En Son İzlediğiniz Film?

Good Will Hunting. Müthiş bir filmdi benim için.

1 Beğeni

Merhaba! Bu hangi film uygulaması? Sanırım bir tür izlediklerim takibi uygulaması.

Bana göre en iyi puanlama, listeleme, yorumlama sitesi.

6 Beğeni

Beklediğimden baya iyi çıktı korku filmlerini genelde sevmem ama bu epey şaşırttı beni. Bazı sahneler çok başarılıydı.

1 Beğeni

2 Beğeni

The Blues Brothers

Eğlenceli bir müzikal komedi. Müzikleri için seyredilir.

:star: :star: + :star:

3 Beğeni

“5 sezonu sorunsuz tamamladık, finalde de batırmadık, GoT’a ayıp olmasın” demişler ve bu rezilliğe imza atmışlar. “Aethelstan’ı gay yapalım, araya da iki entrika sokarız” fikri için 5 yıl sonra projeye dönülmüş ya, helal olsun diyorum. Cornwell’in Saxon Stories’de böyle yazdığını sanmıyorum. Neyse. 5’te bıraktığımız çoğu karakter burada yok. Kızı yok Uhtred’in en azından. Edward’ın dul eşini dizideki oyuncunun kendi ablası oynamış bu sefer. Dizi 8.5/10 ise film 3.5/10. Ha, bir de, bu arkadaş Tom Cruise değil ki (90’lardakiler bilirler) her posterde sadece onun yüzünü kullanıyorsunuz arkadaş. Yine sadece o var. Neyse. Yazacak bir şey yok. Tom demişken, artık Reacher filmlerine bakarım.

Cornwell edit: Amazon’da da Azincourt için Henry V vardı, gitmeden seyretmek lazım.

1 Beğeni

:smiley: Buna hep üye oluyorum, bir şeyler ekleyip kapatıyor ve unutuyorum. Hiç bağımlılık geliştiremedim. Çok hoşuma da gidiyor aslında ama bir türlü yapamıyorum.

Bu biraz hobi gibi bir şey. Film izlemek benim için önemli bir aktivite olduğu için ben unutmuyorum. Çok sık film izlemiyorsanız belki bununla alakalıdır.

1 Beğeni

Henry V’i nihayet izledim. Tabii piyes uyarlaması, teatral bir film olduğu için “overacting” hissiyatı bırakıyor illaki. Bir yerlerden Monty Python atlıları (!) çıkacakmış gibi izliyorsunuz. Filmden ziyade şöhretler karmasına takıldım:

Judi Dench, Harry Pottergillerin Robbie Coltrane, Ian Holm, MCU Odin için ilk düşünülen Brian Blessed, “Miss Marple” Geraldine McEwan, sesinden kendini ele veren Christian Bale, beyaz perdeye lütfetmiş en önemli yüzlerden Paul Scofield ve Haluk Bilginer’in orta yaşlarını anımsatan gençliğiyle “anlatıcı” Derek Jacobi. Elbette Helena Bonham Carter aralarına girmeden önceki Branagh partneri Emma Thompson’u da unutmayalım.

Sonrasında Amazon’dan devam edip Rob Roy’un Tim Roth sahnelerine göz atayım dedim.

Rock starları andıran John Hurt ve Andrew Keir’i neredeyse tamamen unutmuşum. Brian Cox ve Eric Stoltz’u da. Roth, Four Rooms’ta da coşturacağı mim sanatını burada Oscar adaylığı kazanmış performansıyla bolca sergiliyor. “Bir piçten doğacak ilk piç olmayacak” söylemiyle de kadınların piç adam tercihine bambaşka bir açılım getiriyor! Vücut diline giydirdiği feminenliğin hakkının teslim edilmediğini, aksine Johnny Depp’in Cpt. Sparrow’una yedirildiğini düşünüyorum. Bir arketip aranacaksa, Keith Richards’ta değil, burada bulunabilir. Film de hatırladığım denli kötü değilmiş, özellikle yüzler artık tanıdık olunca daha bir keyifle seyredilir olmuş.

tumblr_bf58678c5973ebdf4d1a12c8dee75914_cb45b6f2_400

Her iki yapım da Amazon Prime üzerinden izlenebilir.

1 Beğeni

The Electric State

Sanatçı Simon Stålenhag’ın aynı isimli distopik bilimkurgu resimli romanından uyarlanmış, amerikan yapımı bilimkurgu filmi. Konusu : Robotlar bilinç kazandıkça insanlara isyan eder. Başlayan savaş hiç de insanların lehine gitmemektedir. Bu sırada baş karakterimiz olan kızcağız süper zeki erkek kardeşini, ailesinin geri kalanıyla birlikte, bir trafik kazasında kaybeder. İnsanlar yeni bir teknoloji geliştirip savaşı kazandıktan sonra, robotlar yasak bölgeye sürülür. Hanım kızımız problemli problemli takılırken bir gece eve giren bir robot, onun ölen kardeşi olduğunu iddia eder. Haydaa, hadi bakalım ne olacak şimdi? Konu; vasat, senaryo; vasat, oyunculuklar fena değil ancak uyumsuz. Görüntü kalitesi; normal. Sonuç olarak bir çocuk filmi klasmanında, çocuklarınızla seyredebileceğiniz bir film. Bütçesini görene kadar böyle düşünüyordum. Gördükten sonra ise tek düşüncem “Netflix i yemişler” oldu. Yönetmen kardeşleri tanımam, filmlerini seyretmişliğim de yok herhalde, hatırlamıyorum. (Uzun zamandır Marvel ve Star Wars filmleri seyretmiyorum, daha doğrusu seyredemiyorum. Bünyem elvermiyor) Yalnız Netflix i iyi söğüşlemişler. Görsel olarak etkileyici birkaç kare var filmde, onlarda filmin değil Stålenhag’ın başarısı. Aklıma vergi kaçırma ve naylon fatura dan başka bir şey gelmiyor. Yoksa kimse böyle vasat bir filme 320 miyon dolar vermez.

2 Beğeni

Infinite

Ortalamanın altında bir bilim kurgu. İzlemeseniz de olur.

:star: + :star:

4 Beğeni

Çok güzeldi

Wonder (Mucize) - 2017

4 Beğeni

Jack Reacher 1-2

Dizilere kıyasla askerî köklerine daha bağlı senaryolarla seyirci karşısına çıkan Cruise uyarlamalarında tek ortak nokta keskin nişancılar. İlk film gizem havasıyla türe daha yakışır duruyorken, ikincisi Man on Fire ve benzerleri türevinden, türe duygusal yaklaşmayı tercih etmiş. “Never Go Back” sözünü tutarcasına da, devamı gelmemiş.

Lee Child’ın otuz kitabı bulan serisinin üçü dizide, ikisi filmlerde kullanıldı ve umuyorum ki dizi bu ikiliyi yinelemek yerine devam eden sezonlarda yine farklı kitapların serüvenlerini bizlere aktarır. Kaleminin kendini hissettirdiği “hobo” aksiyonu temposunu ve seyir zevkini asla düşürmüyor. Bizde yine tüm seri yerine tadımlık üç-beş kitabı basılan külliyatın bir gün tamamına kavuşmak umuduyla, haftaya gelecek 3. sezon finalini beklemeye koyuluyoruz.

Şunu da iliştirelim.

2 Beğeni

Risky Business, It Follows ve Bone Tomahawk filmlerini öneriyorum. Diğerleri çıtır çerez.

Bonus bir film daha ekleyelim…

Birçok filme ilham olmuş şahane bir yapım. Misal inception.

:star: :star: :star: :star: :orange_heart:

2 Beğeni

Christine filmi izlediğim en iyi 10 Stephen King uyarlamasından biridir.
Neden 2 yıldızı verdiniz sorması ayıp olmazsa ?
John Carpenter bana göre sinemanın en iyi 3 korku filmi yönetmenlerinden birisidir.

3 Beğeni

Gereğinden uzun ve çok amatörce çekilmiş bir film. Bolca mantık hatasını bünyesinde barındırıyor, sırf Scarlett’in güzelliği için 2 yıldız verdim.

indir (1)

Güzeldi. Filmin sonu ayrıca güzeldi. Bu arada filmin konusundan harika öykü fikirleri çıkar.

2 Beğeni

Darwin’in evrim teorisi ve hristiyanlık inancı arasındaki yaratılış çekişmesini üzerinden düşünce özgürlüğünü ele alan, 1925 yılında Amerika’da görülmüş gerçek bir davaya dayanan muhteşem bir film. Toplumun düşünce yapısını ve inanca bakış açısını özetleyen mükemmel replikler ve diyaloglar barındırıyor.

5 Beğeni

Katılıyorum. John Carpenter, Dario Argento, Wes Craven, Alfred Hitchcock. Eski toprak yönetmenleri severim. Yenilerden, özellikle Stephen King uyarlaması çeken Frank Darabont ve Mike Flanagan.

1 Beğeni