En Son İzlediğiniz Film?

1408 (2007)

Korku hikayeleri yazan ama hiçbirine inanmayan bir yazarın, abartılıyor diye düşündüğü bir otel odasında kalmak istemesiyle yaşadığı olayları anlatıyor.

7 Beğeni

Filmi başından beri beğendim. Body Horror filmi oscarlarda makyaj dalında aday olunca görmüştüm. Masalların karanlık yanını güzel işlemiş.

The Ugly Stepsister, yönetmenliği ve senaristliği Emilie Blichfeldt tarafından gerçekleştirilen, başrollerinde Lea Myren, Thea Sofie Loch Næss, Ane Dahl Torp ve Flo Fagerli’nin yer aldığı 2025 çıkışlı Norveç-Polonya-İsveç-Danimarka ortak yapımı sinema filmi.

7 Beğeni

Filmi 2-3 ay önce izlemiştim son yıllarda izlediğim en iyi filmdi 10 puan.

6 Beğeni

Harika bir film ortaya çıkmış. Beğendim. Hazır kitabı da yakın zamanda bitirdiğim için midir bilgilerim taze diye midir bilmiyorum ancak film beni aşırı mutlu etti. Filmi Marslı filmine/kitabına göre daha çok sevdim. Görsel bir şölen, teknik olarak da kusursuza yakın diyebilirim. Greig Fraser’in sinematografisiyle ödül sezonunda kendisinden fazlasıyla söz ettirecektir. Kitapta teknik kısım yer yer sizi yorarken acaba film süresi de yorar mı diyordum ancak film gayet akıcı bir şekilde derdini aktarmayı biliyor. Kitaptaki uzun giriş kısmını filmde kısa tutmaları yerinde olmuş.Ryan Gosling yalnız karakterleri oynaması üzerine yapıştı ve de iyi de oldu. Sandra Huller de az ama etkili bir oyunculuk ile filme eşlik ediyor. Karaoke sahnesi neydi öyle sesi de oyunculuğu kadar iyiymiş.
Filmin asıl yıldızı elbette Uzaylımız Rocky Kitabını seven filmini de sevecektir. Kitabını okumayan da sevecektir diye düşünüyorum.
Aldığı yüksek puanları ve yorumları abartı bulmuştum ancak ta ki filmi izleyene kadar. Şimdilik senenin en iyi işi. Müsait zamanınızda bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

12 Beğeni

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?

Vikingler ejderhalara demokrasi ve özgürlük getiriyor.

:star::star:

8 Beğeni

İlk film kadar olmasa da güzel bir devam filmine imza atılmış. Bu sefer aksiyona Grace’in kardeşi de dahil oluyor ve kovalamaca devam ediyor. Devam filmi ilk film ayarında ve bu haliyle de derdini iyi anlatıyor. İlk filmi seven bu filmi de sevecektir. İlerde üçleme yapılır mı gişesine bağlı olarak neden olmasın. Ancak tek film olarak kalsa yeterliydi.

6 Beğeni

Filmi dün izledim. Uzun süresine rağmen sıkmadı, güzel vakit geçirdim. Ancak beklentilerimin altında kaldı, çok daha iyi bir bilimkurgu bekliyordum.

6 Beğeni

Cells at Work

Japon yapımı Komedi/Macera. Anime serileri de olan ve Akane Shimizu tarafından 2015 ten beri yazılan manga serisinin live action filmi. Konusu, ha bire yolunu kaybeden şaşkın alyuvar ve vücudu savunmak ile mükellef akyuvar ın maceraları. Çocuklara vücudun savunma sistemini anlatırken rastladım ve seyrettik. Çocuklar için (hele benimkiler gibi ilkokula gidiyorlarsa) biçilmiş kaftan. Bol figüranlı, karateli dövüşlü, eğlenceli bir çocuk filmi. Adrenalin ve kaka bölümlerinde ben bile güldüm. Çocuklar için izlenebilir.

6 Beğeni

Heavenly Creatures (1994)

Peter Jackson’ı sadece büyük prodüksiyonlarla bilen biri bu filmi izleyince afallıyor. Burada çok daha kontrolsüz, çok daha rahatsız edici bir enerji var.

5 Beğeni

Cowboy Bebop: The Movie - 2001

Japon yapımı anime. Konusu , ödül avcısı bebop tayfası, dünyayı yok olmaktan kurtarmaya çalışır. Para için. Konu, aşina olduğumuz bir mevzu, senaryo normal, animasyon kalitesi iyi (Hatta 25 sene öncenin animasyon kalitesi şimdikilerden daha mı iyi ne). Ben Türkçe dublajlı seyrettim, küçük bir senkron sorunu hariç memnun kaldım, en azından çizimlerin güzelliğine odaklanabildim. Ben beğendim.

(Ben canavar değilim…değilim. Bakın ben de manga, anime sevebiliyorum. Uçuşan sarı kelebeklerden, yaşlı bilge kızıl derilinin yüzenkuş a anlattığı mavi gözler şeysinden ben de nasiplenebiliyorum)

6 Beğeni

The Duellists (1977)

Ridley Scott’ın ilk filmi olmasına rağmen görsel dilinin ne kadar erken oturduğunu görmek ilginç. Film neredeyse bir hikayeden çok bir takıntının anatomisi gibi ilerliyor.

6 Beğeni

en son bu diziyi izledim mavi terapi türkçe ismi fena değildi.

3 Beğeni

Sunshine (2007)

Bilimsel detaylardan çok psikolojik çöküşe yaslanan, finalde de tonunu bilerek sert kıran, cesur bir iş.

5 Beğeni

Beklediğimden çok daha iyi buldum filmi verdiğim puanda da anlaşılıyordur zaten. Tam puan versem mi vermesem mi diye gittim gittim geldim diyebilirim. Verdiğim puandan gayet memnunum. :grin: Avatardan sonra izlediğim en iyi görselliğe sahip film diyebilirim. Çok iyi bir IMAX salonda izlemenizi öneririm. Keşke her yıl bu kalitede bir tane de olsa bu tarz filmler gelse dedim film çıkışı.

Siz de letterboxd üzerinden oylamak isterseniz. :down_arrow:

7 Beğeni

Yarım puan kırdığınız için bende sizi kınıyorum :face_with_hand_over_mouth:Salonu kapattığınız bilgisi geldi bana :blush: Imax lazerde mi izlediniz?

1 Beğeni

Evet lazer imax versiyonunda izledim.

1 Beğeni

Bu sene ki film kataloğunu gördükçe daha çok imax salonuna gideceğiz gibi görünüyor ancak bu fiyatlarla da zorlamıyor değil..

1 Beğeni

Dune ve Doomsday bunlara aynı gün gitmeyi düşünüyorum. Hangisini ilk önce izlerim şu anlık fragmanın gazıyla Dune diyorum ama Marvel iyi bir atak yaparsa önce onu izleyebilirim. :grin: Ayrıca Spiderman ve Odyssey var beklediğim. Bunlar harici şu an beklediğim büyük bir film yok. Sürpriz olursa onlara da yine aynı şekilde imax versiyonunda giderim ben. Fiyat konusunda bir şey diyeceksem bence parasının hakkını veriyor. Deneyim olarak bakıyorum ben. Sinemada film seyretmeyi o atmosferi yaşamayı seven birisiyim. Keşke ABD’deki 70mm olanlar da olsa bizde.

1 Beğeni

Deneyim kadar gün sonunda cepteki para da önemli gerçi işin bu kısmını geçtim artık izleyiciler artık nasıl durmasını bilmiyorlar bu yüzden erken saatlerde filmlere gitmeye çalışıyorum en azından sakin oluyor. Yoksa yüksek sesle konuşanlar, telefon ekran son ayar parlaklık, çiğneme sesleri daha bir o kadar da saymadıklarım var. Sanki evde film izleniyor gibi takılmaları beni bezdiriyor. Eskiden karşılıkı nezaket varken şimdi hayatın hiçbir alanında göremez oldum neyse film incelemesi yapılan konuyu şikayet hattına çekmeyeyim en iyisi.

1 Beğeni

Virginia Woolf kitabı, çok güzel başlayıp sonlara doğru düşüyor benim de puanım imdb gibi 7 olsun

https://m.imdb.com/title/tt0107756/

1 Beğeni