Bende az önce 1.yi seyrederek maratona başladım. Olsa da olmasada bu filmin benim için özel bir yeri var
Sevdiğimiz için bir türlü olmaması üzüyor. Yine de yeni bir Terminatör’ e hayır demem tabii ki.
Final Destination: Bloodlines
Serinin en iyi filmi olmuş. Bay Yengeç’in çeyrekliğinin Wishmaster’in ateş taşına, Hellraiser kübüne denk işlev göreceği kimin aklına gelirdi? Şaka bir yana, bu sefer klişelerden kaçınarak herkesi tedbirli olmaya zorlamaları aynı anda hem gerilim hem kara mizah sağlayarak filme ciddi bir ton katmış. Tony Todd’un monoloğu, Top Gun Maverick ve Val Kilmer’den sonra, bizi bir kez daha perdenin dışına atıp üzdü. Hem karakteri çok güzel bağladılar hem bu vedayla ölümsüzleştirdiler. Filmin en büyük mirası bu olsa gerek. Diğer yandan, açılış sekansı ayrı kapanış jeneriği ayrı güzel olan filmin diğer ailelerle seriyi sürdürme potansiyeli yine var, tabii ne kadar iyi olur sequeller orası ayrı. Filmin standalone yani tek başına seyredilebilirliğinin de bulunduğunu seriye yabancı izleyiciler için belirtelim. Açılış sahnelerinde geçilebilir ancak bütün olarak serinin en iyisi. Belki de biz özlediğimiz içindir, kimbilir. Kalıcılığı zaman gösterecek. Tabii ölüm önce gelip bizi bulmazsa.
Bitiminde Jaws’ı ansıtan kemanlar ve Ölüm’ün -yine- nefes alırcasına karaktere büründüğü anlarla ses efektlerini ve müzikleri de övmeliyim. İyi filmlere hasret kalmışız. Oh be.
Ben de geçen izledim. Tek eleştirim Cgi’a olur herhalde. Benim gözüme çok battı.
Akrep Kral görmüş nesiliz, olsun o kadar.
Fern Brady - Autistic Bikini Queen
"Türkçe altyazılı stand-up gösterileri veritabanı"nı oluştururken daha etrafta streamingler falan yoktu. Şimdi elini sallasan ellisine denk düşüyor. Bu ise, eskilerin kalitesindekilerden biri. Ses rengi şahane, Natasha Lyonne tadında. Kreşendo misali punch line bitiminde yükselip alçalışı Bill Burr’u andırıyor. Rahatlığı bilahare. Umarım devamını getirir, onca çöp arasında ilk kez birini beğendim.