni

IMDB TOP 250 genel izleyici kitlesine hitap eden popüler filmlerden oluşuyor. Kişi, genel izleyici kitlesine ait olmayabilir sonuçta. Bir de 250’ye girecek kadar genele hitap etmeyen ama derdini anlatmakta çok başarılı olan filmler, yönetmenler var. IMDB’yi kıstas olarak belirleyince denk gelemeyeceğiniz eserler, kimseler vs…

2 Beğeni

3 farklı zamanda ilerleyen 3 saatlik muazzam bir filmdi. Aldığı tüm ödülleri hak ediyor gerçekten. Son sahnedeki Albert ve Oppie’nin konuşması da atılan bomba kadar etkiliydi.

10/10

9 Beğeni

Robot Dreams (2023)

Tatlı ve sıcak bir film. Bir köpek ve bri robotun aşkını anlatan bir nevi romantik komedi. Ne var ki filmin bütün iskeletini oluşturan New York çift etkinlikleri güzellemesi biraz yorucu. Bir de İkiz Kuleler olayı var ki ne anlam vereyim bilemedim, film İkiz Kuleler’in henüz yıkılmadığı, biraz geçmiş bir zamanda geçiyor. Bütün karakterler ya hayvan ya da robot. Dünyayı her türden hayvan domine ediyor. Üstüne söylenecek pek bir şey yok. Çizgisi güzel.

3 Beğeni

Aman Allahım neler duyuyorum…

4 Beğeni

Ben de aynı tepkiyi Yüzüklerin Efendisi izlememişlere veriyorum. :joy:

Godfather izlemiş ama Yüzüklerin Efendisi izlemeniş birisi varsa anlaşabiliriz.

3 Beğeni

Godfather neyse de Yüzüklerin Efendisini izlememişler beni daha çok hayrete düşürüyor.

2 Beğeni

Mantık aranmaması gereken bir film. Öneri üzerine direkt üçüncü filmden başladım. Aksiyonu ve farklılığı ile izlettirdi kendini. Tabii bir de basit ve nostaljik havası da izlemeye devam etmemdeki etkenlerden biriydi. Yine de puanı abartmamak gerek. :slight_smile:

6/10

Korku filmi olarak bilinse de korkudan daha çok gerilim ağırlıklı bir filmdi. Yönetmenin tarzı da filmin çok daha korkunç olmasının önüne geçmiş. Yani ortaya farklı bir film çıkmış bana göre.

6.5/10

3 Beğeni

Bir İpte Üç Cambazı izledim, Güzel bir film olabilecekken orta üstü sınırda olmuş.Filmin konusu ilgi çekici,filmin başı ve ortası güzel giderken sona doğru tepe taklak oluyor.Kadın karakteri bağlayamamışlar çoğu sahne gereksiz duruma düşmüş, tapınak sahnesi boş,final o etkiyi bırakmıyor.Aslında film Taxi Driver filminin imitasyon parfümü gibi açılışları farklı orta ve bitiş notaları ise taklidinin altında kalıyor.Spoiler var bundan sonra-Kadın karakter Trivor un kurtardığı kız , öldürdüğü kişiler başkana adayına suikast ile aynı amacı taşıyor, yalnızlık ve kendisiyle yüzleşme kısımları.İki filmi izleyen kişiler bu bana neden tanıdık geliyor diyebilir düşününce çok fazla benzerlik olduğunu görürsünüz .Taxi Driver gibi başarmış olsaydı çok kaliteli bir iş çıkarmış.

Film özelinde değinmek istediğim bir konu ise her ne kadar çok iyi olmasada izlenebilecek, Türk sinema endüstrisinin yapabileceği bir film .Malesef bizim endüstri git gide geriye gidiyor sanat ve biyografi filmleri arasında çöp oluyor.

3 Beğeni

Yani… 30 yıl önce izlesem keyifli olurdu da parodi çok sevmediğimi fark ettim.

3 Beğeni

Kar Kardeşliği-La sociedad de la nieve (2023)

Etkileyici bir filmdi

5 Beğeni

Yaşanmış vahşetin çok silik bir anlatısı, bomboş bir film.

6 Beğeni

Ben ne izledim biraz önce :dizzy_face::dizzy_face:

s-b95a126d72140afd6be6f545f15d62c1c2695940

11 Beğeni

Zamanın nasıl geçtiğini hissettirmeyen iyi bir yapım. Kubo ve hikayesi, sevgiyi ve aile bağlarını güçlendirecek kadar başarılı.

7.5/10

5 Beğeni

Müthiş bir filmdi müthiş!

2 Beğeni

Bu film Robert Heinlein’ın All You Zombies öyküsünden uyarlamadır. 100 yıl kitabında çevirisi mevcuttur. Film ve öykü gerçekten de iyiydi yalnız.

6 Beğeni

Bu filmdeki başlıklardan başkaları 3 ayrı film daha çıkarır ama hayat gibi zengin ve dolu dolu bir şaheser. İkinci defa izledim, ilk izleyişimden gram seyir zevki kaybı hissetmedim.

3 Beğeni