En Son İzlediğiniz Film?

6 Beğeni

Arada açar dinlerim.

3 Beğeni

Düşünebiliyor musun Lorien_archers, Damdaki Kemancı(Fiddler on The Roof)'nın baş rol oyuncusu Haim Topol, burada sadece 35 yaşında.

Jurassic Park: Rebirth

''Kimse de dememiş ki ‘‘Aga bu nedir?’’

:star::star:

6 Beğeni

5 Beğeni

Al benden de o kadar. Uzun zamandır böyle saçma film izlememiştim. Ya elinde bir sürü gdolu dinozor var. Böyle mi kullandın bunları allah aşkına

2 Beğeni

O eski tadı arayanlarınız varsa imkansız tabi ki :slight_smile: Ben sinemada izlemedim ilk filmi vs ama tv de izlemiştim çocuktum. Baya etkilenmiştik. O zamana göre çok acayip gelmişti.

Celal Şengör ün bu filmler hakkında bir yorumu vardı “çocukları dinazorların korkunçluğuyla bilimden soğutan…” diye yorumladığı. Halbuki ben bu filmlerin merakından o kadar çok araştırma yapıp Dinazorlar ne zamanlarda yaşamış cinsleri türleri filmdeki gibi mi gerçekten? Hangi dinazor gerçekten var hangisi uydurma?

Celal Hocam biraz dinazor kafalı böyle konularda… :slight_smile:

3 Beğeni

Celal Hoca çocukluk yaşamamış evinin bahçesinde büyümüş biri..severim kendisini bir çok açıdan ama bazen saçmalıyor..aynı sizin gibi oglum da o filmleri çok sevdi ve maket , kitap ne varsa topladı..

3 Beğeni

Yani aynı düşüncedeyim. Önceki mesajda cümleyi tam bitirmemişim ama demek istediğim anlaşılıyordur. O tip filmler bilimden uzaklaştırmıyor aksine yakınlaştırıyor bence. Çok doğru anlatmalarına gerek yok. Merak uyandırsa yeter…

Filmlerde, dizilerde, kitaplarda, haberlerde, gazetelerde… okuduğumuz izlediğimiz şeylerin hepsine inanmamayı; şüpheciliği çocuklarımıza aşılamalıyız küçük yaşlarda. Araştırmaya yönlendirmeliyiz…

2 Beğeni

@Dalgado2 @Overaged İlk Jurassic Park filminin 3d özel gösterimi tarzı bir şeye götürülmüştüm ben çocukken, kızmızı/mavi li karton gözlüklerle izleniyordu. Bende sizin gibi filme bayılan, dinozor merakı artan afacanlardandım ama o kadar çok ağlayan zırlayan çocuk olmuştu ki ufak olmama rağmen hatırlıyorum öyle diyim :joy: .

Bir de açık hava sinemasıydı diye hatırlıyorum, ağlayanların mızıklamaları yankılı yankılı filmin sesini bastırıyordu falan :joy: :joy: . Film 93 yapımı gözüküyor ama bu anlattığım 95-96 lar olabilir.

Şöyle çılgın fütüristik bir dönemdik;

Benim şöyle bir şeyler Jurassic Park izlemişliğim var yani :joy: belki Celal Hoca da benzer bir tablo yaşamıştır :joy: .

4 Beğeni

Çocuklar küçükse olur..o filme en az 9 10 yaş çocuğu gitmeli zaten..korksalar da travma kalmaz …yeterince canlı travma yaratan var zaten..lol
Celal in böyle dertleri olmadı..bazen hbb lik yapmak iyi degil.:grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

O gözlüklerden nerelere geldık.

1 Beğeni

Pek film izleyen biri değilim. Ayda yılda bir denk gelirse ancak. Netflixten mail gelmiş ilginizi çekebilir diye. Kedi olalı bir fare yakaladı. Asimov’u zaten çok seviyorum. Film de harika olmuş. 99 yapımı, makyajlar harika, CGI yok, günümüz filmlerinden daha gerçekçi. Hem güldürdü hem ağlattı. Retrofütürizm mi deniyor geçmişte geçen gelecek hikayelerine bayılıyorum.

10 Beğeni

2018’de Ölümlü Dünya izlemek için ANKAmall avmye gitmiştim seans sırasını beklerken yukarı IMAX salonundan 30 yaşlarının sonlarında bir kadın ile 4 yaşındaki çocuğu linkteki Jurassic World filmini izlemek için IMAX bilet almışlar çocuk efektlerden o kadar korkmuş ki ağlamadan duramıyordu kadın tvde yayınlanan dinazor çizgi filmleri gibi olacağını düşünüp bilet almıştı.

6 Beğeni

Yani 4 yaşındada götürmesinler. :slightly_smiling_face: bende 96-97 gibi 8-9 yaşımda izlemişimdir. O yaşta bir yandan Suç ve Ceza filan okuyordum. Ağlama krizine girmezdim. :joy:

3 Beğeni

(1942) Casablanca

Harika bir klasik. Humphrey Bogart sanırım sinema tarihinin en karizmatik adamı olabilir. 10/10

(2014) Creep

Şans verilebilir. 10/6

4 Beğeni

Afrika kraliçesi ni izlediniz mi?

2 Beğeni

Malta şahini var bir de..

2 Beğeni

Evet izledim, çok severim onu da.

1 Beğeni

The Treasure of the Sierra Madre favorimdir bu arada, izlemediyseniz öneririm.

2 Beğeni