Samuel Le Bihan da Kurtların Kardeşliği filminin başrol oyuncusuydu. Bu film gözümden kaçmış. En yakın zamanda izleyeyim.
Toplam 5 Oscar kazandı film. En iyi film, yönetmen, kadın oyuncu, senaryo ve kurgu ödüllerinin sahibi oldu. Mikey’de en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Biz bu işi biliyoruz.
Uzun zamandır film izlemiyorum bunu izleyeyim bari. Merak uyandırdı her yerde görüyorum filmin ismini.
Herkese hitap eden bir film değil. Misal Can filme “bomboş bir film” şeklinde inceleme yaptı. Tek uyarım var yanında 18 yaşından küçük birisi ile izleme.
Filmi şimdi merak ettim işte.
1- No Other Land,
2- Mikey Madison’ın Oscar kazanması, gecenin bana göre en iyileriydi. En merakla beklediğim ödüllerdi🥰
Üstat ne diyorsa o.
@Moridin Zoe Saldana için sevindim ben. Not Other Land’a henüz bakamamıştım. Bu hafta sonuna doğru izlerim.
Sadece Nickel Boys filmini izlemiştim hiç bir ödül alamadı ancak Pulitzer ödüllü yazarın filmiymiş, amazonda ödül aldığı dizisi de mevcut.
Bu seneki filmler ve ödüllerde yahudiler vites arttırıp katoliklerin üzerinden silindirle geçti resmen. Önümüzdeki Berlin hariç festivallerde beklenmedik adaylıklar görülebilir. 2026’da da sanatçı biyografileri, ww1 ve sovyetlerde yaşam üzerine filmler görürüz gibime geliyor.
Dizisi de çıkınca dayanamayıp The Day of the Jackal (1973) izledim.
En son Shah Rukh Khan ve Alia Bhatt’ın başrollerde olduğu Bollywood filmi Sevgili Zindagi’yi izledim.
Filmi çok sevdim. Shah Rukh abimizi zaten çok seviyorum. Bhatt da iyi bir oyuncu bence. Konusu şu: Kaira, mükemmel bir hayat arayışında olan, gelecek vadeden bir görüntü yönetmenidir. Alışılmadık bir psikolog olan Jug ile karşılaşması, hayata yeni bir bakış açısı kazanmasına yardımcı olur. Mutluluğun, hayatın kusurlarında rahatlık bulmakla ilgili olduğunu keşfeder.
Filmdeki ailevi sorunlar, maddi problemler, Kaira’nın üstündeki evlilik baskısı gibi konular, hiç de yabancısı olmadığımız konular. Ama bunları katıksız bir dram filmi havasına girmeden işlemişler. Pek çok Bollywood filmi gibi bu film de size her türlü duyguyu yaşatıyor. Hem güldürüyor, hem ağlatıyor, hem heyecanlandırıyor, hem de öfkelendiriyor. Tabii ki güzel müzikleri de var.
En heyecanlı yerinde kalemi bırakmışsınız. Yorum okumak istedim. 1 kere seyrettim ama çok güzel filmdir.
Ben de filmi izlediğimde kesinlikle Oscar’da göreceğiz diye tahminde bulunmuştum. Filmi beğensem de en iyi filmi almalı mıydı bilemiyorum Demi Moore’a da yazık oldu
Ama profil resminden de anlayacağımız üzere bir Mikey fanı yetişmiş aramızda o yüzden yorumlarımı kendime saklayayım
Film yılın en iyi filmi miydi bu kesinlikle tartışılır ama kötü bir film değildi. Skandal bir karar olmadığını düşünüyorum.
Asıl Dune’a acayip ayıp ettiler. Biliyordundur skandal yaşandı. Bu konu hakkında…
En iyi kadın oyuncunun o listeden Demi Moore gitmesi lazımdı bence de. Hatta orijinal özgün senaryo kısmında da ödül alması lazımdı The Substance’nin. Hani Anora için oscar alacağını ikimiz de tahmin ettik ama ben bu kadar fazla ödül alacağını düşünmemiştim hiç.
Profil fotosuna gelirsek ben bu kızı tatlı bulduğum için pp yaptım. Über bir fanı değilim. Anya deseydin ama doğru olurdu.
↔ O yüzden yorumları kedine saklama gerek yok.
Kesinlikle katılıyorum. Dune’un ödül almasını beklerdim, Anora’nın da bu kadar çok ödül almasını beklemezdim.
Demi açışından da en azından Oscar olmasa da bu yıl bir çok ödül topladı diye düşünerek neyse diyorum
En niyahetinde akademiye olan güvenilirlik son yıllarda çok düştü, bu yüzden çokta bir önemi yok ama maksat muhabbet tabii
Filme Charles de Gaulle’e OAS’in yaptığı suikast girişimi ile başladığımız ve bunun belgesel vari politik-gerilim olacağını hissettiren girişten sonra alternatif tarihte olsa de Gaulle’ün evinde eceliyle öldüğünü bilerek anti-kahramanımız Çakal’ın nasıl görkemlice çuvallayacağını merak ederek filmi izledim. Yönetmenin ve kurgucunun hikayenin durağanlığını ve gerilimini arabada karar sahnesine kadar ufak merak ve gerilim ataklarıyla ama ölçülü bir şekilde film boyunca yayması, mekan seçimleri ve doğal oyunculukların yanı sıra daha çok göze çarpıyor. Puanım 8.2/10.
I… comme Icare izlemiş miydiniz? Eğer izlemediyseniz 9 puanlık film geliyor.
Artık her ödülün cılkı çıktı diye bir tezim vardı. Birkaç senedir böyle gerçi ama bu sene bir prno filminin Oscar alması iyice şaşırttı beni. Sorulması gereken bazı sorularım var: İzleyenler ne bekledi de izledi? Neden izleme gereği duydu? Ne kadar muazzam bir film ki Oscar aldı? Oscar’ı artık kimler veriyor?