Bu tarz paylaşımlarınızı merakla bekliyorum. Ben de imdb üzerinden yorum yapıp oyluyordum ancak tam anlamıyla letterdbox’a geçebilirim.
Letterdbox IMDB’ye kıyasla çok daha kullanıcı odaklı bir site. Fragman izleyemiyorsunuz, detaylı bilgiler yok, fotoğraflar yok, videolar yok. Çok daha temiz bir arayüz. Bana daha kullanışlı ve açık geliyor. Ek olarak IMDB kullanıcısına göre daha bilinçli bir kullanıcı kitlesi olduğunu düşünüyorum. Tüm filmlerinizi taşımaya üşeniyorsanız çok fazla film izlemiş birinin profiline girdiğinizde neredeyse %80’ı kendinize kaydetmiş oluyorsunuz, tabii birkaç gününüzü alır ama ben öyle yapmıştım.
Bu şekilde paylaşımlar yapacağım çok daha kolay oldu benim için
Letterdbox hesabı olan arkadaşlar takipleyebilir Viktormy’s profile • Letterboxd
Takip ettim. Khazad_Duuuuuum Bu arada 1700 küsur film hayatım boyu izlediğimi düşünmüyorum. Sırrı nedir¿
Geri takipledim
Küçük yaşlardan beri sürekli olarak film izliyorum Esaretin Bedeli, Forrest Gump, Schindler’in Listesi gibi filmleri bile ne derdim varsa 11-12 yaşlarında izledim. Şu anki akıcı İngilizce dilimi de küçüklüğümden beri gelen bu film/dizi izleme hobime borçluyum hatta.
Çocukken boş zamanı geçirme hevesiyle başlayıp bugüne büyük bir alışkanlık olarak gelmiş bir hobi diyelim. Telefonda Instagram, Tiktok gibi mecralarda saatler harcayacağıma o saatleri film ile dolduruyorum.
@Olatris Anora için oscar filan dedin gaza getirdin beni. Başka planlarım vardı ama birazdan izleyeceğim.
Bu vesile ile epeydir log yapmadığımı fark ettim. Onları da gireyim hemen.
Bu yıl izlediğim en iyi film Alien Romulustu bakalım onu geçebilecek mi?
IMDB’den izlenilen filmler excel olarak indirilebiliyor, Letterdbox’a da excel olarak veri girişi yapılabiliyor.
Anora’yı izledim. Mikey Madison’u epeydir takip ediyordum ama böyle bir performans göstereceğini hiç düşünmemiştim. Sydney Sweeney’in popülaritesinin yüzde 1’ine bile sahip değil ama oyunculuk olarak fersah fersah ötesinde. Umarım balon sweeney’in yerine Mikey’i çok daha iyi projelerde görürüz. Film beklediğimden çok daha iyi çıktı.
Ivan, Ani ile (Ani)den konuşurken sen 25 yaşında gösteriyorsun diyor. Burada Mikey’in gerçek yaşına güzel bir atıfta bulunmuşlar. Hoşuma gitti açıkçası
Konusu çok çok bilindik bir şekilde ilerliyor fakat sıkılmadan izledim. Her ne kadar neler olacağını ilk 15 dakika içerisinde anlamış olsam da yolculuk keyifliydi. Paranın insanı nasıl değersizleştirdiğini çok güzel göstermiş film.
Aşağıdaki spoiler bütün filmi özetliyor bir nevi. Ona göre açın.
Seni bu hattan kurtaracağım klişesi.
Abartıldığı kadar kötü değil. Gayet izlenilebilir bir yapım.
7/10
Dustin Hoffman döktürmüş. Bir değişik dostluk filmi. Ama güzel bir film.
8/10
Berbat. Vasat altı. Çöp. Keşke izlemeseydim dediğim ve yarım bıraktığım bir film oldu. İmkanı olan izlemesin.
2/10
Eyes Wide Shut’ı izledim. Kubrick’in son filmi olduğu için ve hakkında çok fazla komplo teorisi olduğu için filmi çok dikkatli izledim, yine de hâlâ kafamda oturmayan yerler var.
Filmle ilgili çok değişik incelemeler okudum. Neredeyse her okuduğuma şaşırıyorum. Kubrick öyle bir film çekmiş ki izleyici nasıl bir yorum yapsa cuk diye üstüne oturuyor.
Geçen gün izledim ben de. Ama hiç inceleme okumadım izlemedim. Bana nedense çok gizemli, merak uyandıran bir film gibi gelmedi. Zaten komplo teorisi vs her şey apaçık ortada gibi. Şu ilgi çekiciydi dediğiniz bir inceleme varsa öneri alırım.
Daha çok Ekşisözlük’ten entry okudum. İlgi çekici bulduğum incelemeleri aşağıda özetledim.
En iyi bulduğum incelemeye göre tarikatten kurtulabilmek için kızları Helena’yı tarikata kurban veriyorlar. Filmin sonunda Bill, karısına olanları anlatınca kadın ağlayarak kızlarını Noel alışverişine götürmeleri gerektiğini söylüyor. Alışveriş sırasında kızları iki tane yaşlı adamın arkasından gidip kadrajdan kayboluyor, bu yaşlı adamlar filmin başındaki partide de gözüküyor, aile vedalaşır gibi hareket ediyor ve kızlarının nereye kaybolduğunu sorgulamıyor. Alice sex yapmaktan bahsediyor, kurban edilen çocuk yerine yeni çocuk yapmayı simgeliyor, film burada bitiyor.
Yine filmin sonlarına doğru Alice gördüğü kabusu Bill’e anlatırken kabus Bill’e çok tanıdık geliyor çünkü karısı gizli olarak katıldığı okült tarikatında gördüğü şeylerin benzerini anlatıyor. Buradan Alice’in gençken bu tarikata hizmet ettiği anlaşılıyor.
Bir diğer önemli nokta da Bill kostüm alırken kostümcünün
genç kızı ona nasıl bir kostüm alması gerektiğini tarif ediyor. Onun tarif ettiğini alıyor ve kıyafeti okültte sırıtmıyor. Buradan da o kızın da tarikate hizmette bulunan bir fahişe olduğunu öğreniyoruz. Yukarıda yazdığım Alice’in de tarikate hizmet etmesiyle benzer.