En Son İzlediğiniz Film?

2 Beğeni

in_search_of_the_last_action_heroes_ver2

1 Beğeni

Terminatör: Dark Fate

Bir türlü olmamak bu filmin kaderinde var.

:star: :star: :star:

4 Beğeni

Bende az önce 1.yi seyrederek maratona başladım. Olsa da olmasada bu filmin benim için özel bir yeri var :blush:

1 Beğeni

Sevdiğimiz için bir türlü olmaması üzüyor. Yine de yeni bir Terminatör’ e hayır demem tabii ki. :smiley:

2 Beğeni

Final Destination: Bloodlines

Serinin en iyi filmi olmuş. Bay Yengeç’in çeyrekliğinin Wishmaster’in ateş taşına, Hellraiser kübüne denk işlev göreceği kimin aklına gelirdi? Şaka bir yana, bu sefer klişelerden kaçınarak herkesi tedbirli olmaya zorlamaları aynı anda hem gerilim hem kara mizah sağlayarak filme ciddi bir ton katmış. Tony Todd’un monoloğu, Top Gun Maverick ve Val Kilmer’den sonra, bizi bir kez daha perdenin dışına atıp üzdü. Hem karakteri çok güzel bağladılar hem bu vedayla ölümsüzleştirdiler. Filmin en büyük mirası bu olsa gerek. Diğer yandan, açılış sekansı ayrı kapanış jeneriği ayrı güzel olan filmin diğer ailelerle seriyi sürdürme potansiyeli yine var, tabii ne kadar iyi olur sequeller orası ayrı. Filmin standalone yani tek başına seyredilebilirliğinin de bulunduğunu seriye yabancı izleyiciler için belirtelim. Açılış sahnelerinde geçilebilir ancak bütün olarak serinin en iyisi. Belki de biz özlediğimiz içindir, kimbilir. Kalıcılığı zaman gösterecek. Tabii ölüm önce gelip bizi bulmazsa.

Bitiminde Jaws’ı ansıtan kemanlar ve Ölüm’ün -yine- nefes alırcasına karaktere büründüğü anlarla ses efektlerini ve müzikleri de övmeliyim. İyi filmlere hasret kalmışız. Oh be.

3 Beğeni

Ben de geçen izledim. Tek eleştirim Cgi’a olur herhalde. Benim gözüme çok battı.

2 Beğeni

Akrep Kral görmüş nesiliz, olsun o kadar.

Fern Brady - Autistic Bikini Queen

"Türkçe altyazılı stand-up gösterileri veritabanı"nı oluştururken daha etrafta streamingler falan yoktu. Şimdi elini sallasan ellisine denk düşüyor. Bu ise, eskilerin kalitesindekilerden biri. Ses rengi şahane, Natasha Lyonne tadında. Kreşendo misali punch line bitiminde yükselip alçalışı Bill Burr’u andırıyor. Rahatlığı bilahare. Umarım devamını getirir, onca çöp arasında ilk kez birini beğendim.

2 Beğeni

Final Destination Bloodlines’ı seyrettim. Beğenmedim…

15 sene sonra bir devam filmi yapılacağını duyunca daha yenilikçi fikirler ortaya koyulmuştur diye düşünmüştüm ama hiç öyle bir durum yokmuş. İlk filmlerden daha fazla bütçeye sahip olduğu ve CGI teknolojisi çok ileri noktalara geldiği için görsel olarak diğer filmlere nazaran daha doyurucu olmasının haricinde hiçbir artısı yok.

Her şeyden önce Final Destination’ın ilk filmlerindeki ruhun kırıntısını bu filmde bulamadım. Karakterler parodi karakterleri gibi en ufak bir insanlık vasfı taşımıyorlar. Babaları kardeşleri gözlerinin önünde kuşbaşı kuşbaşı doğranıyor, sümük gibi eziliyor ama bunlar ertesi gün sanki sinemada korku filmi izlemişler gibi takılıyorlar. “Sen bize annelik yapmadın bizi bırakıp gittin. Yavrum ben aslında sizi korumak için çocukken terk ettim… Ah anneciğim sana bunca zaman haksızlık etmişiz.” gibi her bu tip 2-3 filmde bir gördüğümüz kabak tadı veren klişeler insanın içini iyice bayıyor.

Hiç çekmeseler de olurmuş.

4 Beğeni

Yıllar sonra enfekte dünyaya geri dönmek güzeldi. Günler, haftalar hatta yıllar geçse de zaman her şeyi iyileştirmiyor. Filmi sizi gererken bir yandan düşündürüyor. Bu film yeni üçlemenin ilk filmi ve gayet güzel iş ortaya çıkmış. Öncül 2 film var ancak onlardan bağımsız bu film rahatlıkla izlenebilir. İster dijitale düşmesini bekleyin isterseniz sinemada deneyimleyin ama izlemeyi unutmayın. Bu film yılın en iyi listelerine kesinlikle girecektir. :skull:

7 Beğeni

Bad Guys’ı izledim. Güzeldi. Özellikle seslendirmelere bayıldım. Bilindik isimler değildi ama çok iyiydiler. Özellikle Wolf’un seslendirmesi muazzamdı. Coloney’nin kurt versiyonunu çok iyi yansıtıyordu. Belli sahneleri açıp açıp izlerim artık bir süre. Hikayesi de iyiydi. Devam filmi de ağustosta gelecekmiş.

3 Beğeni

The King’s Man: Başlangıç

Kötü değildi. Eğlenceliydi. Sıradan. Çoğu zaman karikatürizeydi. Bu yüzden de ciddiye alamadım izlerken.

:star: :star: + :no_mouth:

5 Beğeni

3 Beğeni

2 Beğeni

Sinematik deneyim açısından güzel işi daha izlemenin keyfini paylaşıyorum. Bu filmden daha iyisi canlı F1 yarışını izlemek olacaktır. Çekimleri 3 yıl süren bütçesini aşan bu film yılın en iyilerinden birisi olmaya aday. Teknik açıdan (ses,görüntü) kusursuz sayılabilecek ancak hikaye olarak yavan kalabilecek bir film (bunu bir kusur olarak söylemiyorum) size tanıdık gelecek bir hikaye arkına sahip. Rush, Ford v Ferrari filmlerinin yanına bu filmi de en iyi yarış filmlerinden biri olarak lanse edebilirim. Bir yarış sever olarak bu filmi beğendim. Yaz sıcağında asfalt kokusu iyi gider diye düşünüyorum. Türü sevenler izlemeyi kaçırmasın.

7 Beğeni

O zaman gidiyorum sinemaya :slight_smile:

4 Beğeni

Umarım sizde benim gibi keyifli vakit geçirirsiniz.
Ayrıca İstanbul,Ankara ve İzmir’de filme özel sınırlı sayıda koleksiyon bilet veriliyor.(3 ildeki tüm Paribu Cineverse sinemalarında) Eğer bu üç ilden birinde ikamet ediyorsanız bileti almayı unutmayın;

3 Beğeni

Netflix’te biri Donma Noktası, diğeri Çürük Elma çevirisiyle yer alan iki polisiye. İlki İspanyol yapımı. Nakil aracı pusuya düşürülür, içlerinden biri işlediği suçla ilgili bir bilgiyi saklıyordur, hantal senaryo gereği pusuyu kuran polis içeridekilere hangi suçun işlendiğini söylemez ve bir saat daha filmi izlemek zorunda kalırız. Aracın arka tarafından eriyen buzlara gömülüşü, Fargo 1. sezon finalinden çok, Titanic nostaljisi yaşattı. Sonu itibarıyla “tersten Nordic noir” denebilir filme. Sürpriz yok.

İspanyollardan bıktım ayrıca. Biri çıkarır masaya koyar (evet, Allah ne verdiyse), diğeri doğum sahnesini açık aleni sergiler. Film sonu twist üstüne twist geleneği başka, bunlar başka. Yatakta üstten çıplak verilen erkek ve kadındaki şişman porselen altmışlık ablayı unutamıyorum. Kapıcılar Kralı türevi filmde ne gerek vardı (üstteki filmin başrolü oynuyordu gene).

Black and Blue ile neyse ki Hollywood semalarına döndüm. Bu sefer de “Training Day’i tersten yapalım” demişler: Yozlaşmış polis beyaz, çaylağımız siyah (ve kadın). Finaldeki meydan kapışması bile neredeyse aynı (Rocky V vibes). 90’ların Hood filmlerini özleyenlerin ağzına bir parmak bal çalıyor (tabii sektörün yozlaştırdığı John Singleton’un Spike Lee’yi bile çöp kılan başyapıtları düzeyinde değil). Başroldeki Harris’i keşke Bond serisinde falan değil de bu filmlerle tanısaydık. Yanında “bunlar erkekse biz neyiz” zencileri Tyrese Gibson ve “Luke Cage” Mike Colter ile İsrail sevici, otobüs filmleri kötü adamı Frank Grillo var. Evet, Denzel yerine Narkotik Grillo, Hawke yerine Harris. Göz zevkiniz için de (üzgünüm Harris) Gibson. Bu çocuğu da Hızlı ve Öfkeli’deki gibi cıvıttırmayın, adam dövüşemeyen Michael Jai White karizmasında.

Forum’da 3 görsel ebatı var madem, ben de puanlama babında en ufağını en zayıfına, ortancayı vasata, büyüğü de 8-10’luk filmlere ayırıyorum, bir süreden beri yapageldiğim üzere.

2 Beğeni

Afganistan çöllerinde tek başına kalmış bir Rus Tankının hayatta kalma savaşı diye görünebilir ama her iki taraf için de savaşın ne kadar acı verici ve saçma şeyler getirdiğini gösteren çok etkili bir film. 1988 senesinde elin gavurları böyle bir film yaparken hem film hem de dizi anlamında -nadir iyi yapımlar hariç- bizimkilerin ne kadar yavan kaldığını tekrar görmek çok kötü. Filmin en iyi yanı da Afgan oyuncuların da rollerini çok iyi oynaması.

8/10

Forumda çokça izlendiğini gördüğümden diğer filmlerini öyle çok ayrıntılı izlemeden direkt buna geçtim. Kötü değildi ama çok iyi de değildi. En saçma yer ise her şeyin göz göre göre gelmesine ailenin neredeyse hepsinin saçmalama demesi. :joy: İzlerken eğlendirecek bir film.

6.5/10

4 Beğeni

The Beast of War’ı (IMDb de “The Beast” olarak geçiyor) ben izlediğimde adı “Goliath” tı yanlış hatırlamıyorsam (Film de “Goliath” adının geçtiği bir sahne de var) Hatta geçen gün ben yazmayı düşünmüştüm buraya. “Eski film kimse izlemez. İzlese de bol patlama çatlama arayanlar beğenmez” diye vazgeçtim. Bana göre en iyi savaş filmlerinden biridir.

2 Beğeni